Не знам какви действия да предприема, нито към кого или към коя институция да се обърна, затова реших да пусна тема тук - 15 години съм в този сайт и винаги ми е помагал..
Живея в един вход с баба ми - тя е на първия, а аз на седмия етаж. Винаги е била много особен човек, с поведение, граничещо до някакво психическо отклонение, но всичко беше поносимо, допреди година.
На 84 години е. В жилището си не допуска никого - страхува се, че ще я оберем, че ще и откраднем кучетата, а кучетата пишкат и акат навсякъде, тя не е в състояние да им почиства и не ги извежда, не разрешава на никого да и помогне. Никога не сме били в лоши отношения - напротив...
В същия вход живеят едната ми леля и братовчедка ми със семейството си...
От апартамента и се носи неистова смрад, тя не използва банята, /разбирайте - не се къпе/, домати, картофи и други продукти се валят по земята и гният, тя тъпче отгоре и....не знам дали можете да си го представите... Самата тя смърди непоносимо...Събира боклуци и напикани от кучетата вестници в една пазарска количка и ги изнася да ги хвърля, но докато стигне до външната кофа, от тази торба тече по стълбите....
Всякакви опити от наша страна да се погрижим се посрещат изключително враждебно...Психически е доста неадекватна - в два през нощта ми звъни на вратата да ме пита защо Виваком са затворили...Днес се заключи в апартамента си и едва и отворихме - заяви, че сме искали да я убием с глад и затова сме я заключили... Вижда някакви хора, починалата и дъщеря и говори и и помага да открие загубена вещ...
Разбирам, че не е добре, но аз искам да направя нещо за нея и не знам какво. Хората се оплакват от нея на мен - логично, а тя ме анатемосва, барабар с децата ми...Комшиите вече са сериозно недоволни и е съвсем естествено...Целият вход смърди на мърша, когато си отвори вратата...
Тя е силно алергична и не може да приема лекарства, няма да ги пие, не дава да изчистя, не дава едното куче на майка ми, за да и олекне и да не се грижи за него... Просто не знам какво да правя...
Ако насила се прави нещо - тя ще умре...За всяко нещо пищи неистово, брани се от нищото, много е зле... Страхувам се, че може да се загуби някой ден....да се запали, да умре без да разберем...
Ще съм благодарна на всякакви предложения и идеи.