Египет /Тема 9/

• 58 567
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Отговарям на част от въпросите ,но смятам че са важните.                                       1, Взехме  на "Orange" - отлично покритие , естествено има и нано ,поставя се от техният служител .2,Носете долари , за бакшиши по 1$  , лично носех 30 Х 1 $. 4. Използвах услугите на местна агенция, но не е активна , сега виждам собственикът с тази http://ru.suntour24.com/ ,лично от ФБ профилът му https://www.facebook.com/profile.php?id=100000530759158       9, В Луксор обикаляте около Скарабеят , но това го обяснява отлично екскурзоводът - колко пъти ,защо и как. Весело пътуване

# 511
Да допълня: Обмяната в местни пари на летището е връщането им по същия курс е чудесна опция. Ние грешихме като бяхме купили малко египетски пари и оттук - губят се пари, не обменяйте от БГ. Само долари си носете. Както са ви казали - колкото по-дребни, по-добре.

# 512
Както и доларите да са нова емисия, защото не приемат стари.

# 513
  • София
Както и доларите да са нова емисия, защото не приемат стари.
Колко нови да са като емисия

# 514
  • София
Отговарям каквото знам:

1. На летището си взимам карта с интернет 16мб за 10 долара. Но тя дали е нано, защото телефонът ми работи с такива? - имат всичко и всякакви, те ще ви я и сложат в телефона
2. Колко и какви пари да приготвя? Дали да обменя от тук около 1000-1500 еп? носете си за обмяна долари, За бакшиши - банкноти по 1 $ или монети по 1€. Те ценят долара. Срещу 1 долар ще направят за вас повече, отколкото срещу 1 евро. няма да откажат и 5 техни лири за бакшиш, но на долар реагират най-добре.
Ако нямате долари - обменят и евро. На някои места приемат карти, но това са по-европеизирани честа - хотели и иресторанти в тях.
3. Казаха ми в агенцията, че на летището може да обмениш  долари в местна валута, а след това при напускане чрез касовия бон останалите паунди да ги обменят в долари. Някой правил ли го е и така ли е? Да, обикновено курсът е по-добър, отколкото в София. И гарантират изкупуването.
4.. нямам представа
5. не зная..
6. Какви египетски лекарства и добавки биха ми потрябвали? Доколкото някъде четох, че на повечето цената пише на кутията. - всички лекарства, които съм купувала от там са със същото или значително по-добро качество от нашите и на същата или по-ниска цена. Важното е да се знае активната съставка и да се търси по нея, защото иначе търговските наименования са различни.
7. Горе-долу как вървят цените? - за туристи са високи и могат да се доближат до нашие. За местните са мнооооого ниски. За повечето неща се пазарят и в пазърлика за тях има забавление и уважение, процес е. И им е важен. На повечето места може доста да
Отстъпят от цената, ако се пазарите с тях като игра на уважение.
8. Къде около сфинкса се пуска монета? - това е напълно безмислено.
9. Какво се обикаля в Луксор за сбъдване на желание? - обикаля се скарабеят до свещеното езеро в комплекса Карнак. В зависимост с какъв екскурзовод сте, ще ви кажат различен брой обиколки по или обратно на часовниковата стрелка. Така или иначе Карнак е храмов комплекс, там хиляди години е текла молитва, има нещо свещено в мястото, колкото и камто и да се завърти човек, все има усещането за сполука!

Непременно идете в Луксорския храм. Там е най-свещеното място за мен. Било е техен активен храм, след това църква, още има запазени част от стенописите, сега има действаща джамия. Там усещането за света се слива с безкрайност!

# 515
Извинявам се, но Абакс работят ли с крайни клиенти? От темата за на море в Турция съм останала с впечатление, че продават пакети само на туристически агенции.

# 516
Извинявам се, но Абакс работят ли с крайни клиенти? От темата за на море в Турция съм останала с впечатление, че продават пакети само на туристически агенции.
Не , Абакс работят само чрез ТА.

# 517
Едно бързо питане, някой някакви притеснения относно пътуването си до Египет и корона вируса има ли? Аз лично не, като изключим летището в България. Обаче, близки до мен хора, казват, че на мое място биха се отказали...

# 518
  • Някъде в Европа...
Едно бързо питане, някой някакви притеснения относно пътуването си до Египет и корона вируса има ли? Аз лично не, като изключим летището в България. Обаче, близки до мен хора, казват, че на мое място биха се отказали...
....защото ти завиждат 😁
Какво ти отказване - чакам с нетърпение да дойде датата...другата седмица внасям пълната сума вече..

# 519
За сега има само един случай на коронавирус в Египет ,мисля ,че при  добра хигиена няма притеснения.Ако е опасно  ,то полетите ще се забранят и няма да летите.

# 520
По повод коронавируса - имайте предвид, че той не се развива при високи температури ( над 26 градуса). Пътувайте спокойно натам Simple Smile

# 521
  • На топло в неговото сърце.
Да така е, но в Южен Иран също има един регистриран случай...

# 522
В Доха са три. При мен дойдоха двойка клиенти, дамата е англичанка, а мъжът - египтянин. Връщат се от Хургада. Казаха, че е доста спокойно, приятно, а времето е очарователно, подходящо за плаж. Сега, не ми е ясно какво е тяхното разбиране за приятно, но явно е топло.

# 523
Kъм днешна дата: Израел - 10, Ливан - 10, Еквадор - 6, Мексико - 5, Пакистан - 4, Алжир - 3, Бразилия - 2, Египет - 2, Нигерия - 1 и дори в Доминиканската република - 1. Това са все места с високи температури. Но явно вируса се внася от туристите. Така че най-опасно си остава по летищата.

# 524
  • На топло в неговото сърце.
Напълно съм съгласна!
То за всичко са виновни тия дето пътуват! Joy

Общи условия

Активация на акаунт