Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 32

• 38 023
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Чужбина
И сега какво?

Надежда всяка остави е май работата ... Или надеждата ще умре след Мартин?

# 106
  • Варна
След, след, щото Торос е още жив и ще го върне с една молитва към Р'хлор Stuck Out Tongue

# 107
  • Варна
Позамря темата тук... Щеше ми се да мога да помагам повече с редакцията, но пък зимата иде Wink и се надявам да ми остава повече време за това.

Не знам за вас, но аз все още не съм осмислила напълно, че имаме финала поне в най-общи линии. Колко години съм се чудила.. как ли ще свърши.. и се оказва че накрая Джон убива Денерис и изчезва към залеза..
Таргите са затрити, точно това не очаквах наистина.

Очаквам с нетърпение всичко касаещо останалите герои, за тях имам надежда, че няма положението им да е толкова безнадеждно. Laughing
Надявах се на някакви новини покрай комикконите, но август се изниза, без нищо.. Сега се надявам на Коледата.  Mr. Green

# 108
Лично аз не вярвам, че това ще е финала. Мартин също е написал, че ще има разлики на финала с книгата. Но "Джордж споделя, че финалът на сериала няма да повлияе върху този на романа, когато седне да го пише." Копирано от standartnews.com Ако позамря темата, то е, защото в момента чакаме нещо да изскочи. Имаме някаква относителна дата - юни 2020 година, макар за Мартин датите да не са свещена крава. надяваме се, все пак да не чакаме дотогава, но - уви, май ще чакаме.
Вероятно от другата година като почне Предисторията ще се опитат да ни ангажират вниманието с нея, но предвид как свърши сериала и колко време бави края на историята Мартин прогнозирам ниски рейтинги за сериала -Предисторията  на Игра на тронове.

иначе съм просто удивен как интервюиращите се оставят да ги мотае Джордж Мартин. Твърди, че е писал 4 страници  в лош ден, за последен път излезе негова книга от основната серия пред 8 години, значи е имал средно 8 по 365 дни на 2920 дни-. Дори и да си е почивал през една значителна част от тях за 2500 дни, да беше писал само по 4 страници, той вече трябва да е изписал поне 10 000 страници, а твърди че Едната книга е към 1500, и другата още толкова пък той не бил подхванал още втората. Хайде бе, и какво е правил толкова време?
в предното интервю казва, че финалът на сериала няма да повлияе върху този на романа, когато седне да го пише, само че не уточнява за кой от двата романа - 6 или 7 - става въпрос, а никой не го пита.
Просто го оставят да хвърля някакви твърдения.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 09:30 от Лорд Сняг

# 109
Аз също се надявам за Коледа, все пак стават чудеса😂
Иначе ако се замислиш той реално издаде няколко неща оттогава, така че ако се направи сметка може и да се окаже, че по-най-чаканата история не е писал много....

# 110
Не излезе ли до Коледа, теориите, че бил написал книгите, но ги бавел, защото имал сделка с HBO, ще се окажат пълна глупост. Никога не съм им вярвал, но се надявам да са верни, за да ги видим тия книги най-накрая.

За края, да, това с Денерис и Джон изглежда да е излязло от перото на Мартин. Връзва се с някои мои предварителни очаквания и аз съм доволен от такова развитие. Чудя се само каква ще е ролята на Егон Блекфир в цялата работа, неговото присъствие най-вече прави трудно наслагването на събитията от сериала в книгите. Подозирам, че войната срещу него, а не срещу Церсей, ще доведе до деградацията на Денерис в книгите. Мартин обича да прави аналогии със събития и образи между основната поредица и предисторията и в лицето на Денерис си имаме една Ренира Таргариен според мен.
В началото отказвах да приема това с Бран крал, но с времето се примирих, че няма как да ни се размине и в книгите. Прекалено значимо е, за да е приумица на Д&Д зад гърба на Мартин. Пък и актьорът, играещ го, май беше казал някъде, че това е от чичо. Въпросът е как ще го мотивира, ясно е, че няма да е малоумието от сериала. Предположението ми е, че в края Старките (най-вече Санса) ще раздават картите и ще инсталират Бран на трона от позицията на силата и останалите лордове няма да имат голям избор. Да припомним, че последната книга първоначално е трябвало да се казва "Време за вълци". Правейки аналогия между Денерис и Ренира се сещам и че след Танца на драконите има "Часът на вълка", когато един Старк е колел и бесел в Кралски чертог. Очаквам нещо подобно и тук. Санса, като достоен наследник на Кутрето, ще си изкове собствено кралство, което освен Севера вероятно ще включва още Долината и Речните земи (евентуално и Железните о-ви), а за останалата част от Вестерос ще инсталира на трона недъгавото си братче. Ще имаме едно северно и едно южно кралство, управлявани от Старки. Своеобразен реванш за това, че чичо ги гаври толкова книги.Smile
Борбата с другите очаквам да няма почти нищо общо с тази в сериала. Най-малкото, сериалният Нощен крал си е приумица изцяло на Д&Д.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 12:09 от The One True King

# 111
аз отказвам категорично да приема че краят който ни инсталираха ДиД има нещо общо, освен може би в най-общ смисъл.

Определено смятам, че Станис ще спечели битката при ЗХ, още повееч че Мартин бе казал за сезона в който умря Станис, че ДиД убили два важни персонажа, който той не е убил още.
Да, предполагам че Декември-януари 2020 ще е нещо като сакрален момент. Предполагам ако не излезе през зимата в последните дни на тази година или в първите на дни на следващата отпадат теориите, че има написана книга и ще чакаме следващата дата - лятото на 2020, когато уж трябва да се появят Ветровете.
Предвид, че той смята да пише 2 книги между Ветровете и мечта за пролет и да се занимава с Кървава луна, (сериалната предистория на Вестерос)определено излиза, че не е подхванал дори Пролетта - не и истински. Там колко ще се чака не смея да гадая., сигурно поне 6-7 години, а по-вероятно - 10.

