Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 85 558
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, някой може ли да сподели нещо за района около Скала Рахониу? Има ли къде да се разхождаме вечер? По гугъл мапс се виждат 2-3 ресторанта само? Имаме резервация за там, но се чудя дали да не я отменя. С две деца на 4 и 8 г. ще сме и не знам дали няма да им е скучно вечерите там. През деня ще обикаляме плажовете. Мъжът не иска всяка вечер да кара кола.
По отзивите тук разбирам, че в Лименас ще е по-добре.

# 361
Тази вечер бяхме на разходка до Теологос. Всеки път си купуваме от една дама там домашен зехтин,  страхотен е. И решихме да вечеряме в Таверна Augustos. Съжалих 1000 пъти, че отидохме. По-лоша храна и обслужване няма! Най-лошият пилешки гирос в цяла Гърция, който съм яла. Седнахме да вечеряме, уточнявам че сме с малко дете, което не седи мирно. След като вече бяхме избрали какво да ядем, чакахме доста време, за да дойде дамата да ни вземе поръчката. Бързо ни донесоха порциите гироси,  но не ни донесоха прибори. Опитах се няколко пъти да извикам някой да ни даде, но без резултат. Принудих се да си взема от съседна маса. Веднага ни нападнаха мухи и оси. Момчетата от заведението ни донесоха нещо, което така пушеше, че ни задими,  а все пак отново казвам, сме с малко дете. Опитахме да се наядем, но не успяхме, защото и това не изгони нахалните рояци. Доста чакахме и за сметката. Не бих повторила посещение никога повече! Лоша храна и лошо обслужване, не си го причинявайте.

# 362
Сядали сме е Stelios в Теологос и беше вкусно. Гироси не сме хапнали там обаче.

На обяд сме ходили в Sotiras и на половинката доста му хареса. Само една таверна има в селото и по отзивите мисля, че не работи нон стоп, а ссмо в определени часови интервали.

# 363
  • Пловдив
В Теологос за нас най вкусното място е Iatrou. Това е и най- популярната таверна там, много е добра.

# 364
Тази вечер бяхме на разходка до Теологос. Всеки път си купуваме от една дама там домашен зехтин,  страхотен е.

Здравейте, другата седмица заминаваме за Тасос. Дали можете да ни дадете ориентир как да намерим тази жена, за да си закупим и ние зехтин? Каква е цената?

# 365
Като влизате в селото тръгвате по пътя на дясно. Магазинчето е след стадиончето и детската площадка, Маргарита е жената, мисля, че и магазина се казва така. Домашен зехтин е, много хубав, ненатрапчив вкус. Допреди имаше само разфасовки от 1л, сега има и по-малки.  1литър сега е 6.50евро, 0.500л е 4евро.

# 366
Здравейте, някой да е отсядал във вила/къща на Голдън бийч с 4/5 спални? Искаме да наемем такава за 7 възрастни и две деца, но не мога да намеря по сайтовете. Иска ни се и нещо на горе долу нормална цена. Излизат ми вили по 800-1000 лв нощувка, но не ни устройват

# 367
Има много такива, които всъщност си продават отделни студиа.  Вие ще си наемете необходимия брой. Сещам се за Maria studios в Скала Потамя. Студията са с обща кухня отвън

# 368
Двамата с мъжа ми мислим да отидем август на корема на Тасос.
Може ли да препоръчате къде да отседнал в Лименас?

# 369
  • Varna
Здравейте,
Може ли малко помощ.
Ще ходим в Лименария .
Препоръчайте ми кръчми и плажове, които да посетим?
ще хванем ферибота от Керамоти - има ли вероятност да объркаме нещо - не мога да намеря на гугъл пристанището?

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 15:19 от beki81

# 370
Заповядай локацията на пристанището.

Keramoti Ferry Dock
https://maps.app.goo.gl/SKQVrKqJyLM736Zv6

Няма какво толкова да объркаш, според мен. След като пристигнете на пристанището купувате билети от бутките от дясно. След това се качвате на ферито, като ви посочват къде да паркирате. До сега при нас винаги са искали само шофьора да остане в колата при качване на ферито, останалите пътници се качват пеш. При качване искат да видят билетите. Мисля, че от там само за Тасос има ферита, няма опасност да се качите за грешна посока.

За заведения на мен лично ми харесаха Молос и таверната Агистри. Бих препоръчала да се качите до Теологос. Има хубави таверни и там, хапвали сме в Stelios, но и за отсрещната съм чела хубави отзиви. За плажове, Парадайс, ПсилиАмос, например, зависи какви харесвате.

# 371
  • Varna
Много ви благодаря за информацията.
Харесваме не много населени плажове с лазурни води,ако може някъде около Лименария или всички хубави са далеч?

# 372
Има много хубави плажове навсякъде. За жалост сега е много натоварен сезон и има много хора навсякъде, но пак може да се намери където е по-спокойно. Островът не е голям, ако имате желание за обикаляне - Под фабриката за бижута (Iris gold) има един плаж, който май не е мнго населен - не знам как се казва, Fari beach до Скала Марион, малко по-нагоре на север - Hara Beach, Arriba Beach (много готин плаж!), в началото на Pachis от север - Belvedere, по- на юг от Лименария - Livadi beach, Arsanas (под манасттира). Освен това, ей така като си карате, почти навсякъде има малки плажчета, дори не ги виждаш отбелязани на картата, които са не толкова населени - неохраняеми плажове, без чадъри.

# 373
Здравейте! За първи път ще посетим Тасос. Резервирахме  Meli suits в Скала Потамия. Какви са подходящите развлечения в Скала Потамия за дете? Има ли главна улица/ център в населеното място, къде се намира той? Бих се радвала и на препоръки за ресторанти.

# 374
Здравейте! За първи път ще посетим Тасос. Резервирахме  Meli suits в Скала Потамия. Какви са подходящите развлечения в Скала Потамия за дете? Има ли главна улица/ център в населеното място, къде се намира той? Бих се радвала и на препоръки за ресторанти.
Няма точно център. Има плажна алея с магазини и заведения. Има и нещо като малък лунапарк с въртележките, клатушки и разни други игри. Селото е малко, но е приятно. Бяхме миналата година Септември-беше много спокойно и чисто, ама сега в сезона не знам как ще е. Плажа е супер за деца. Плитък и чист.

Общи условия

Активация на акаунт