Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 173
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
Чела съм я. Наредба 10 стана нарицателна.

Оригиналите на наборката са заключени до края на месеца в едно училище. Ако не се класираме, оставаме на улицата. И после...??? Ще простираме наредбата, след поизпиране. Като я поизтръскаме и поопънем, от тук, от таммм. Знае ли човек:innocent:

# 316
Ако си я чел, няма да задаваш такива въпроси.
После...В достатъчно училища ще има свободни места. Ако не запишете детето, проблемът е ваш, не е на МОН или РУО.

# 317
Естествено, че ще запишем детето. И не ми говори назидателно, в мъжки род.

# 318
  • София
Добро утро! Ето тази статия ме потресе с наглостта и безхаберието, описани от зам. министър на образованието (основно удебеления текст).
  darik

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 15:51 от Fair Lady

# 319
Аууу, много тегаво станало тук.
Да обобщим в полза на шестокласните майки:
Първо е за предвидимите.
Второ е за късметлиите.
Трето е за смелите.
Четвърто е за парашутистите.
Ако на четвърто те приемат, без да си връзкар, на добро е - в същия ден пусни тото, шестица ще спечелиш, хубав живот ще имаш.

# 320
  • София
Първо е за предвидимите.
Второ е за късметлиите.
Трето е за смелите.
Ако на четвърто те приемат, без да си връзкар, на добро е - в същия ден пусни тото, шестица ще спечелиш, хубав живот ще имаш.

Е, не! Абсолютизираш и опростяваш нещата. Особено за четвърто. На мен ми звучи обидно, защото не малко деца на 4 класиране ги приемат на по-желано място. Без връзки, без подкупи. Струва ми се, че тази година покрай по-лесните матури и много високия бал на много деца, не е особено показателна, за да се правят обобщения.

# 321
Разбира се, че опростявам. За мен това е есенцията от последните десетина страници и от инфарктните часове, които няколко човека тук преживяха, и на които  бях съпричастна и следях със стиснати палци. Четвъртото класиране очевидно е въпрос и на вътрешна информация.
Мнението ми е лично и няма за цел да те засегне. Разбира се, че има деца, които успяват на четвърто и за тях е шанс - та нали това му е идеалната цел, но и стана ясно, че не всички са поставени при еднакви условия.

# 322
  • Plovdiv
Първо е за предвидимите.
Второ е за късметлиите.
Трето е за смелите.

Е, не! Абсолютизираш и опростяваш нещата. Особено за четвърто. На мен ми звучи обидно, защото не малко деца на 4 класиране ги приемат на по-желано място. Без връзки, без подкупи. Струва ми се, че тази година покрай по-лесните матури и много високия бал на много деца, не е особено показателна, за да се правят обобщения.

Това беше опит за разведряване. В добрия смисъл. И четвърто е описано много точно със следващото изречение, тоест за най-смелите. Kissing Heart Защото чакането е убийствено. Шубето голямо и трябва да имаш ...... , за да го направиш.Stuck Out Tongue Winking Eye
Hands V
А за корупцията и шуро-баджанащината ( така ли се пишe ), няма значение и без това е .........Rage

# 323
  • София
Това със слуховете за н-хиляди лева сме го чували всички, но също толкова гнусно е последното, което чух, че "всяка партия си има квоти в училищата". Дано да е стара легенда това и въпросната наредба да ограничи до минимум такива злоупотреби...
Дано не звучи обезкуражаващо за бъдещите 7-класници, по-скоро си окуражавайте децата да си учат, накрая с техни усилия ще влязат точно там, където искат, независимо вие колко усилия, енергия, емоции, време и пари сте вложили.

# 324
  • В средата на времето
Добро утро! Ето тази статия ме потресе с наглостта и безхаберието, описани от зам. министър на образованието (основно удебелена текст).
https:// [url]https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/roditeli-is … avane-2180702/url] статия
Ред. Като стигна до компа ще вградя линка нормално

"Няма дискриминация, според Таня Михайлова, защото неявяването на един от изпитите не ограничава правата на детето по отношение на продължаване на образованието. Да са по-внимателни и да се пазят повече в дните преди изпитите, призова още тя."

