На море в Гърция 2019 - V

• 51 076
  • 778
  •   1
Отговори
# 345
Как стои въпроса с риболова в Гърция? Синът ми иска да си вземе въдицата, дали ще има проблем?

# 346
За риболов от брега с въдица не се изискват разрешителни.

# 347
Как стои въпроса с риболова в Гърция? Синът ми иска да си вземе въдицата, дали ще има проблем?
https://docplayer.gr/44156759-Odigos-nomothesias-gia-tin-erasitehniki-alieia.html

https://www.researchgate.net/publication/312488984_Legal_framewo … sheries_in_Greece

# 348
  • София
А пък аз останах много изненадана когато видях на плажната ивица  над Офринио към Кавала палатки буквално на плажа. От пътя ако спреш се виждат долу. Не е ли забранено?
На туй отгоре там където спряхме си личеше, че е имало палатка и въобще не съм си и помислила, че някъде наоколо са палили огън...буквално на плажа, защото едното ми дете без да иска настъпи жарта, която не са зарили като хората и на палеца веднага и излязоха мехури.

# 349
  • MJF
А на плажа Арменистис има ли свободна зона и за нея къде може да се паркира? Колко се плаща само за паркинг?

Има свободна зона, която е доста по-голяма от платената.
Не се заплаща за паркинга. Паркирате там, където си намерите място по пътя за плажа.

# 350
Здравейте,от Кулата кой е най-близкия плаж? Ще бъдем в Сандански и искам да отидем за през деня на плаж.

# 351
Района от Аспровалта до Ставрос или Кавала и наоколо.

# 352
  • София
Здравейте,от Кулата кой е най-близкия плаж? Ще бъдем в Сандански и искам да отидем за през деня на плаж.
Офринио

# 353
Mimito, ние с детето (на 4год.) предпочитаме Ставрос заради хубавия плаж. Аспровалта е приятно за разходка, но плажът не ми хареса. Отсядаме в Димитра хаус заради това, че е на плажа. Бунгала Филоксения и Дона студиос също са точно на плажа. Когато бях сама, не поглеждах Халкидики, но детето не издържа дълъг път засега и Ставрос чудесно спасява положението ☺За догодина мислех Ханиоти, ама ще видим. За островите не смея да мечтая с детето.

Какво му е на плажа на Аспровалта? Тази година за пръв път ще бъдем там и искам да знам какво да очаквам.

# 354
Не знам какви са ви изискванията, но
аз ви предлагам Амолофи до Неа Перамос. Има големи паркинги, плажни заведения, ситен пясък и чисто море. Ако сте през уикенда си е лудница. Но за един ден плажуване според мен ще е ок. Привечер може да хапнете в някоя таверна в Перамос и след това обратно в Сандански.

# 355
Какво му е на плажа на Аспровалта? Тази година за пръв път ще бъдем там и искам да знам какво да очаквам.
Ние само сме минавали да видим Аспровалта, не сме плажували, но ми направи впечатление многото народ, едрият пясък и това, че близо до брега е дълбоко.

# 356
Здравейте Мами,благодаря че ви има,от години ми помага вашият форум за какво ли не Simple Smile (въпреки че съм татко).   Може ли отново да помогнете? Вчера резервирах местенце в Евия,до плаж Лимнионас,ще ми се да спестя път и ще ползвам ферито от Глифа,но скоро имаше пожар,така и не разбрах къде точно в Евия,а моята мама е малко паника.Ако се озовем сред горели дървета...,лошо ми се пише.Имате ли представа как е планинският път ,че искам да се насладим на красотите или да минем през Халкида.

# 357
Плажа на Аспровалта  е катастрофа. Занемарени шезлонги,  камънак, бързо става дълбоко в морето. Ние не бяхме стъпвали там от години, но заради наши приятели отскочихме за една нощувка преди седмица. Сменихме  два плажа с надеждата да е по-добър другия, но..... уви.... тотално разочарование.... и за да не ни отиде плажът на вятъра отидохме на плаж в Ставрос. Не препоръчвам Аспровалта за плаж, особено с малки деца, но за нощни разходки е ОК. Като цяло ни допада за плажуване Неа перамос- чисто и плитко море, идеално за деца!

# 358
Моята драма с логистиката до Волос е на път да се разреши по неочакван начин. Нашият съфорумец blackunicorn беше така любезен да предложи да пътуваме заедно и да си  поделим пътните. Моля, кажете къде по пътя до Волос може да правим почивки и къде работят през нощта.

# 359
  • София
Здравейте Мами,благодаря че ви има,от години ми помага вашият форум за какво ли не Simple Smile (въпреки че съм татко).   Може ли отново да помогнете? Вчера резервирах местенце в Евия,до плаж Лимнионас,ще ми се да спестя път и ще ползвам ферито от Глифа,но скоро имаше пожар,така и не разбрах къде точно в Евия,а моята мама е малко паника.Ако се озовем сред горели дървета...,лошо ми се пише.Имате ли представа как е планинският път ,че искам да се насладим на красотите или да минем през Халкида.

Аз бих минала през Халкида. Планинският път през Евия си е ок за моите критерий. Красиво е, винаги ми е напомняло Родопите. Пожарът беше около този манастир, в момента нямам представа, но вероятно е доста опожарено, и гледката вероятно няма да е приятна.

https://www.google.bg/maps/place/Monastery+of+Panagia+Makrimalli … 613443,776m/data=!3m2!1e3!4b1!4m13!1m7!3m6!1s0x14a135fb11b75d6d:0x4185d26ed4a38f35!2sLimnionas+344+00,+Greece!3b1!8m2!3d38.7116994!4d23.752675!3m4!1s0x14a13a26680a7335:0x1f9b7b9e1303d39!8m2!3d38.6170717!4d23.66292?hl=en-GB

Общи условия

Активация на акаунт