Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 111
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
  • В средата на времето
Получих отговор от 164 ГПИЕ. Информацията, която са ми предоставили е следната:
1. Паралелка ИЕ/АЕ - 27 деца, девойки бал: 486 макс./470 мин.;  младежи бал: 477 макс./321,5 мин.
2. Паралелка ИЕ/ФРЕ - 52 деца, девойки бал:492 макс./436 мин.; младежи бал: 470 макс./431 мин.
3. Паралелка ИЕ/ИТЕ - 27 деца, девойки бал:483 макс./433,5 мин; младежи бал: 468 макс./443,5 мин.
4. Паралелка ИЕ/ПОРТ - 28 деца, девойки бал:479 макс./455,5 мин.; младежи бал: 471 макс./426 мин.

Завишаването в паралелките е обяснено, че е заради деца с равен бал и наличието на един близнак.

Тъй като искането го изпратих тази сутрин, преди да се случи обсъждането в темата покрай списъците от НЕГ, не съм била допълнително изискваща в заявлението. Следователно също не знам дали тази информация е окончателна.

# 601
точно за качествено копие щях да пиша и аз. Мъжът ми направи няколко, които не ни потрябваха, но аз лично не можах да направя разлика, колкото и да се вглеждах.

# 602
  • София
Качествено или не, копие е. И е много удобно за училищата, понеже винаги при евентуална проверка топката ще е в родителите (не че те нямат вина), че са донесли подправен документ, труден за разпознаване от редовия служител, приемащ документи. Страници наред тук говорим колко нечестно е влизането  в добрите училища по неправомерни начини, пращат се искания за официални отговори до училища, размятат се обвинения,  а същевременно има дори подкана как да се изиграе системата. При това харесана от доста потребители отдолу. Тези, които харесахте поста/счетохте го за полезен, не намирате ли подобни действя за нечестни? Или го караме в стил "моето чаве да е неред, не ми пука с другите какво става"? То, моето, няма да загуби нищо, а баламите ще са си изтеглили баш оригиналите и сега висят в нищото... Рискът трябва да  е еднакъв за всички. Дано стана ясна тази откровена далавера и догодина се намери начин не да се повтаря, а да й се противодейства. Аз нямам изгода, не съм  и засегната, понеже нямам деца в училищна възраст, но ми стана гадно... Колко ли от радетелите за честен подбор на деца тук  имат такива "оригинали"?

# 603
Помислих си същото! Както и си мисля, как хората споделят, но след като всичко е приключило, какво е можело да се направи за да се изиграе системата или пък какво са направили.

# 604
  • София
Скрит текст:
И аз като saffron:
Към четящите майки на бъдещи седмокласници....
Като получите свидетелствата (Удостоверение за завършен седми клас) на децата си, непременно направете следното:

1. Сканирайте свидетелството при минимум 32 битов цвят, 600 dpi (най-добре е около 1200 dpi)
2. Отпечатайте двустранно и цветно сканираното свидетелство на хартия с формата на свидетелството (с точност до 0,1 mm) и при същата резолюция, както при сканирането. Направете 6-8 копия!
3. Всички отпечатани копия ламинирайте!
4. Ламинирайте и оригинала на свидетелството.

И да ме питате "защо да правим това?" - няма да ви отговоря Wink
За част от вас на някакъв етап от кандидатската кампания ще възникнат изгоди, ако направите гореказаното.

Хора, сериозно ли предлагате извършването на документна измама. Изключително плашещо ми звучи. Нали всички искаме правила и спазването им. Тъкмо започна да има някакъв ред и ние се мъчим да сринем нещата.
Няма да тръгнем напред с прилагането на хитрини, тип "Андрешко".
Направих копия от свидетелството, заверих ги нотариално, но никой и за миг не би могъл да ги сбърка с оригинал (и не това беше целта ми).

Ред. С Русалката и petenka1983 сме писали едновременно.

# 605
Да уточня само, че мъжът ми прави такива копия на всички документи - актове за раждане, брачни свидетелства и т. н. После ги и ламинира. Техниката, с която работи вкъщи му позволява. Не сме имали и идея, че ще подаваме копия вместо оригинали. От друга страна подавайки копие вместо оригинал-рискът си е за този, който прави това нарушение. Надявам се догодина този въпрос да е изчистен, като аз лично смятам, че е по-добре навсякъде да се изискват копия. Е, повече деца ще се пробват, но ми се струва по-добър този начин.