Не знам...да плача ли, да се смея ли...Съгласна съм, че неявяването не ограничава правата на детето по отношение на продължаване на образованието, но значително намалява до унищожава шансовете му да продължи същото в училище по избор. За болднатото нямам думи - тя като родител би трябвало да е наясно, а и не само като родител, че някои неща не могат да се предвидят, ерго да се опазиш от тях. Не изпит, ами не знам какво да ти предстои. Егати глупостта!

Не разбирам защо се опъват толкова на идеята да има две дати за НВО? Освен разтягането във времето на всичко от изпити до 4-то класиране и намаляване сроковете за нечия почивка.

# 325
  • софия
Добро утро! Ето тази статия ме потресе с наглостта и безхаберието, описани от зам. министър на образованието (основно удебелена текст).
статия
Скрит текст:
"Няма дискриминация, според Таня Михайлова, защото неявяването на един от изпитите не ограничава правата на детето по отношение на продължаване на образованието. Да са по-внимателни и да се пазят повече в дните преди изпитите, призова още тя."

Не знам...да плача ли, да се смея ли...Съгласна съм, че неявяването не ограничава правата на детето по отношение на продължаване на образованието, но значително намалява до унищожава шансовете му да продължи същото в училище по избор. За болднатото нямам думи - тя като родител би трябвало да е наясно, а и не само като родител, че някои неща не могат да се предвидят, ерго да се опазиш от тях. Не изпит, ами не знам какво да ти предстои. Егати глупостта!

Не разбирам защо се опъват толкова на идеята да има две дати за НВО? Освен разтягането във времето на всичко от изпити до 4-то класиране и намаляване сроковете за нечия почивка.
След интервюто в мен се зароди идея да поискаме да обявят 10дневна предНВО ваканция за седмокласниците. Имах горе-долу добри впечатления от тази жена, но след това ѝ интервю я виждам като всички останали ояли се и самозабравили се ръководни органи. С нищо не се различава.

# 326
  • София
9 ФЕГ са обявили отново по 1 свободно място за момче и за момиче. Екшънът с подаването е днес :
https://www.feg.bg/wp-content/uploads/2019/08/Saobshtenie-priem-d.-i-m..pdf

# 327
9 ФЕГ са обявили отново по 1 свободно място за момче и за момиче. Екшънът с подаването е днес :

Този път с оригиналите Grin

# 328

Този път с оригиналите Grin
                 Пак патова ситуация! Yum
                  Ето как в едно от у-щата са попълнили бройките:
                  "Допълнително са класирани на местата, освободени поради изтегляне на документи на приети ученици, следните кандидати:

1..................
2..................
3.................."
                  Останах с впечатление,че не са обявени тези места,а са класирани деца,от подалите документи за 4-те свободни места и са класирани и приети 7 деца.

# 329
https:// [url]https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/roditeli-is … avane-2180702/url] статия

Не знам...да плача ли, да се смея ли...
Скрит текст:
Съгласна съм, че неявяването не ограничава правата на детето по отношение на продължаване на образованието, но значително намалява до унищожава шансовете му да продължи същото в училище по избор. За болднатото нямам думи - тя като родител би трябвало да е наясно, а и не само като родител, че някои неща не могат да се предвидят, ерго да се опазиш от тях. Не изпит, ами не знам какво да ти предстои. Егати глупостта!

Ами то си се смяхме, но тази безочлива дама превърна думите на мартеа в реалност. И вече хич не ми е смешно.
Припомням:
"С всеки изминал ден тревогата, дали детето ще е здраво в деня на матурата, расте. Излизанията са ограничени до минимум. Преди всяко излизане родителят проверява дали на детето са му вързани връзките, предупреждава го да внимава да не падне, за да не си счупи нещо, и все пак, ако ще пада, да гледа да не е върху дясната ръка. Колело, кънки и скейтборд са заключени с катинар, а ключът е глътнат с шепа валериан. В последните два-три дни се излиза само до близкия парк, а родителят е въоръжен с репелент и урбазон, в случай на ухапване от жилещо насекомо. По хрумване на себеподобни, се е замислил дали да не потърси и някакъв универсален антидот против ухапване от змия, но си е представил разговорът в аптеката (извинете, имате ли универсален антидот против ухапване от змия, не, няма да ходим на къмпинг, не, и на планина няма да ходим, за парка тука ми трябва, че утре е НВО, и много кръгчета вече попълнихме) и е решил, че няма нужда."

Гротескно е положението...както все повече в родната действителност

Общи условия

Активация на акаунт