На море в Гърция 2019 - V

• 51 083
  • 778
  •   1
Отговори
# 315
[Градчето да НЕ е тип село с няколкостотин жители което замира след 31 август - нека да е по-голямо, да има център, парк, алея, магазини с живи хора. Знам, че пълно щастие няма, а аз искам хем евтино, хем интересно, оживено, хем наблизо... Но видях че има отлично запознати хора тук, така че моля да ми предложите някои добри варианти. Благодаря!
P.S. Палио с какво е хубав?
За вас в такъв случай то не става. По-добре се насочете към Паралия Катерини или нещо подобно.
Иначе с какво е хубаво Палио: има големи вили от посочения вид на прилични цени; амфитеатрално е построено - т.е. вилите имат гледка към морето; има хубав плаж, не е претъпкан; близостта до Кавала също е плюс - за 5-10 минути с кола имаш колкото си щеш оживление и хора, а спиш на тишина и спокойствие.
Пълно щастие няма. Или ако има, не е на ниска цена. Евтина самостоятелна къща с две бани в оживено населено място близко до България. Задайте критериите в Airbnb и разгледайте предложенията. Никити и Неа Каликратия също са  по-оживени населени места, които отговарят на изискванията ви.

# 316
Здравейте, как е трафикът към Гърция тези дни? Някой ходил ли е скоро? Участъкът от магистрала Струма при Дупница бил затворен и четем за някакви страшни задръствания...

# 317
Днес минахме през Дупница и има опашки наистина, около 15-20 минути стояхме на опашка. Някой в момента да има на Тасос да каже как е там?Има ли медузи, как е положението осите и с морските таралежи? Организирахме си ходене до там с децата и не спират да ме плашат та ще се радвам на реални мнения на положението там в момента ?

# 318
Отклонението при Дупница е доста  неприятно, лошото е, че няма указания как да се върнеш отново на магистралата и повечето хора се мъчат по пътя чак до Благоевград на отиване към Гърция. Няма табелки, няма указания. Всъщност типично по нашенски указанията са грешни.

# 319
Докога е това отклонение?

# 320
  • София
Вероятно поне месец, поне така казаха в новините.

# 321
  • Варна
Има ли медузи, как е положението осите и с морските таралежи? Организирахме си ходене до там с децата и не спират да ме плашат

навсякъде по камъните в Средиземно море , не само в Гърция , ами и в Турция , Франция или Либия има таралежи и миди , по пясъка няма.Оси , комари , таралежи , медузи , цикади ...... са част от природата има ги и там и на Бали и в Хавай , кога повече , кога по малко , няма как те да ни спрат.Хора загиват по пътищата , самолети падат и пак не спираме да пътуваме , иначе трябва да живеем по похлупак.

