Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 651
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Такаааа: срокът е 12 ч.  Баламите родители са изтеглили и подали документи в заветното училище. Родителите на детето с “ връзки” са на стенд бай. Вътрешен човек знае баловете на подалите, видял е, че неговото дете се класира, обажда се, теглят се документите, но трябва и да се удължи срокът, поради големия интерес, за да може да се придвижат от т. А до заветната НЕГ. Може да не е за едно, а и за повече деца. Ако слагат час на документите, каквито са правилата в деловодителите системи, може да се провери, но предполагам, че не слагат, а не пречи и това да се манипулира. Цялата тази организация не може да се случи без знанието на директорката. Удължаване от 2 ч. В София е време за придвижване!

# 121
  • Plovdiv
Защо да е шашма удължаване на срока? Нали после по бал класират. Удължаване е гадно заради това, че повече деца ще се явят и повече конкуренция.
Защото ми се струва подозрително удължаване с половин-един час времето за подаване, когато всички заинтересовани са разбрали какви са баловете на останалите участници и има възможност родителите на ТОЧНО определено дете да бъдат известени да изтеглят документите си от другото училище и да ги подадат в НЕГ. (Явно с възрастта ставам все по-подозрителна).
За съжаление, Дидева и sanaka вероятно са прави за липсваща заповед и впоследствие изготвена или анекс към вече издадената.
Дано ощетените деца не разберат за тези игрички. В тази възраст несправедливостта се приема болезнено.

Да, на всички ни минават тези мисли, не защото ни е КЕФ за търсим под вола теле, защото, предполагам всички сме " го намирали" в определен етап от живота си. Което, както писах преди е отчайващо.
Това разбира се не омаловажава по-високия бал на детето. Ако, погледнем обаче и от тази страна, АниК можеха да влязат на трето, ако имаха инфо за баловете на децата участващи и щяха да рискуват. Такиви ми ти работи. 😉

И по темата но, само като пример. Преди много години, мъжът ми реши да кандидатства за асистентко място, защото тогава го чувстваше като призвание, започна подготовка. По някое време, познат му каза да не се мъчи и да се откаже, защото това място е за Хиксов.
Не повярвахме, бяха около 25 кандидата да 1 място. Чете като луд повече от три месеца. Изпит, мина, резултат, г-н Хиксов.😉

# 122
  • В средата на времето
Блягодаря за новата тема. До сега ви четох. AniK, пожелавам на финала детето да се окаже на място, където ще се чувства доволно и щастливо и няма да изпитва и грам съжаление. Както и ти самата.
Утре ще изпратя сина ми да види класирането. По-енергоспестяващо ще ми дойде.

# 123
Аз имам следния въпрос. Някой има ли идея как са раздадени входящите номера на децата от едно училище. По азбучен ред или по паралелки? Отдавна се чудя и сега от снимката на АниК на класираните в НЕГ ми стана още по- интересно, защото единият номер е доста близък до този на сина ми т.е. може да е от неговото училище Blush Чисто любопитство...

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 21:32 от 6tiplio

# 124
  • Sofiq
Аз пък се чудя с какъв ли бал са последните записани кандидати в СМГ.

# 125
473 на трето класиране. По-нисък е от този на първо и второ.

# 126
Мен ме интересува от къде ще се отпишат, за да се запишат в СМГ. Балът от първо до второ, в математическите в НПМГ, паднаха с 10ина точки. От второ, на трето, с цели 22-23 точки. Според мен, математиците с висок бал от НПМГ, ще притичат по чорапи до СМГ. Но ще разберем на 12ти. Учудва ме липсата на интерес към математическата паралелка с НЕ, вероятно заради РИЧЕ-то. Разсъждавам си просто.

# 127
  • София
АниК, супер неприятна ситуация. На мен ми стана гадно, а представям си на вас какво ви е на душичките.  За жалост, стигне ли се до това да се решава на ниво училище, съвсем спокойно може да изтече информация и съответно да се намести който трябва.

Стискам силно палци утре да се класирате пак на старото ви място, пък за 73то го помислете още веднъж.

# 128
  • София
Според мен, математиците с висок бал от НПМГ, ще притичат по чорапи до СМГ.

Математиците с висок бал, които са приети в НПМГ няма защо да "притичат" до СМГ, тъй като явно са искали да бъдат в НПМГ, иначе не биха го писали на първо място. В НПМГ има деца приети  с бал, който би им стигнал за СМГ дори още на 1во класиране. Зависи,  разбира се, какво разбираш под висок бал.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 10:10 от jenap

# 129
Практиката показа, че все пак са притичали на трето. Очаквам и на четвърто да освободят места в НПМГ.

Не преценявам децата по бал. Има недоразумения, които случайно изкарват бал, и после закъсват. Има и недоразумения, които не изкарват бал, по една или друга причина, а после си се оправят отлично.

# 130
Учудва ме липсата на интерес към математическата паралелка с НЕ, вероятно заради РИЧЕ-то. Разсъждавам си просто.
Ние искахме НПМГ с немски. Само тази паралелка бяхме писали. На второ класиране не й стигнаха три точки на девойката. След второ детето се отказа, а аз леко си страдам, че на трето вече се влиза с доста под нейния бал. Имаше някакви деца , май от Стара Загора, дето щяха да чакат класиране в частно училище за 17 юли и да освободят след това.

# 131
  • София
Точно заради такива истории с нагласяне и вътрешна информация ме е страх да изтегля документите на детето,  колкото и миниатюрна да е разликата от най-ниския бал.
Не случайно тези класирания са си за смели родители.
Тя и самата директорка беше казала на мъжото, че никой не може да гарантира дали изведнъж детето с 500 точки няма да реши да си изтегли документите от пералнята и да отиде в 164.
Сигурно не всеки ще ме разбере Simple Smile

galia_mi, недей страда, приеми го.
Лично аз така направих - приела съм, че може би дете с бал под нашия ще се класира - това си е неговото късметче в крайна сметка, не нашето. И ми е далеч по-спокойно така, отколкото да се тръшкам какво съм могла да направя.

Благодаря сърдечно на всички ви, най-вече на най-бойните мами, които без да са със седмокласници са тук за помощ и подкрепа. Радвам се, че извървяхме заедно седми клас Simple Smile.
Много палци на децата, чакащи четвърто класиране!

# 132
  • Sofiq
Прощавайте за неграмотността, но кое е пералнята Flushed?

# 133
Двете английски по принцип - АЕГ ( AEG).

# 134
  • В средата на времето
Двете английски по принцип - АЕГ ( AEG).

Чак сега схванах.JoyJoy Смятах, че идва от това, че много ги "изстискват"...в сми на изискват.Joy

Общи условия

Активация на акаунт