На море в Гърция 2019 - V

• 50 984
  • 778
  •   1
Отговори
# 525
Наистина може да попадне човек на лош дизел дори в известна бензиностанция.
Последно се прецакахме на ЕКО Кресна, там повече няма да сипвам. Нали много от обектите са франчайзи, кой знае откъде зареждат.
Кажете пак кога е Солунското задръстване в делничен ден, моля

# 526
  • София
ronicat, кажи нещо повече за плажчетата след Олимпиада. Кое не ти хареса? Преди съм чела хубави отзиви тук в темата и мислех другата седмица да ги посетим. Но ако не си заслужават, да не си губим времето.

# 527
На Амулиани плажувахме на плаж Свети Георги, пред ресторант Сарантис. До плажа се стига по асфалтов път, като има около 500 м. черен път, но не е лош. Чадърите и шезлонгите се ползваха срещу напитка, по обяд плажът се пълнеше, но не ставаше лудница.  Заведението много ни хареса, храната беше супер. На обяд се пълнеше, даже към 2 ч. имаше и опашка от хора, чакащи за маса. Храната - вкусна, прясна, цени - като навсякъде.
Препоръчвам и заведението Гларус - то е на пристанището. Също ходихме и в ресторант Джанис, също много ни хареса. На главната /улицата над пристанището/ има и заведение за гироси - по 3 Е, много хубави.
Един ден посетихме и плажа Аликес - настанихме се на първа линия и ни поискаха 10 евро за чадър и шезлонги. Отидохме към 10 ч. и нямаше много хора, но към обяд стана сериозна лудница. Само веднъж ходихме там. Иначе плажът е перфектен, ако лудницата не ви притеснява.
До Карагаци не стигнахме, тъй като прочетох, че няма тоалетна.
Нашите приятели, с които бяхме, наеха лодка и направихме разходка до Магарешките острови. Там какви плажове има.....страхотия. Без хора, перфектни.
Ще кача снимки по-късно Simple Smile

# 528
  • Luxemburg
ronicat, кажи нещо повече за плажчетата след Олимпиада. Кое не ти хареса?
Ние пробвахме три плажа - Ammos, Totos, Babylon. От трите само Totos ни хареса, но децата не искаха да останем, иначе ни хареса. Другите два заведенията са усвоили от край до край пространството и чадърите се опират един в друг почти и като се мести сянката няма много мърдане. Не знам колко хора ходят през деня, ние бяхме там към 9.30ч и беше празно, но гледката на над 250 чадъра ми дойде в повече. Все пак се опитвам да избягам от централните плажове, търся нещо по-спокойно, а то е дори по-зле. Обстановката е по-луксозна - много сепарета с балдахин и т.н. Музиката беше доста високо пусната, макар и рано сутринта.На края на чадърите има нелегални палатки (има няколко знака, че къмпингуването е забранено) и в съседство се валяха торбички с боклуци на плажа. Ами не търся това като ходя на почивка. Отделно целият пясък беше непочистен- фасове, сламки, клечки, доста естествени материали от съседните дървета, това не се знае къде ще ми се забие, ако лежа на пясъка. Единият от плажояете беше със ситни камъчета, а не пясък. Малко ми напомняше на тоя за строителни цели. Не става за малки двца и правене на замъци. Цените бяха като на другите места. Направих снимки мога да ти ги пратя да ги видите. Само да предупредя, че аз съм от претенциозните, но пък плажчето където ходим на Ставрос ме устройва сравнително. Нямаше нижда да ходя с колата до Олимпиада ако мога да получа по-добро на метри от хотела. А, и слизането до всеки от плажояете е по черен път и не за всяка кола става. Нашата е по-ниска и я оставихме горе на главния път на Тотос. Не бяхме сигурни дали няма да опре. На Бабилон имаше огромен дизелов генератор за ток и вдигаше доста шум, та и това не ми допадна. В рекламите за олимпиада никъде ги няма тея огромни барове с толкова много чадъри, а само пусти и златисти плажчета. Надявам се утре с лодката да намерим нещо точно по вкуса ни.

# 529
На Амулиани плажувахме на плаж Свети Георги, пред ресторант Сарантис. До плажа се стига по асфалтов път, като има около 500 м. черен път, но не е лош. Чадърите и шезлонгите се ползваха срещу напитка, по обяд плажът се пълнеше, но не ставаше лудница.  Заведението много ни хареса, храната беше супер. На обяд се пълнеше, даже към 2 ч. имаше и опашка от хора, чакащи за маса. Храната - вкусна, прясна, цени - като навсякъде.
Препоръчвам и заведението Гларус - то е на пристанището. Също ходихме и в ресторант Джанис, също много ни хареса. На главната /улицата над пристанището/ има и заведение за гироси - по 3 Е, много хубави.
Един ден посетихме и плажа Аликес - настанихме се на първа линия и ни поискаха 10 евро за чадър и шезлонги. Отидохме към 10 ч. и нямаше много хора, но към обяд стана сериозна лудница. Само веднъж ходихме там. Иначе плажът е перфектен, ако лудницата не ви притеснява.
До Карагаци не стигнахме, тъй като прочетох, че няма тоалетна.
Нашите приятели, с които бяхме, наеха лодка и направихме разходка до Магарешките острови. Там какви плажове има.....страхотия. Без хора, перфектни.
Ще кача снимки по-късно Simple Smile

А оставиха ли ви да плажувате на някой от плажовете? Или само разходка, обиколка направихте?