# 322
  • MJF
Здравейте, момичета!
Ние се завърнахме от Халкидики и минавам да споделя как прекарахме.
Знам, че е комерсиална дестианция, но за някой може да е полезно.
Ние пътуваме от Русе и доста часове път ни се получиха със задръстванията в края на Касандра. Тръгнахме в 1 часа през нощта и пристигнахме в 12 на обяд без никакво чакане на границата.
Прекарахме две нощувки в Ханиоти в хотел Plaza. На по-ужасно място не съм нощувала и категорично не препоръчвам. В Гърция не ми се беше случвало да попадна на груби и негостоприемни домакини, както и на толкова мръсни стаи. В Ханиоти паркирането е ужасно, който където си намери. Хотелът се намира над нощни барове на улицата пред плажа и е адски шумно, но с това бях запозната и не мога да се оплаквам. В Ханиоти едва се разминавахме от тълпи. Плажът беше някакъв кошмар - все едно си в Свети Влас. Чадърите наблъскани, няма място, леко каменисто и 8Е за чадър и два шезлонга. За щастие си намерихме пролуки между многото къщи в началото на селцето, пред които се намират прекрасни малки плажчета. Таверната, която ми препоръчахте тук, беше чудесна! Страхотно местенце - таверна Колибри. Хапнахме много вкусни морски дарове, чудесно обслужване от млади, усмихнати и много любезни хора.
След това се отправихме към Никити и вила Армония. Вилата се стопанисва от българка. Изцяло обновена е съвсем скоро, обзавеждането е много приятно и е изключително чисто. Плажа на Никити ми е като плажа в Ханиоти - страшен гъч и често се дочува българска реч. Веднага се отправихме към колата в търсене на интересни плажове. Първата спирка беше Лагониси, където ти искат 5 евро на човек още на влизане. Това включва чадър след 3-та линия и паркинг за колата. Консумацията отделно. Следващият ден отидохме до Портокали. Не останах особено впечатлена, отново адски много хора, които буквално са накацали върху скали и камъни. Да, водата е красива. В крайна сметка се спряхме се на плажа в Арменистис. Всеки ден минавахме 80 км в двете посоки от Никити и плащахме 17 евро за вход и шезлонг, но самият плаж страшно много ни хареса. Догодина в едно от пътуванията мислим да тестваме къмпинга. Ако си гост на къмпинг, ползваш 35 % отстъпка от чадъри и шезлонги, което е супер. Отново без включена консумация.
Очаквах много българи, но такива срещнахме само по градските плажчета. Навсякъде предимно гърци, румънци и сърби. И наистина по това време на годината е ужасно пренаселено, но нямаме друг избор за по-дългата ни почивка.
Цените не мога да преценя дали са по-високи - гръцка салата 7-8 Е, октопод, калмари 13 Е, скариди 16Е, гръцка мусака 8 Е, разядки  4-5 Е, фреш 4-5 Е. Досега на повечето таверни, които сме посещавали, винаги за десерт ти носят някакъв комплимент. Тук нямаше такива неща. Само на Колибри едно голямо плато с плодове, кексчета, сладкиши и сладолед за двама.
За следваща дестинация си определяме о. Крит и започвам да си вадя пътеписите ви.

Октомври ще имам посещение на о.Родос от Мармарис. Ще се радвам, ако споделите информация за острова.

# 323
След Дупница като се.мине село Усойка има отклонение и отново може да се върнеш на магистралата :)но наистина никъде няма табела .

# 324
След Дупница като се.мине село Усойка има отклонение и отново може да се върнеш на магистралата :)но наистина никъде няма табела .

Моля за повече разяснение как да разпознаем отклонението ? Има ли някаква табела, знак ? Ще пътуваме през ноща и не ми се иска да го подминем.

П.П. Видях с Гугъл мапс - трябва да се следи отклоннието за Бобошево нали ?

Последна редакция: сб, 17 авг 2019, 22:25 от Didi smile

# 325
FugeeLa, благодаря за подробното описание! Май ще си помисля добре догодина, преди да избера Северна Гърция за почивка. Някои от описаните места ги познавам, и са се променили към лошо. Лагониси го помня като прекрасен спокоен плаж с чадър и шезлонги срещу консумация. Новите цени ме стряскат. Откъм страната на Никити има доста хвалени плажове, странно че сте ги пропуснали. Колкото до пътуването от Русе, аз ако бях на вас, със сигурност щях да направя почивка с нощувка. Има места, които си заслужават.

# 326
  • София
 Didi smile точно така за отклонението. Нас навигацията ни запрати натам, ама аз викам на ММ къде ни забива по тея села и продължихме по другите 😁 А то точно оттам те качва по-рано на магистралата.

# 327
  • някъде ... тук ...
Поздрави от Кастри, Пелион!
Много е хубаво! Къмпингът е пълен, но въпреки това е тихо. Тествахме ресторантчето вътре - вкусно и с нормални цени за Гърция. Българи, сърби и румънци не видях поне засега. Основно италианци, немци и гърци.
Вчера нацелихме заведение за обяд в Серес, където имаше сами местни. На центъра хем. Накрая донесоха огромен десерт, комплимент със сметката - сладолед, 3 вида сладки и купа горещ шоколад. Скоро не беше ми се случвало в Северна Гърция.
Не сме минавали по Струма, но предполагам, че е гадно на отклонението.

# 328
ЕлиТ,

не пропускайте да вечеряте (поне веднъж) при Елени.

# 329
  • някъде ... тук ...
!Joop, къде се намира?
Снощи дойдохме и не сме имали време още да обиколим.
П.с. Намерих я в мапса Simple Smile
Благодаря за препоръката! Ще се възползваме, че и повод имам след 4 дни.

Общи условия

Активация на акаунт