# 606
  • В средата на времето
Трябва да се направи така, че училищата да не задържат оригиналите при тях докато трае кандидатстването. Да се покаже оригинал при подаване на документите - да, но примерно не както сега става в НПМГ - оригиналните свидетелства са застопорени там до края на месец август.

# 607
Ами точно затова нека бъдещите поколения да искат точни и прозрачни правила; аз си мисля, че по- честно би било да се кандидатства с копия и всеки, заинтересован ще кандидатства, а накрая ще класират този с по-високия бал. Иначе какво му е честното на приетия младеж в 164то с ИЕ/ АЕ и с бал 110 т. под мин бал за младежи в останалите паралелки; във френската има подобни балове на 4-то. Нека се пресече тази вузможност за игра на риск. А не мисля, че г-н Василев е “подтиквал” към тази схема; според мен в нашата “кримка” стана интересно и той се намеси да ни даде жокер....Оказа се, че никой от нас не се сети за този вариант и то защото не сме от хората, които биха използвали този метод!

# 608
1. Сканирайте свидетелството при минимум 32 битов цвят, 600 dpi (най-добре е около 1200 dpi)
2. Отпечатайте двустранно и цветно сканираното свидетелство на хартия с формата на свидетелството (с точност до 0,1 mm) и при същата резолюция, както при сканирането. Направете 6-8 копия!
3. Всички отпечатани копия ламинирайте!
4. Ламинирайте и оригинала на свидетелството.

И да ме питате "защо да правим това?" - няма да ви отговоря Wink
За част от вас на някакъв етап от кандидатската кампания ще възникнат изгоди, ако направите гореказаното.
Странен съвет от учител в СМГ.
Понеже няма да отговорите, да попитам 13-те човека лайкнали поста на Евгений, дали подкрепят подобен вид ИЗМАМА?

# 609
  • София
Напротив, Изида, всичко е идеално измислено, показваме псевдооригинал, копират го, нищо не личи на копието и собственикът на "оригинала" си го прибира. Хем са искали оригинали, хем са ги получили, хем не могат да ги дадат за проверка. Нищо не може да се докаже.

Сафрон, как си сигурна, че никой не се е възпозлвал?

# 610
  • В средата на времето
Напротив, Изида, всичко е идеално измислено, показваме псевдооригинал, копират го, нищо не личи на копието и собственикът на "оригинала" си го прибира. Хем са искали оригинали, хем са ги получили, хем не могат да ги дадат за проверка. Нищо не може да се докаже.

Разбирам те, Русалке, но ако се кандидатсва само с копия тази измама изобщо няма да съществува. Не разбирам изначално искането за оставянето на оригинално свидетелство при кандидатстване.

# 611
На мен са ми съмнителни в испанската. Не са дали всички балове, а само мин и макс. От 4 надпланови само един е близнак. Ако дадат списък с баловете, може и да изскочи някое зайче.

# 612
А според мен човекът ни отвори очите... чисто по мъжки ... ни даде решение на задачата...за двата номера дублирани в НЕГ и СМГ... затова аз лично "лайкнах" поста му...с лек срам каква съм "блондинка", че да не се сетя сама...

# 613
Разбирам те, Русалке, но ако се кандидатсва само с копия тази измама изобщо няма да съществува. Не разбирам изначално искането за оставянето на оригинално свидетелство при кандидатстване.

Според мен е редно да си се спазват изискванията и след 3-то класиране задължително трябва да се кандидатства с оригинал, който да се задържа в училището до обявяване на резултата. Иначе се оказва, че високобалови деца не са се наиграли и бъркат всички останали по-надолу по веригата дори и на 4-то класиране. Когато има какво да губиш, много внимателно ще си помислиш какво да правиш и дали да "играеш"... Може би описаната "схема" е причина в София дори и на 4-то класиране да има останали места във всички "елитни" гимназии, в провинцията всичко се намества до 2-ро класиране, много рядко след това изпада по някое добро място. Подаваш, печелиш и не се записваш, нищо не губиш... А детето с 1, 2, 3 точки по-малко (което на практика има не по-малко знания) няма шанс за желаното училище...

# 614
  • Sofia
На мен ми се стори опит за шега това с цветното копие. На кой му е на ума в началото на кампанията, когато има дипломата при себе си, да прави цветни копия, наподобяващи оригинала, с цел да ги ползва впоследствие. Значи тярбва да си доста наясно какво може да последва Confounded

Общи условия

Активация на акаунт