Силно се надявам до края на годината да "изпльока" Ветровете иначе става тъпо.
ОСвен това с времето хората просто ще го забравят, другата година Сандърсън ще напише Летописите 4, Елантрис 2, а може би (само може би) и последната от Мъглороден и тогава определено на хората няма да им е до Мартин.

П.С. има час на вълка, очаквам това да е Джон, а не Санса. Малоумието, чеДджон ще се разнежи, а после ще тръгне да трепе Дани не очаквам да се повтори.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 09:56 от Лорд Сняг

# 112
  • София
Надявах се на някакви новини покрай комикконите, но август се изниза, без нищо.. Сега се надявам на Коледата.  Mr. Green

А ако и след Коледа няма нищо?
The One True King добре го е написал и не знам ставам все по-разочарован, отчаян и тъжен... Sad

# 113
  • Варна

Определено смятам, че Станис ще спечели битката при ЗХ, още повееч че Мартин бе казал за сезона в който умря Станис, че ДиД убили два важни персонажа, който той не е убил още.

И аз смятам, че Станис ще победи, но очевидно това няма да има значение в голямата картинка на финала.

# 114
  • Вестерос
Аз мисля, че точно Бран ще е накрая, но ще е поднесено логически, а не ей така от нищото.

Съгласна съм, че може би след като преодолее Другите Денерис ще има сблъсък с Фекон. И точно за Ренира се сещам. Може би Фегон ще премахне Церсей. 

Още ми е тъпо като се сетя и си се ядосвам на няколко неща.

# 115
  • Чужбина
А аз искам книга ... част от книга ... част от глава ... Нещо. Конкретно ме интересува Джон, но може и нещо за Санса.

За Дани и драконите мога да чакам повечко ... , макар че сега покрай Огън и Кръв дракончетата ми станаха много близки душички. Сърцето ми се къса, като чета за тях.

Много ми е жално за Слънцеплам с неговото счупено крило. Cry

На Дани драконите изобщо не успяха да ме трогнат. Повече си мислех за Дух.

# 116
Eдва ли ще видим повече глави. Той Мартин си го каза още навремето, че спира да ни поднася "на части".иначе бих се зарадвал на глава. Конкретно ме интересуват Давос, Бран и Мелисандра, но ще се задоволя и с Юрон, или Ерон или дори - Санса.
дяволо ако след първите дни на януари няма нищо, аз лично си признавам че съм сбъркал, Мартин не е бил готов предварително и явно чакаме лятото на 2020...ако пак не се отметне. Ако и тогава се отметне е безнадежно.
в Дани нищо не може да ме трогне. а драконите и са едни мънички, мънички...това ако беше сега Караксес - друга работа.
и по принцип драконите не ме впечатляват. Впечатлих се повече от превъплъщенците, от огнените магове, от зеленозрящите, от великаните....от драконите - не.

# 117
  • Вестерос
На мен пък са ми слабост драконите Grinning

# 118
мен ме дразни, че вече няма фентъзи без дракони.
Когато започна поредицата, се кефех, че поне в едно фентъзи не вкарват дракони, а той на бърза ръка направи шаблон, само защото някой му казал. И после не слуша никого, нали?

Обима от едно фентъзи да ме изненада приятно примерно

Орк - добър герой (Орки - кръвна вражда), или елфи - лоши герои (Откровенията на Ририя, Братството на Тъмния кинжал) ит.н.

шаблон - джудже скръндза.
Обаче както се оказа при Пратичет има джудета...мхъм с с полова осъзнатост. Ето това е интересен поглед
............
за Ветровете Мартин е казал, че ще видим Скагос и ще видим че там има еднорози, дори в някакъв сън на Бран се виждало че Рикон и Рошльо ядат месо от еднорог. Предполагам, това ще значи повечко от Давос

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 15:05 от Лорд Сняг

# 119
  • Чужбина
Приятели, може ли да ви помоля да погледнете, ако имате време, Ексела:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fKA8sk_LtRiwofq1vLbJMmJ8 … T3534I/edit#gid=0

и да обсъдим някои неща, които са под въпрос. В колоната за Огън и Кръв има болднати неща, които трябва да се обсъдят.

Огън и Кръв е почти цялата коригирана с предложения за по-добър превод.

Имам още някои неща да оправя, така че това е междинна версия:

https://dox.abv.bg/download?id=a80918b0bb# - Линк за сваляне

Предлагам, каквото харесаме от корекциите, да го прехвърляме в word документа на maskara.

Аз това ще правя, само да дооправя някои неща в pdf-a.

Ще пратя на Хексе да сложи после на първата страница на темата.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2019, 20:18 от Eleonora_27

Общи условия

Активация на акаунт