Седми клас 2019/2020 - тема 1

• 34 255
  • 802
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
Искам и аз снимки на раницата Ташев. Simple Smile В Бургас не знам има ли ги изобщо, за да ги разгледаме.
elia_gg, този модел и на мен много ми хареса. Ще чакам да пишеш, като го получиш. Седмокласникът се връща в събота от селската идилия и ще му покажа, да си избере ако иска. Сегашната му е Шнайдер, купена от Амазон, но я закачил някъде в училище и съдра единия джоб. Не знам дали шивач няма да я оправи, но тя си изкара парите де, две години я носи.

Снощи мина срещата с учителката по математика. Посъветва ни да се опитаме да им запазим психиката и да им осигурим време за почивка, защото до април-май месец вече прегаряли децата.
Ще работят с книгата за ученика на Архимед.

Тетрадки накупих от Джъмбо преди две седмици. Приятелка ме "светна" за тези с пластмасови корици, които нямат нужда от подвързия. Та ги оборудвах и двамата със стабилно количество. На малкия даже учебниците са подвързани вече. Но на седмокласника още не са им ги дали..
Тази година реших да се подготвя от рано уж, че да не се блъскам по книжарниците в пика през септември.

ston, една от най-близките ми приятелки е начална учителка. Тази година трети клас. И тя е в ужас от наближаването на септември. Satisfied

# 736
Туй с ел. дневници - не ми го хвалете! Току-що отворих нашия, все още от втория срок на миналата учебна година има качени общо 7 оценки по два предмета. Срочни, годишни - никакви. Ама и аз какво съм се разбързала? Едва 29.08. е! Simple Smile

Мария, ще снимам раницата като пристигне!

А това, с кошмарите на учителите, да ме извинят! Преди седмица говорихме с наши познати - начални учители. Откакто разбрах, че имат 58  (петдесет и осем!!!!!) дни платен годишен  отпуск, съчувствието ми към тях и потрошените им нерви рязко намаля! 58 дни!!! Ами да релаксират - каква им е работата! Отделна тема е, че заплатите им отдавна не са смехотворни!
Мен някой пита ли ме, че като самоосигуряваща се я си разреша 14 дни отпуск, я не! Да не говорим, че няма как да е платена. Колкото съм релаксирала и възстановила - толкова!

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 09:46 от elia_gg

# 737
Много зависи дали има И хартиен ЕД. Ако има хартиен, то той им е основната документация и ЕД им е допълнителна работа, които някои учители я вършат, а други - не. Но ако нямат хартиен (от миналата година има тази възможност), то в ЕД трябва да се нанася всичко, защото няма къде другаде.

# 738
  • sofia
Опитвам се да гледам небрежно на нещата😀 Купих 10-15 тетрадки от Лидл, раница си има, абсолютно здрава е, ще я носи трета година - Габол, дрехи купувам като възникне необходимост, но винаги е презапасен като дойдат намаленията . Но ми е жал за детето,  свършва последните задачи по математика от лятното домашно, които бяха стотици, изчете книгите от списъка и тъкмо да се озърне на 14.09.  му е първото занятие от курса по БЕЛ. За това сега една седмица ще е на море с нас, да завършим ваканцията както трябва.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 09:55 от googlish

# 739
А какво ли ще се случи, ако се бъгове ЕД и няма документация на добрата стара хартия?
При на вече имаше един бъг в края на пети клас. Всички и по всичко имаха шестици:) Радостта им не продължи дълго. Освен това, системата не отчита винаги, че детето се е чикирало и вече е в училище. Поне при нас е така.

Моята девойка си купи няколко тетрадки, пергел и химикалки. Това е нейно задължение.

# 740
  • София
При нас миналата година въведоха електронен дневник, но пробно. Предполагам и затова не се попълваше много стриктно. Имаше си учители, които съвсем редовно и пълно попълваха всичко и други, които не попълваха нищо. От тази година трябва да е задължителен, мисля, и май казаха, че няма да са необходими хартиени бележници, но ще разберем на 16ти. Иначе на мен самата платформа на Школо много ми допада, и класациите и известията и резултати от състезания-стига само да се попълва. Има и допълнителни материали-тестове, уроци и др.
Наборът е с раница на Cool pack от пети клас и спокойно ще си изкара и тази година с нея, не е мръднала.
Помагала ще купувам само каквото кажат от училище. Иначе имам останали от баткото няколко по БЕЛ и едно по мат-формат Пиза( каквото и да значи) и с тях ще се занимава допълнително. То едва ли ще му остава и много време де, с тренировки, английски, а и сега, за рождения му ден, му подарихме пакет уроци по барабани, които със  сигурност ще продължат и през учебната година. Изобщо не знам как ще му стига времето за всичко, особено като го знам какъв е муден и енергоспестяващ, но не пожела да зареже нищо.

