Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 138
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
По реда на подаване на заявленията и по реда на резервите от проведеното класиране са различни неща.

# 421
Със сигурност мога да потвърдя единия близнак в 91 НЕГ, съученици на сина ми са. Прието е момчето на трето класиране, респективно сестра му става +1.

# 422
  • София
Не знам дали сте го коментирали, но от  32 СУ
Приети ученици след завършен VII клас след трето класиране :

На основание заповед № 2741/25.06.2019 г. на Директора на 32. СУИЧЕ и във връзка с Наредба 10/ 01.09. 2016 г. и Заповед РД 09 – 1709 от 29.08. 2018 г.на МОН комисия разгледа подадените заявления за участие след трето класиране за приемане в държавните и общински училища след завършен VIIклас и класира следните кандидати:

1. вх. № 3662/ 06.08.2019 г. - АЕ/ИЕ - 396 т.
2. вх. № 3661/ 06.08.2019 г. - АЕ/ИЕ-  389.5 т.
3. вх. № 3683/ 06.08.2019 г. - АЕ/ИЕ-380.5 т.
4. вх. № 3663/ 06.08.2019 г. - АЕ/ФЕ - 380.5 т.

Допълнително са класирани на местата, освободени поради изтегляне на документи на приети ученици, следните кандидати:

1. вх. № 3684/ 06.08.2019 г.- АЕ/РЕ - 379.5 т.
2. вх. № 3646/ 05.08.2019 г.-АЕ/РЕ - 373 т.
3. вх. № 3612/ 05.08.2019 г. - АЕ/РЕ - 368 т.

т.е. децата, които са се пробвали на друго място са загубили веднага мястото си в 32-ро и ако са разчитали, че евентуално биха могли да се върнат след обявяване н освободеното място в 3-дневиния срок остават излъгани. Като няма ясно разписани правила това 4-то класиране става като руска рулетка.
Именно, тези 3 места ,освободени поради изтегляне на документи на приети ученици, изобщо не са били обявени и малко хора са знаели за тях.
Ако тези документи са били изтеглени в последния момент, кога да ги обявят? Просто са продължили с класирането на следващите по бал. Обърнете внимание на входящите номера и датата на подаване на документите! Документите от кандидатите са подавани на общо основание, без молби отделно за всяка паралелка.

# 423
  • София
По реда на подаване на заявленията и по реда на резервите от проведеното класиране са различни неща.
Струва ми се, (може и да греша), че училищата до 10 септември ще се придържат към условията на 4 класиране: Обявени места, приети и класирани в низходящ ред по бал заявления, записани ученици и поканване на следващо дете от вече изготвеното класиране, ако излезе допълнително свободно място.
След 10 септември ми става по-мътно като организация. Може би тогава ще влезе в сила поредността на подадените заявления.
И си мисля, че така трябва да бъде. Иначе има вероятност по Великден да сме на 24 класиране и из училищата да има блуждаещи със замъглен поглед родители Wink

# 424
  • Sofia
Това нещо в 32-ро го разбирам - най-чистият вариант за попълване на останалите незаети места, а те приемаха копия, не оригинали. Значи това е била подредбата по бал. Вероятността на следващо класиране, ако направят такова, да се появят нови деца с по-високи балове е малка.
Еееех, ако всички канеха следващото подред дете.... Grin

# 425
  • В средата на времето
Приетите на 4-то класиране в 31 СУЧЕМ:

АЕ/НЕ - вх. номер 20-1395   бал: 306,5 ; вх.номер 13-1388   бал: 299
АЕ/ИЕ - вх.номер 880-1363   бал: 378,5 ;вх.номер 02-1376   бал: 320,5 ; вх.номер 21-1396   бал: 314
НЕ/АЕ - вх.номер 24-1399   бал: 384 ; вх.номер 886-1369   бал: 324
Математически/АЕ - вх.номер 03-1378   бал: 356

# 426
Сега, ако искат нека тези приети деца да кажат ( ако има от форума де) от къде ще се отпишат ( освободят място ) за да се запишат в 31-во , за да може деца, които се интересуват от тези паралелки, да могат по-бързо да реагират и подадат документи, а не да чакат 3 дни; я ги обявят на сайтовете си у-щата/ я не.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 11:09 от Benast

# 427
  • София
Не би трябвало да са записани някъде, защото са подали заявление за 4-то класиране в 31-во заедно с оригиналното свидетелство.

# 428
Не би трябвало да са записани някъде, защото са подали заявление за 4-то класиране в 31-во заедно с оригиналното свидетелство.
Не знаех,че са кандидатствали с оригиналите. Предложението ми беше в случай, че са подавали заявления с копия на дипломите. Simple Smile

# 429
  • В средата на времето
Първа АЕГ обаче ми прилагат silent treatment Joy Още нямам отговор на въпроса, какво и как ще се случва, ако се окаже че имат свободни места след 4-то класиране. Simple Smile

# 430
На сайта им след обявяване на приетите, мисля нямаха и краен срок за записване или има?

# 431
Първа АЕГ обаче ми прилагат silent treatment Joy Още нямам отговор на въпроса, какво и как ще се случва, ако се окаже че имат свободни места след 4-то класиране. Simple Smile
                    Дидева,вече ни осветли какво става с местата след 4-то! Yum Има място ,подаваш първи и се записваш веднага.Поне така аз го разбрах. Wink До тук само липсва инфо за местата!Всичко друго е ОК!

Сега, ако искат нека тези приети деца да кажат ( ако има от форума де) от къде ще се отпишат ( освободят място ) за да се запишат в 31-во , за да може деца, които се интересуват от тези паралелки, да могат по-бързо да реагират и подадат документи, а не да чакат 3 дни; я ги обявят на сайтовете си у-щата/ я не.
                 Със сигурност не освобождават места от СМГ и другите елитни и желани у-ща! Smiling Imp

# 432
  • София
Разбирам, тези които след средата на август няма да правят нови класирания, а ще си попълват паралелките с първия появил се желаещ. Все пак трябва да има някаква граница, а не безкрайна въртележка от класирания, записвания, отписвания.

Това което от МОН трябва да направят е да поставят приемливи и еднакви за всички срокове за 4 класиране. Не може едни да дават 2 часа, други 20 дни за приемане на заявления. И след това вече да ги оставят да си записват децата по реда на появяване в училището.

# 433
" Със сигурност не освобождават места от СМГ и другите елитни и желани у-ща!"
Видно е от баловете им, че не са от споменатите у-ща, НО пък някое дете, можеше да чака точно за такава желана паралелка с  малко по-нисък бал и такава споделена информация все на някой щеше да е от полза. Но както каза galita , няма да освобождават места, щом са участвали с оригинали

# 434
Преди години след официалните класирания се освобождаваха много места, защото започваше надплановият прием. Ако тази години успеят да го ограничат, скоро би трябвало да се запълнят паралелките във високобаловите училища.
Добре ще е да се изиска информация в началото на учебната година за надпланово приетите в много желаните училища.

Общи условия

Активация на акаунт