На море в Гърция 2019 - V

• 51 081
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
А на плажа Арменистис има ли свободна зона и за нея къде може да се паркира? Колко се плаща само за паркинг?

# 331
  • София
https://maps.app.goo.gl/79s9ZnRmZoJUPcf76

Това е препоръчаният от мен ресторант в Аясос, Наксос.

В петък познати са загубили 2 часа заради слизането от магистралата при Дупница.

И поздрав от нас
Празен плаж

Коза

Вчерашното торнадо

# 332
  • София...........

Вчера нацелихме заведение за обяд в Серес, където имаше сами местни. На центъра хем. Накрая донесоха огромен десерт, комплимент със сметката - сладолед, 3 вида сладки и купа горещ шоколад. Скоро не беше ми се случвало в Северна Гърция.
Не сме минавали по Струма, но предполагам, че е гадно на отклонението.

ЕлиТ, може ли да споделиш името или по-точно къде се намира заведението от , което сте доволни в Серес?

# 333
ЕлиТ, може ли да споделиш името или по-точно къде се намира заведението от , което сте доволни в Серес?

Не знам дали става въпрос за същото заведение, но аз горещо препоръчвам Steakhouse The Kapileio Kostis.
http://www.kapileio.gr/

Преди две години търсехме къде да хапнем и минахме случайно покрай него..
Не само, че имаше огромен десерт със сметката, но собственикът не ни позволи да платим цялата сума.
Платихме някаква смешна сума, така и до ден днешен не разбрахме защо.
Имаше български корени и сантимент към България, може би заради това.
Десертът беше поднесен в огромен поднос, заемащ половината маса, подобен на този:
Скрит текст:

# 334
  • някъде ... тук ...
От градския фонтан (зад гърба ти остава голямата сграда на банката) в ляво, по една уличка, косо на основните посоки. Име не погледнах и не запомних.

Дописвам: не е същото, но и това ще пробваме, когато минаваме през Серес Simple Smile

# 335
Параход, Fancy, Змия, благодаря!
Сега почвам с обратното броене Stuck Out Tongue

Змия, от къде са снимките?

# 336
  • София
Всичките са от Халкидики, но от не особено туристическите места - все около Атон.

# 337
  • В планината / На морето
Има ли медузи, как е положението осите и с морските таралежи? Организирахме си ходене до там с децата и не спират да ме плашат

навсякъде по камъните в Средиземно море , не само в Гърция , ами и в Турция , Франция или Либия има таралежи и миди , по пясъка няма.Оси , комари , таралежи , медузи , цикади ...... са част от природата има ги и там и на Бали и в Хавай , кога повече , кога по малко , няма как те да ни спрат.Хора загиват по пътищата , самолети падат и пак не спираме да пътуваме , иначе трябва да живеем по похлупак.
не е вярно, в Либия и Тунис няма

# 338
  • Пловдив
Здравейте, ще ходя за малко в Кавала в края на септември. Според вас кой от близките плажове трябва да се види - Каламитис, Батис или Тоска Simple Smile

# 339
И в Крит масово по плажовете няма камъни, мидички, таралежи, оси или водорасли.

# 340
Mimito, ние с детето (на 4год.) предпочитаме Ставрос заради хубавия плаж. Аспровалта е приятно за разходка, но плажът не ми хареса. Отсядаме в Димитра хаус заради това, че е на плажа. Бунгала Филоксения и Дона студиос също са точно на плажа. Когато бях сама, не поглеждах Халкидики, но детето не издържа дълъг път засега и Ставрос чудесно спасява положението ☺За догодина мислех Ханиоти, ама ще видим. За островите не смея да мечтая с детето.

# 341
Какви документи ви изискват на двете граници , когато сте с ваше биологично дете и друго, което не е ваше?

# 342
  • софия

Документи за пътуване:
1. Лична карта или паспорт за възрастните
2. Червен паспорт за дете под 18 г. (над 14 може и с лична карта)
3. Ако родителите нямат брак или са с различни фамилии - копие от акт за раждане на детето.
4. Ако пътува с един родител - нотариално заверено пълномощно от другия+копие от акта.

5. Зелена карта в рамките на ЕС не се изисква, но трябва да имате ГО, която важи и за чужбина.
6. Голям талон на колата - или нов малък талон, който се издава от КАТ срещу 9 лв.

# 343
  • София
Нотариално заверена декларация-съгласие от родителите,че детето може да пътува само,или с придружител,посочен в декларацията.

# 344
  • София
Здравейте ,
Ние за първи път ще ходим в Гърция-Калитея(Хакидики). Може ли някой да ми препоръча кои плажове си струва да се посетят. Търсим места където да се плува и гмурка. Всички сме плувци.

Общи условия

Активация на акаунт