Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 32

• 38 063
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Церсей бута Мелара в кладенеца, да не би да каже на някой за предсказанията. Не е казано в прав текст, но се подразбира.

# 526
Да,  точно така - не е казано в прав текст, но се подразбира, нали  предсказателката казва на Мелара, че "Смъртта й стои до нея", а точно в този момент до нея е Церсей.

# 527
  • Варна
И в последната глава на Церсито в Танца, се споменава момиче, което я гледа с „обвиняващите очи на Мелара“.

# 528
Дай ни предсказание или ще кажа на лорд баща ми да заповяда да те пребият с камшик за наглостта ти.

— Молим те — примоли й се Мелара. — Само ни кажи бъдещето и ще си идем.

Някои, дето са тук, нямат бъдеще — измърмори с ужасно дълбокия си глас Маги. Придърпа робата около раменете си и прикани с пръст момичетата. — Елате, щом не искате да се махате. Глупачки. Елате, да. Трябва да вкуся кръвта ви. ..........

— Какво е валонкар? Някакво чудовище ли? — Златокосото момиче не хареса това предсказание. — Ти си лъжкиня и пъпчива жаба, и дърта миризлива дивачка, и не вярвам и на една дума от това, което ми каза. Хайде да си ходим, Мелара. Не си струва да я слушаме.

— И аз имам три въпроса — настоя приятелката й. А когато Церсей я дръпна за рамото, се изтръгна и се обърна към вещицата. — Ще се омъжа ли за Джайм?

Глупаво момиче  помисли кралицата, ядосана и досега. — Джайм дори не знае, че си жива“. В онези години брат й живееше само за мечове, кучета и коне, и за нея, близначката си.

— Нито за Джайм, нито за никой — отвърна Маги. — Червеи ще ти вземат девичото. Смъртта ти е тук, тази нощ, малкото ми. Надушваш ли й дъха? Много е близо.
[/i]
— Единственият дъх, който надушваме, е твоят — й каза Церсей.........

Церсей не искаше да чуе това.

— Та тази майги направи някои прорицания. Отначало им се изсмях, но… тя предсказа смъртта на една от приятелките ми. Когато направи прорицанието си, момичето беше на единайсет, здраво като младо конче и в пълна безопасност в Скалата. Но скоро след това падна в един кладенец и се удави.

Пир За Врани - Церсей 5
----------------------------------------------------------------

Забелязах неща, на които не бях обръщал внимани. Първо в "Историята на света от огън и лед " стр. 209  е записано "Според някои легенди Брандън Строителя бил потомък на Гарт (Зеления - б.моя) през Брандън Кървавото острие, А Лан Умнк бил копеле на Флорид Лисицата според някои прказки или Роуан Златното дърво - според други". Така като четем ще излезе, че всчки първи хор - Джон Дъба, Фос Стрелеца, Оуен Дъбовия Щит, Хърлън Ловеца, Роуз от Червеното стъпло, Елин Вечно сладката, Флорис Лисицат, Роуан Златното дърво и много други - с произлезли от Гарт Зеления.

И още тещо - "писано е, че Гарт е бл Върховен крал на Първите хора и той бл този, който ги извел от изтока по земния мост на Вестерос. Но други истории ни уверявт, че той предшествал идвнето на Първите хора с хиляди години, правейки го не само първият човек във Вестерос, но  единственият, който се скитал сам надлъж и шир по земята  говорел с великаните и  горските чеда. Някои дори казват, че бил бог" - като се има предвид, че Брандън Кървавото острие е произлязъл от Него е твърде вероятно това да е БоБ

"Има спор дори за името му. Ние го наричаме Гарт Зелената ръка, но в старите легенд името му е Гарт Зелената коса или Просто  Гарт Зеления. Някои казвт, че имал зелени ръце, зелена коса или изцяло зелена кожа. (няко дори му приписват рога като елен) " - ИСторията стр. 208

Нека сравним с тзи инфо:" Не е ясно дли зелените човеци все още живеят на Острова на ликовете., макар от векове някой безарсъден млад лорд от Речните земи поел натам с лодк, д разказва как ги зърнл, преди да се вдигне ято от гарвани и да го прогони. В детските приказки зелените човеци имат рога и тъмнозелена кожа,, но това навярно е преувеличение на истината....." и сега какво ще излезе  - че Гарт Зеления е бил зеленозрящ.

"Историята" стр. 14

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 21:23 от Лорд Сняг

# 529
Ето какво е написал Мартин в блога си на 14-ти:

Цитат
I am still up in the mountains, doing the social distancing rag, and writing WINDS OF WINTER.  I have good days and bad days, but I am making progress.

Цитат
but I do know that Ryan Condal and his team are roaring ahead on the scripts for HOUSE OF THE DRAGON, and that one has a full season’s order from HBO.  As for the other stuff I may or may not be involved in, I could tell you, but then I’d have to kill you all.

С една дума ... нЕма да е скоро.

# 530
Ако Ветровете не излязат това лято официално се отказвам да чакам Мартин. Ако стане някога - стане. За новия сериал - очакваше се да започне пред 2022 г, но сега нищо не се знае с коронавируса

# 531
  • Варна
Всеки ще си снима сцените от вкъщи Simple Smile Това ще е писъкът в новата мода ухахахаа!

# 532
  • Вестерос
Аз още на 14 прочетох, споделят или той, не знам кой точно менаджира фб страницата му, какво е писал в блога си. Ама забравих да ви кажа какво е писал Grinning

# 533
  • Варна
То човек направо да иска удължаване на карантината, за да не миткосва, ами да си стои на дебелото дупе и да пише. Ама да му спрат и интернета, плс!

# 534
И аз прочетох, но реших, че е фалшива новина, защото веднага след това пишеше за някакъв друг проект. 
Има още дълго време да ни мотае.

# 535
Ох, тия дни четох някъде по реддит за идеята, Абъркромби да завърши Песента, ако се наложи Flushed

# 536
  • Варна
Ох, тия дни четох някъде по реддит за идеята, Абъркромби да завърши Песента, ако се наложи Flushed
:/ Като гледам Мартин как напредва, май ще се наложи.

# 537
Аз навремето четох за идеята Робин Хоб да довърши Колелото, те са добри приятели с Мартин.
Аз защо напирам Ветровете да излязат, за книга 7 някак си съм приел вече че друг ще я довършва.

# 538
Ще е много тъпо някой да я довършва при цялото това чакане.
Как пък попаднах на двата охлюва - Ротфус и Мартин Simple Smile.
Скрит текст:
Гугълнах, имало клюка, че Ротфус щял да издаде последната книга през август. Ха, дано, ама надали..

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 17:30 от Windekind

# 539
Ами  то и Джордан го чакахме и я довърши Сандърсън.

Общи условия

Активация на акаунт