# 741
Извинете, но нашето училище е силно традиционно и си кара на хАртия с бележници и проЗти дневници.  Crazy

И при нас е интересно, миналата година бяха с хартиени и електронни. "Милата" г-жа по информационни попълваше електронния - падна голяма забавление. Моята хубавица учи испански, но имаше 6 за срока и по испански и по немски. Първото й име се дублира с друго дете и съответно са поредни номера - нямаше едно с едно.
та така... ще я видим тази година Simple Smile

Аз раница на голямата тази година няма да купувам, малкото си издейства една Simple Smile

Отпускам по 20 лв. за тетрадки, химикалки, близалки, на кой каквото му трябва за старт да си купуват сами. Може и мъниста Simple Smile.

Този магазин в НДК и аз го харесвам и излизам по същия начин - с пълна торба, пълна душа и празно портмоне.

# 742
И ние сме от миналия век - без електронни дневници и сие.
Все ми е тая - каквото си искат да правят. Това ми е без значение, формалности някакви. Лошото е, че и преподаването е от горе-долу тази епоха, но навикнах и с това с годините, още някоя годинка и ще се измъкнем от тази система, надявам се, окончателно.

# 743
Ние сме само с ел. дневник. Нямаме и бележници. Противоречиво ми е мнението: от една страна е удобно, винаги имаш инфо за отсъствия, оценки. С класната комуникарам само през платформата. От друга - няма сила, която да накара определени учители да го попълват с актуални данни. В края на срока не можеш да реагираш.

# 744
  • София
При нас всичко се попълва светкавично в ел. дневник.
Най-много два пъти някоя и друга оценка са дошли с до седмица закъснение.
Според мене опира до изискванията на директора.
Иначе само първата година имаше дублиран електронен с хартиен дневник и бележници.

# 745
  • Бургас
Според мене опира до изискванията на директора.

Точно! Ако се попълва стриктно мисля, че ще е много полезен.
Нашите нямат засъжаление. Надявам се тази година и да минат на ел.дневник, но ще разбера на РС.

# 746
Тетрадки накупих от Джъмбо преди две седмици. Приятелка ме "светна" за тези с пластмасови корици, които нямат нужда от подвързия.
И аз от миналата година се изтарикатих с тези тетрадки
Не знам при вас как е, но в Пловдив има само един вид и цвят А4-60листа сини
Миналата година имаше черни, зелени и други цветове

# 747
Това, дали попълването на информацията е в електронен или хартиен вариант, е без значение за срочното й отразяване. И до директор е, и до отделни учители.

# 748
  • Бургас
Не знам при вас как е, но в Пловдив има само един вид и цвят А4-60листа сини
Миналата година имаше черни, зелени и други цветове

Имаше три размера А4, А5 и един среден между двата.И 4 цвята - сини, червени, зелени и черни. Листите също варираха като брой - 40, 50 и 60 май. Направи ми впечатление, че имаха формат А4 с малки квадратчета. Взех и от тях 2-3 броя. Може и други да е имало, но аз това видях, че беше лудница вътре - туристи, чужденци. Едва намерихме място на паркинга, а той хич не е малък.
А, най-важното! Купих и 2 тетрадки А4 с някакви фортнайт ... скинове ли бяха, що ли. Такъв възторг предизвикаха, че не е за разказване. Grin

# 749
Специално за резултати от контролни, класни и други писмени изпитвания, електронният дневник е по-удобен за попълване от учителите. Когато бяхме само с хартиен, учителите попълваха в бележниците само текущите изпитвания, т.е. пишат в бележниците на 3-4 деца, които са изпитали през часа. Другите оценки, тези от контролни, се нанасяха от класния периодично. И се получаваше така, че той като събере бележниците, те са в него няколко дена, а междувременно се изпитват деца, те съответно нямат бележник в себе си и тези текущи оценки им остават за последващо нанасяне от класния и става дълга и широка. С електронния дневник се избягва всичко това. Всеки учител си вкарва и текущите оценки и тези от контролни. Отделно, че мога да видя за какво точно е оценката. Няколко категории имаше - устно, писмено, контролно, класни, проект, активно участие, може и да забравям нещо. А преди, какво беше, гледам в бележника наредени, примерно по БЕЛ 5,6,6,5 и нито аз, нито детето, имаме идея, коя оценка за какво точно е.

Общи условия

Активация на акаунт