# 530
azalia_me, само обиколка направихме, защото децата ни чакаха да се возят и те на лодката Simple Smile Върнахме си се на Св. Георги и там си плажувахме, но определено много ни харесаха безбройните диви плажчета.

# 531
Скрит текст:
ronicat, кажи нещо повече за плажчетата след Олимпиада. Кое не ти хареса?
Ние пробвахме три плажа - Ammos, Totos, Babylon. От трите само Totos ни хареса, но децата не искаха да останем, иначе ни хареса. Другите два заведенията са усвоили от край до край пространството и чадърите се опират един в друг почти и като се мести сянката няма много мърдане. Не знам колко хора ходят през деня, ние бяхме там към 9.30ч и беше празно, но гледката на над 250 чадъра ми дойде в повече. Все пак се опитвам да избягам от централните плажове, търся нещо по-спокойно, а то е дори по-зле. Обстановката е по-луксозна - много сепарета с балдахин и т.н. Музиката беше доста високо пусната, макар и рано сутринта.На края на чадърите има нелегални палатки (има няколко знака, че къмпингуването е забранено) и в съседство се валяха торбички с боклуци на плажа. Ами не търся това като ходя на почивка. Отделно целият пясък беше непочистен- фасове, сламки, клечки, доста естествени материали от съседните дървета, това не се знае къде ще ми се забие, ако лежа на пясъка. Единият от плажояете беше със ситни камъчета, а не пясък. Малко ми напомняше на тоя за строителни цели. Не става за малки двца и правене на замъци. Цените бяха като на другите места. Направих снимки мога да ти ги пратя да ги видите. Само да предупредя, че аз съм от претенциозните, но пък плажчето където ходим на Ставрос ме устройва сравнително. Нямаше нижда да ходя с колата до Олимпиада ако мога да получа по-добро на метри от хотела. А, и слизането до всеки от плажояете е по черен път и не за всяка кола става. Нашата е по-ниска и я оставихме горе на главния път на Тотос. Не бяхме сигурни дали няма да опре. На Бабилон имаше огромен дизелов генератор за ток и вдигаше доста шум, та и това не ми допадна. В рекламите за олимпиада никъде ги няма тея огромни барове с толкова много чадъри, а само пусти и златисти плажчета. Надявам се утре с лодката да намерим нещо точно по вкуса ни.
[/quote]
Това са имената на бийч баровете, а не на плажовете. Ходихте ли на някой плаж без бар? От днес сме тук и се интересувам от такива малки плажове, без дандания. Има ли такива достъпни с нормален, а не високопроходим автомобил?

# 532
  • София
На Дрепано сме ние,махам усилено на Змията Simple Smile

# 533
  • Luxemburg
SPSt, не. Така и не ги улучихме тея малки плажчета без бийч бар, а точно такъв търсихме. Искаме да избягаме от данданията. Затова си носим и чадър, но ако някой не ни каже къде точно се намират е трудно да се търсят. Миналата година пробвахме и нищо не открихме, затова свга се доверихме на местния съдържател на хотела, където ни прати на бийчбаровете. По тая причина  за днес търся препоръки за спокоен плаж на някой от островите срещу Уронополис. Барем  там открием нещо.

# 534
  • Sofia

Добро утро от Алики, Тасос. Гледката от терасата ни е уникална, плажовете тепърва ще ги обикаляме.

# 535
adelina_mm@abv.bg, ЕваНиколова,
Благодаря за отзивите!
Колко е наемът на лодка - 50 евро + гориво ли? Колко горе-долу излиза разходката до Магарешките острови?
На място има ли свободни квартири? Наши приятели не успяха онлайн да си намерят нещо подходящо за тях.

# 536
Здравейте! Имате ли представа какво е положението при теглене на пари в брой в Гърция, ако сметката ти е от българска банка и е левова, високи ли са таксите, възможно ли е такова теглене?Иизвинете ме за лаишкия въпрос!

# 537
Free Soul, не мога да кажа колко струваше лодката, не я платихме ние. Но на връщане на нашите хора им свърши горивото Simple Smile Все пак цял ден обикаляха с нея. Сигурно ще има на място, действително онлайн няма много предложения.

# 538
  • София
Здравейте! Имате ли представа какво е положението при теглене на пари в брой в Гърция, ако сметката ти е от българска банка и е левова, високи ли са таксите, възможно ли е такова теглене?Иизвинете ме за лаишкия въпрос!
Възможно е, теглих си заплатата от там. За таксите за теглене всяка банка си има тарифа.

# 539
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, момичета малко по-горе бях писала въпрос относно Неа Перамос, е вчера пристигнахме, а от тази нощ синът ми е с 39 температура. Говорих с педиатърът му и той ми каза да започвам Авирон, но ние не сме взели. Sad Имам огромната молба ако някой от вас пътува днес или утре за Северна Гърция има желанието и възможността за донесе от България един Авирон, ще бъда безкрайно благодарна, а един малък човек ще живне и ще може да се порадса за пръв път на морето. С кола сме, мъжът ми ще отиде докъдето и да е ако някой има възможността да ни донесе. Или пък ако на някой от вас почивката приключва и имате неизползван Авирон бихме го откупили с голяма радост. В аптечната мрежа тук не се предлага. Sad

Общи условия

Активация на акаунт