Египет /Тема 9/

• 58 400
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
А не е ли заето голяма част от времето и с обекти за посещение?
Това е супер информация, значи взимам художествените материали, направо потръпвам от удоволствие ☼
Да ... за звездите вече съм готова, настроила съм се за скромни условия ☺

# 166
  • Поморие
На кораба дълго ли време изкарваме? Мисля да си взема за рисуване, скици, акварел да правя и тн. Чудех се дали ще има време Simple Smile) за тези мои творчески пориви.

Доста време минава на кораба. Той по цял ден се движи и чак вечер акостира, така че е хубаво да имате занимания. Това са 4 дена. Аз цяла книга прочетох от скука, защото бях и сама.
Аз летях Варна-Кайро с БГ еър и нямаше размери, само килограми.

Каютите са като на 3-звезден български хотел. Нищо луксозно няма. Даже телевизора ми не работеше Laughing

Спинки, можете ли да споделите, ако не е проблем колко горе-долу Ви излезе като сума сингъл пътуването ?

# 167
  • гр.Добрич

Спинки, можете ли да споделите, ако не е проблем колко горе-долу Ви излезе като сума сингъл пътуването ?

Аз бях по тази програма на Екватор миналата есен.
http://ekvator.bg/hotel-pochivka/egipet-ot-a-do-ya/135/224
Цената обаче беше 1126.00лв. за единична стая. Сега е доста по-скъпо.
Платихме 27$ за виза на летището. Посетих Абу Симбел и екскурзията с джипове. Цените за тях са същите. На Райският остров не ходих, защото трябваше или той или джиповете.
Значи около 500$ съм имала за харчене. Папирусите във фабриката са скъпи. После в Хавай ле жардин имаше по-евтини и хубави. Дали са оригинални кой знае. Парфюмите не си струваха, а алабастровите фигурки също бяха безбожно скъпи.
Още първата вечер в Кайро в хотела обмених паундове.

# 168
  • Поморие

Аз бях по тази програма на Екватор миналата есен.
http://ekvator.bg/hotel-pochivka/egipet-ot-a-do-ya/135/224
Цената обаче беше 1126.00лв. за единична стая. Сега е доста по-скъпо.
Платихме 27$ за виза на летището. Посетих Абу Симбел и екскурзията с джипове. Цените за тях са същите. На Райският остров не ходих, защото трябваше или той или джиповете.
Значи около 500$ съм имала за харчене. Папирусите във фабриката са скъпи. После в Хавай ле жардин имаше по-евтини и хубави. Дали са оригинални кой знае. Парфюмите не си струваха, а алабастровите фигурки също бяха безбожно скъпи.
Още първата вечер в Кайро в хотела обмених паундове.

Благодаря! Да, добра е била цената.

# 169
Добър вечер, директно ще премина на въпроса Simple Smile Египет (Хургада) подходящ ли е за дете на годинка и половина. Във фейсбук попаднах на същия въпрос и коментарите бяха отрицателни, но аз на вас повече доверие имам.

# 170
Някой бил ли е в Jaz belvedere в Шарм Ел шейх

Някой знае ли какво  е времето през ноември

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 21:05 от AnMary

# 171
Моята екскурзия от 25.09 днес, е 1017лв ласт минит -  нощувки, 3 хургада, 4 Круиз по Нил. Допълнително плащам екскурзии до Кайро и Гиза 177лв и Абу Симбел 177лв. Остават разходи за бакишиш, напитки на кораба и сувенири. Възможно е! Пожелавам на всекиго

# 172
  • Поморие
Моята екскурзия от 25.09 днес, е 1017лв ласт минит -  нощувки, 3 хургада, 4 Круиз по Нил. Допълнително плащам екскурзии до Кайро и Гиза 177лв и Абу Симбел 177лв. Остават разходи за бакишиш, напитки на кораба и сувенири. Възможно е! Пожелавам на всекиго

С нетърпение ще очквам Вашия разказ!

# 173
  • София
Добър вечер, директно ще премина на въпроса Simple Smile Египет (Хургада) подходящ ли е за дете на годинка и половина. Във фейсбук попаднах на същия въпрос и коментарите бяха отрицателни, но аз на вас повече доверие имам.
И аз бях питала и че направиха на маймуна. Стига да не обикаляш много няма проблем.
Хора и с малки бебета ходят, всичко зависи от детето.
Аз моето ще го водя, но в рейс не бих го качила защото ще подлуди всички😂

# 174
Ние бяхме с дете на тъкмо навършени две. Притеснявах се преди да тръгнем. Беше абсолютно безпроблемно. Имаше хора с бебета на месеци.
Ние бяхме само с цел почивка - без обиколи по туристически дестинации, круизи, влакове, автобуси и т.н. Хранихме се само в хотела, който избрахме по рецензии в нета.

# 175
Доста българи пътуваха при нашата почивка с малки деца на различна възраст.Изберете хотел с много добър рейтинг ,може би малко по-скъпо ,но сигурно от към хигиена.За екскурзията до Луксор /ние ходихме на нея/ще Ви е трудно с малко детенце , много е горещо и то ще се измъчи.

# 176
Здравейте, някой има ли мнение относно фирма "Adventure story" , като съм се спряла конкретно на тази оферта :
" https://www.adventurestory.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0% … -2019-%D0%B8-2020 "

Хотела, който ми допадна е "CAESAR PALACE HOTEL AQUA PARK" и с настаняване в него виждам, че цената излиза около 1100лв. Обмислям го за преиода януари - март, като не мога все още да преценя кой месец е най-добре.

Някой има ли наблюдения дали през тези месеци времето там е хубаво и става за плаж, и еднодневни екскурзии за гмуркане и тн.

Благодаря предварително Simple Smile)

# 177
Здравейте, някой има ли мнение относно фирма "Adventure story" , като съм се спряла конкретно на тази оферта :
" https://www.adventurestory.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0% … -2019-%D0%B8-2020 "

Хотела, който ми допадна е "CAESAR PALACE HOTEL AQUA PARK" и с настаняване в него виждам, че цената излиза около 1100лв. Обмислям го за преиода януари - март, като не мога все още да преценя кой месец е най-добре.

Някой има ли наблюдения дали през тези месеци времето там е хубаво и става за плаж, и еднодневни екскурзии за гмуркане и тн.

Професионалните гмуркачи ходят от февруари, но...водата е много студена. Били сме март - в морето е студено, басейните в 5* хотели се подгряват и стават за ползване. Времето е топло през деня. Вечер духа, трябва якенце. За екскурзии и обиколки е супер, приятно топло /без да е непоносимо горещо, както е в активния сезон/.

# 178
Първият път бяхме октомври в началото, вторият началото на април.Април ми беше леко хладно , докато октомври си беше лято за мен. Може би средата на април ще е отлично времето.Другата година планирам към края на април да ходим.

# 179
" https://www.adventurestory.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0% … -2019-%D0%B8-2020

Ние бяхме тази година края на януари. На моменти беше ветровито, но като цяло много много приятно и лятно. Беше около 25 градуса, всеки ден слънце (8 дни).
За гмуркане, според мен, беше студена водата, но за всичко останало определено ставаше. Ние бяхме в комплекс с отопляеми външни басейни и къпането беше много приятно.
Вечер излизахме с връхна дреха, надолу по сандали/джапанки.
За нас времето се оказа приятна изненада, бяхме се подготвили да е по-хладно. Мисля, че за обиколки и екскурзии ще е оптимално.

Общи условия

Активация на акаунт