Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 204
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Какви факти искате? Може би да дам списъка с имената от първото класиране , в което името на момчето го няма, тъй като балът му е по- нисък, а е записан в училището ли?  Как да докажа отрицателен факт не знам. За 127- мо е по същия начин, още след първо класиране. Нещата не се правят така, за да има доказателства Simple Smile

# 241
Na_Vesi_pateto, момче с бал под минималия беше приет на първо в 91 НЕГ, а за 127 -мо знам вече  за 2 случая на приети с бал по-нисък от 100 т.

Най-вероятно тези деца са приети по друг критерий-близнак, болест, сирак. Няма как преди 4-то класиране да са приели деца с такива балове. Връзкарите се уреждат на 4-то класиране.

# 242
Четвъртото е все още прозрачно. Петото е в зоната на здрача.

# 243
И аз преди години много обичах израза "няма как".
Момчето не е нито близнак, нито болен, нито сирак. Спирам по темата, извинявам се за спама!

# 244
Na_Vesi_pateto, момче с бал под минималия беше приет на първо в 91 НЕГ, а за 127 -мо знам вече  за 2 случая на приети с бал по-нисък от 100 т.

Най-вероятно тези деца са приети по друг критерий-близнак, болест, сирак. Няма как преди 4-то класиране да са приели деца с такива балове. Връзкарите се уреждат на 4-то класиране.
                   Децата с ТЕЛК не се приемат на 4-то класиране,а преди първото.Бройката на приетите се изважда от общата.В СМГ имаше свалена бройка в една от паралелките което значе,че е прието дете с ТЕЛК.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 08:52 от Didia

# 245
Момчето не е нито близнак, нито болен, нито сирак. Спирам по темата, извинявам се за спама!

Доста точно инфо имаш значи.
А защо го споделяш?
Или по-точно не споделяш нищо конкретно.
Ако си сигурна и смяташ, че е извън правилата, пусни сигнал в РУО.
Тук доста хора изстрадаха приема и "неуспеха " на децата си.
Палиш фитили, за какво?

# 246
                   Децата с ТЕЛК не се приемат на 4-то класиране,а преди първото.Бройката на приетите се изважда от общата.В СМГ имаше свалена бройка в една от паралелките което значе,че е прието дете с ТЕЛК.                
Само че потребителката говори за дете с формиран бал, значи не може да става дума за насочване.

А защо го споделяш?
Тук доста хора изстрадаха приема и "неуспеха" на децата си.
Палиш фитили, за какво?
Не бих могла да го кажа по-добре. Беше напълно излишно. Всеки може да напише нещо подобно и да всее смут.

# 247
  • София
Rosita,  а има ли вариант да не си разбрала точния бал и всъщност да е по-висок и затова да е приет? Или въобще да не е приет и да послъгва?

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 22:37 от jenap

# 248
Изтървало се е детето. Все още не е прието, но си пази място.

# 249
Винаги е имало, има и ще има приети някъде деца по втория начин. Едва ли самите деца знаят схемата. Най- вероятно тези приеми стават след  четвърто класиране, което не пречи още края на юли детето да си знае, че е прието. Въпрос на контрол от страна на РУО и МОН, но предполагам си затварят очите, че и на тях може да им се наложи. Важното е, че благодарение на такива като нас, тези случаи силно намаляха.  Само НЕГ много ми падна в очите! Много грубо го отиграха, но явно не се страхуват от проверка и вероятно има защо- все пак е една от най-желаните гимназии. Жалко!

# 250
Да видим СМГ и НПМГ как ще го отиграят. Във второто, можеш да кандидатстваш само по едно желание. Три заявления ли трябва да подаваш,  за три паралелки?

# 251

Доста точно инфо имаш значи.
А защо го споделяш?
Тук доста хора изстрадаха приема и "неуспеха " на децата си.
Палиш фитили, за какво?

И защо да не го споделя? Някаква цензура ли има тук? Айде, да не се правим, че не стават подобни неща в нашето мило образование.

# 252
"цитат"
И защо да не го споделя? Някаква цензура ли има тук? Айде, да не се правим, че не стават подобни неща в нашето мило образование.

Може и да стават, но не по описания начин.

# 253
Излезе ли класирането на 9 ФЕГ, с какъв бал е приетият младеж?

# 254
  • Sofia
Значи , при децата с ТЕЛК нещата са много различни. Моето дете е с ТЕЛК , но е прието без него. За да бъде прието дете с ТЕЛК , трябва да е с качествено оценяване , а не с количествено. В една елитна гимназия , където приемат с висок бал , няма как да вземат такова дете . А за въпросния съученик на сина ми искам да се извиня за това , че не съм уточнила : не съм казала , че е приет на четвърто класиране. Не знам кога е приет. Може би е приет без никакво класиране щом е с връзки.

Общи условия

Активация на акаунт