Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 064
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Така, мили хора, звъннах първо в СМГ, вдигна ми директорът - попитах дали се е кандидатствало само с оригинали. Дааа, разбира се. Попитах тогава как деца, записани в НЕГ, фигурират и в техните списъци. Оказа се, че оригинали не са задържани в СМГ, както в други училища  - снимали ги и ги връщали Joy Той така бил разбирал (минало неразбрано време Joy) заповедта на министъра за оригинали.
Звъннах след това в НЕГ - секретарката повтори, че няма отписани деца. Разказах за странното Wink съвпадение на номера. Питах дали е възможно диплома да бъде дадена на някого за малко, за да я представи в СМГ и после взета обратно -според нея не, но не знаела със сигурност.

# 556
Оффф! Халваджията за бозаджията! Не можем да им хванем дирите. Толкова исках да поканят сина на АниК!

# 557
  • София
Така, мили хора, звъннах първо в СМГ, вдигна ми директорът - попитах дали се е кандидатствало само с оригинали. Дааа, разбира се. Попитах тогава как деца, записани в НЕГ, фигурират и в техните списъци. Оказа се, че оригинали не са задържани в СМГ, както в други училища  - снимали ги и ги връщали Joy Той така бил разбирал (минало неразбрано време Joy) заповедта на министъра за оригинали.
Звъннах след това в НЕГ - секретарката повтори, че няма отписани деца. Разказах за странното Wink съвпадение на номера. Питах дали е възможно диплома да бъде дадена на някого за малко, за да я представи в СМГ и после взета обратно -според нея не, но не знаела със сигурност.
Става все по-интересно.
Когато събираха документи в СМГ казваха - оригинал на дипломата, а не представяне за справка.
Мисля, че пародията тази година е пълна.
Наши, ваши и т.н., но вече не толкова скрити, а разкрити от бг.мама!

# 558
  • София
Да, потвърждавам, че в СМГ и на мен ми казаха, че оригинали не се задържат, а само се показват, снимат и връщат.
НООО,  в НЕГ бяха категорични, че взимайки оригинал дори и само за 20мин, детето губи мястото си. Много настоятелно ги по(питах)молих, дали не може да ми го дадат "само за малко". Stuck Out Tongue Winking Eye , но не би. Разсърдиха се дори. Попълвала се даже декларация, че ако си вземеш оригинала, то се съгласяваш, че си губиш мястото. Не може и това е.

Хм.. интересно.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 10:00 от jenap

# 559
  • гр.Варна
В МГ Варна е освободено едно място с НЕ, което не е в обявения списък на РИО Варна. Вероятно това е детето прието в СМГ.

# 560
  • София
Има ли вариант дипломите да са в НЕГ,а родители да са отишли в СМГ със заверено копие?
Те явно СМГ кактво са обявили и какво става всъщност не са едни и същи неща Sad

във 2аег са обявили ,че нямат свободни места след 4то класиране.

# 561
   Ох, Ани, браво, добре си ги подредила. Ти и Габи сте много специални и няма случайни неща, около вас виж колко неща излизат наяве около изкривеното четвърто класиране. А и Габи тази последната година и лято сигурно е много пораснал и съзрял, предвид нещата, през които преминавате  Two Hearts

# 562
  • В средата на времето
Все едно са се наговорили... Беше ясно, че никой нищо няма да си признае.

# 563
  • София
А вие очаквахте обратното ли? Sunglasses

# 564
  • sofia
Да се отчета. Току що ми звънна директорката на 32 ро -  съгласно подадените от мен документи и според бала на дъщеря ми, е приета в паралелка АЕ/ИЕ.
Доволна съм и оценявам коректността и спазеното обещание.

Приятно прекарване на остатъка от лятото. Успех на  участващите в следващи класирания.

# 565
  • В средата на времето
А вие очаквахте обратното ли? Sunglasses

Ако беше Коледа, да - поне на чудо можеше да се надява човек.

Да се отчета. Токущо ми звънна директорката на 32 ро -  съгласно подадените от мен документи и според бала на дъщеря ми, е приета в паралелка АЕ/ИЕ.

Ето едно добро развитие - признаване на грешка и поправянето и. Браво на директорката на 32-ро. Радвам се и за вас, allba_a, че макар и с притеснения, всичко приключи успешно за вас. Simple Smile

# 566
  • София
allba_a честито!
Браво на директорката на 32-ро училище,че е спазила обещанието си!
Общо взето добри неща чувам за това училище.
Хубаво лято и на вас!

Izida самата ти си го казала,чудесата стават по Коледа. Wink

# 567
  • София
Обясненията на СМГ и НЕГ са си за журналистическо разследване...

# 568
Обясненията на СМГ и НЕГ са си за журналистическо разследване...
Аз си помислих за жалба към съответно РУО така също.

# 569
  • София
Никого не искам да защитавам, но все пак да допълня малко картинката преди да се решите на жалби и т.н.
Редовно пишещите тук знаят, че и МС е записан в НЕГ, а искаше СМГ и на 3то класиране опитахме, но не ни се получи. И тук потвърждавам това, което jenap е написала - в НЕГ при изтегляне на документи, пишеш черно на бяло, че си на ясно, че губиш мястото си. Връщат ти оригиналите и дотам.
Вариантът, който мисля никой не обсъди (четох дискусията малко по диагонал, признавам) за тези две деца: те са записани след 2ро класиране, но може при обявяване на св. места в СМГ за 3то класиране да са си изтеглили документите (като нас), да са пренаредили желанията си по друг начин и неуспявайки на 3то за СМГ да са влезли другаде и сега за 4то да са теглили от друго у-ще документи. Това би обяснило и наличието на 3 св.места в НЕГ за 4то класиране. (1то със сигурност е от нас). Също при сумиране на децата записани в НЕГ брояхте като чиста бройка 1во, 2ро... и т.н. класиране и излизаше по-голяма бройка от предвидената. Моето дете фигурира 2 пъти - записване и след 2ро, и след 3то класиране.
Мисля, че за да правим съвсем чисти изводи, когато се искат тези справки по ЗДОИ, трябва да се искат не само записани деца, но и списъци на изтеглилите документите си. Или най-добре - приети, записани, изтеглили...
Искам да подчертая, че това са само мои догадки - не казвам, че такъв е случаят. Не познавам никого в НЕГ и не ги защитавам. Просто мисля, че има и друг вариант, който не обсъдихме.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 11:14 от Jiema

Общи условия

Активация на акаунт