На море в Гърция 2019 - V

• 51 045
  • 778
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Момичета, в петък живи и здрави отиваме за сефте до Гърция на море (Неа Ираклеа, ако правилно го изписвам).

Имам два въпроса и моля за помощ: Как е пътят като натовареност след палежа на магистралата и второто: за децата оригинали или само копие на актовете за раждане (имаме си червени паспорти и декларация от таткото, ч е разрешава , заверена от нотариус).

Благодаря!

# 376
  • София
Оригинал и копие на декларацията. актовете за раждане може да са копия. Но задължително си носете копие на декларацията, за да не ви приберат оригинала.

# 377
Точно в предишните два-три поста е подробно обяснено за пътя около Дупница. За актовете - по принцип приемат копие, но могат и да се заядат. Ние носим копие с печат от нотариус, което има силата на оригинал. За декларацията ти е отговорила вече Змия, важно е да имате освен оригинала и копие, което остава при тях (знам от опит Simple Smile).

Приятна почивка Simple Smile

# 378
Към 02 часа /днес/ тръгнахме от София. Нямаше никакво движение - нито по пътя, нито на Кулата. За връщането на магистралата си имаше указателни табели. Към 06 - 06.30 ч. посрещнахме изгрева на Касандра.

# 379
За връщането на магистралата си имаше указателни табели.
Добре е, че най-сетне са се организирали да сложат. Днес от АПИ съобщиха, че най-рано след 45 дни ще отвори едното платно при Дупница, другото - кой знае кога. Т.е. и това гръцко лято ще го доизкараме със задръствания тези, които не искаме да пътуваме нощем Simple Smile

# 380
Около обяд попадам на досадни задръствания и в Гърция. Два пъти чакахме по около 30 мин. около Каливес. И от Метаморфози до Никити се получава досадна тапа и минахме разстоянието за около 30 - 40 минути, а обикновено отнема не повече от 10-тина.

# 381
Нямам проблем с нощното пътуване и мисля да тръгнем от София към 03,30 ч. Така на границата ще сме по-рано. Надявам се само да не са много мислещите като мен и пак да чакаме повече. Simple Smile Отиваме и ние в Касандра и ако пристигнем по-рано и няма готова стая, отивам на плаж.

# 382
Нямам проблем с нощното пътуване и мисля да тръгнем от София към 03,30 ч. Така на границата ще сме по-рано. Надявам се само да не са много мислещите като мен и пак да чакаме повече. Simple Smile Отиваме и ние в Касандра и ако пристигнем по-рано и няма готова стая, отивам на плаж.
Така има голяма вероятност да попаднете в Солунския трафик.
Ние сме в района на Пефкохори. Вчера обиколихме няколко плажа и не останах очарована, честно казано /сравнявайки ги с тези на Ситония, на които сме били/. Но това го очаквах. Иначе водата в морето е топла /а аз съм много зиморничава/.
На местата, където имаше каравани и палатки беше потресаващо - камари с боклуци. На няколко метра от тях!!! Аз такова нещо не бях виждала.
Днес продължаваме с обиколката в търсене на "нашия" плаж.

# 383
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте,
Моля за мнения - имаме евентуална възможност да почиваме в Гърция, но в периода 26 септември - 02 октомври.
Според вас къде е най-добре да отидем. Имам предвид все още да е топло, морето да става за къпане и курортите да не са пред затваряне - т.е. да има хора, места за хапване и т.н.

# 384
Крит, Родос.

# 385
  • Най-накрая на безкрая
Цитат
Крит, Родос.
Забравих и да спомена, че ще пътуваме с кола. Тези острови са прекрасни, но сякаш са далече за кола?

# 386
Родос е далечко наистина. На Крит ние сме ходили с кола. По-близките места обаче не стават за море през октомври. Опция без ферибот (също с доста часове шофиране) са най-южните части на Пелопонес, но там не е толкова развит туризмът и няма да е така оживено.

Евентуално човек може да има късмет с времето и по-наблизо - миналата есен някои се къпеха на Халкидики и през ноември, но гаранция-Франция. Това е рядкост и не е обичайно, макар че с глобалното затопляне може би ще се промени. Като цяло, с малки изключения сезонът в Гърция приключва на 30 септември и още преди това започват постепенно да затварят хотели, ресторанти и бийч-барове.

Не познавам добре Турция и темата не е за това, но смятам, че районът на Анталия и Алания също е добър избор за този сезон. В Кипър също си е лято по това време на годината. Но там е за самолет.

# 387
  • София
През юни, когато купувах билетите за ферибота за Наксос, цените за Крит бяха по-ниски. Имаше възможност да купя за 200 евро билети за двама с кола двупосочно.

# 388
  • София
Ние сме били в началото на Октомври на Закинтос и нацелихме перфектно време Simple Smile

# 389
  • София
През юни, когато купувах билетите за ферибота за Наксос, цените за Крит бяха по-ниски. Имаше възможност да купя за 200 евро билети за двама с кола двупосочно.

В момента са 220 евро за двама с кола двупосочно. Ама само ги гледам все още Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт