На море в Гърция 2019 - V

• 50 995
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
До Тарти ще скокнете ли?

# 481
  • София
Пътуваме към края на седмицата към Неа Перамос или Неа Ираклица, на място ще търсим студио. Споделете кои са хубавите плажове, моля? Плитки като за деца 🤗
Амолофи след Неа Перамос, но ще е яко гмеж на бийч баровете.

# 482
Преди 2 седмици на Дрения един чичо ме черпи с таралеж. Много ми хареса.
Не разбрах натурални сурови ли ги хапват

# 483
Да, консумират ги сурови главно.

# 484
В мезедополиите във Волос обаче чат-пат се срещат направени с ориз и поднесени с черупки, подобно на мидопилафо. Поне преди години съм виждала.

# 485
  • София
Да, сряза таралежа пред мен, извади ядливата част с лъжичка и ми я подаде. Подозирам, че много хора не биха го одобрили, но на мен ми хареса изключително много.

# 486
Някой може ли да сподели впечатления от Неа Каликратия ? През септември ще пътуваме за първи път до Гърция. Нека скоро пътувалите да споделят  как е пътя до там, има ли много задръствания и много време ли се чака на границата ?

# 487
Някой може ли да сподели впечатления от Неа Каликратия ? През септември ще пътуваме за първи път до Гърция. Нека скоро пътувалите да споделят  как е пътя до там, има ли много задръствания и много време ли се чака на границата ?

Неа Каликратия е на 30-ина км от Солун, съответно пътя до там е хубав. Задръствания има често на околовръстното на Солун в посока Халкидики. Градчето е препълнено с туристи. Много тесни улички. Сградите са все едно една върху друга. Заведенията са евтини. Има Лидл, Масутис и Дискаунт маркет - от супермаркетите. Плажовете са пясъчни. На градския плаж не отидохме нито веднъж - направо ми призля от гъсто наблъскани един до друг хора. Хубави плажове обаче има в близост. Щом отминете вилната зона на Неа Каликратия (в посока Агиос Николаос) има много плажове. Любим ни стана Сахара. Шезлонгите са срещу консумация - всичко е по 4€ (фрапе, сок, бира). Има и големи свободни зони. 
Забравих да кажа: хазаите ни предупредиха - водата не става за пиене, така че трябва задължително да купувате.

# 488
  • Sofia
Monadirs, към планина отворени ли сте? Малко на по-хладно. Ние сме доволни от това селце и eвтин, но много приятен хотел. Ако те заинтригува, ще ти пиша и коя кръчма препоръчват местните, че тези на площада много не стават.
Благодаря Параход, местенцето и селцето изглеждат доста приятни. Няма места в букинг, но предполагам, че не е напълно зает. Може ли малко инфо за пътя до там. Има ли много завои и как е пътя? От там през къде е най-добре да се приберем за Бг. И разбира се таверната Simple Smile

# 489
Да, сряза таралежа пред мен, извади ядливата част с лъжичка и ми я подаде. Подозирам, че много хора не биха го одобрили, но на мен ми хареса изключително много.
Интересно, всъщност стридите също се ядат сурови Blush

Как е гръцкото име на приготвените с ориз, да се оглеждам по таверните на Пелион?

# 490
Ахинос (Αχινός) е морският таралеж. Срещала съм го като салата с ориз и ахинус, ризото с ахинос, нищо чудно и като пилафи да е в менюто.

# 491
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, предстои ни море, като сме резервирали в Неа Перамос, като смятаме да посещаваме Амолофи. Интересува ме някой има ли прясна информация от плажа и бийч баровете, тъй като чух, че са сложили такса чадър и шезлонг в един от тях?

# 492
Къде сте направи ли резервацията ако може кординати и цена

# 493
  • Sofia
Нашата почивка в Палио приключва. Доволни сме, къщата е прекрасна, плажът е подходящ за деца, много плитко и водата е чай. Палио е супер спокойно място, подходящо за пълна почивка. Резервирахме през една фейсбук страница, много доволни и от тях - супер коректни, всичко описано съвпада.
За мен главното предимство на Гърция -топло и безоблачно време, никакво притеснение дали ще вали, както и много топлата морска вода и водата в басейна.

# 494
Здравейте!

Другата седмица заминаваме за Сивири, Касандра - да ми препоръчате добри места за хранене?
Ще бъдем в Алкиони, гледам, че и те имат заведение за хранене.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 19:08 от Вαнилия*

Общи условия

Активация на акаунт