На море в Гърция 2019 - V

• 50 989
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
Monadirs,
обади им се по телефона, преди да се насочите натам, говорят добър английски и поне ще си сигурна има ли места. Препоръчаната кръчма, доколкото помня, беше тази https://www.facebook.com/pg/%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD … ref=page_internal

Има завои, планина е, но абсолютно нищо особено не е пътят, ти имаш предостатъчно опит в Гърция. Пътят наобратно към България е през Неа Зихни и Серес.

# 496
  • Пловдив
До Тарти ще скокнете ли?
Скокнахме и до там. Приятен плаж, но е доста малък, поради което на мен ми изглежда препълнен за моя вкус.

Има таверна, има всичко необходимо.
Пясък, малко прашен.

# 497
Момичета, не знам тук ли е мястото да питам. ММ се е подпалил с мотор от Игуменица до Италия да ходи догодина. Та въпросът ми е има ли значение предварителната резервация на ферибот за цената? И колко по - рано може да се резервира? Благодаря.

# 498
  • София...........
Здравейте, предстои ни море, като сме резервирали в Неа Перамос, като смятаме да посещаваме Амолофи. Интересува ме някой има ли прясна информация от плажа и бийч баровете, тъй като чух, че са сложили такса чадър и шезлонг в един от тях?
Hermione13, Ние бяхме минала седмица и навсякъде , където плажувахме на Амолофи си беше срещу консумация Wink

# 499
  • Варна
Пътуваме към края на седмицата към Неа Перамос или Неа Ираклица, на място ще търсим студио. Споделете кои са хубавите плажове, моля? Плитки като за деца 🤗

Плажа на самата  Неа Ираклица си е хубав , Амолофи беше хубав като беше празен , сега е гмеж и с нищо не е по хубав Simple Smile
Навсякъде има свободни зони - винаги имам в колата чадър и плажни столове Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 19:04 от peterky2002

# 500
Ако ще се ходи на плаж в самата Ираклица,  там плажът е не по-малко пренаселен Sad по-нагоре, посока Палио,  положението става по-търпимо.

# 501
  • Sofia
Ние днес се завърнахме от Палио, не мога да кажа, че няма хора, но плажовете са по-мънички и по-спокойни. Този до Порто Палио е с тиха и приятна музика. Плитки и с много топла вода, чудесни за деца.

# 502
Здравейте, предстои ни море, като сме резервирали в Неа Перамос, като смятаме да посещаваме Амолофи. Интересува ме някой има ли прясна информация от плажа и бийч баровете, тъй като чух, че са сложили такса чадър и шезлонг в един от тях?
Hermione13, Ние бяхме минала седмица и навсякъде , където плажувахме на Амолофи си беше срещу консумация Wink

А как са цените?

# 503
  • Бургас
Здравейте, на 03.09 пътуваме с три деца към Корфу. Може ли някой да ми препоръча район за спане с плаж подходящ за деца.

# 504
  • София...........

А как са цените?

4-5 E фрапе
10 Е мохито
0,5 Е водичка 0,500
12 Е клуб сандвич

# 505
  • София
Един сайт за калкулиране на разход за гориво и тол такси за Гърция:

https://vriskoapostasi.gr/en

Отбелязва се на картата стартова позиция, и крайна дестинация, вида гориво и разхода, и изчислява стойност на горивото и тол такси за зададения маршрут.
Ще го тествам другата седмица да видя правилно ли смята толовете, но на прима виста мисля, че горе-долу дава вярна представа.

# 506
Привет, имам няколко въпроса и ако може някой да отговори щи съм благодарна. Може ли малко пояснение относно ползването на бийч бар и плаж към него? Като се ползва срещу консумация, то какво точно си има презвид? Плащаш само една напитка ли или трябва и двамата ползващи щезлонгите и чадъра да поръчат нещо? Има ли големи чадъри с 4 шезлонга или са само за двама човека? На плаж, който е с такса, а не с консумация, таксата за пакет чадър и два шезлонга ли е или всяко едно се плаща по отделно. Питам за района на Касандра - Ханиоти?
За да се избегнат задръстванията на околовръстното на Солун сутрин до колко часа най-късно трябва да сме минали от там? Ако тръгнем от София към 7:00 часа, дали ще избегнем това задръстване, като пътуването ни е в делничен ден? Как е сега натовареността на магистралата при Дупница, когато се пътува в делничен ден? През седмицата в посока Гърция в кое платно се осъществява пътуването и има ли насрещно движение, или обратното движение е по стария път? Разбрах, че петък и събота се пътува по магистралата в  посока Гърция, а обратното движение в тези дни, също ли е на магистралата например в едно платно или  се осъществява по стария път?
Около Ханиоти, коя бензиностанция препоръчвате да си ползва с по-изгодни цени за дизел и с добро качество на горивото?
От къде мога да си закупя плажно столче, което да е максимално леко, но да не е от този тип за риболов?
Бих искала да се подсигуря с такъв стол, предвид факта, че ще съм в Гърция от 16.09 и е възможно платените зони и бийч бар плажовете, вече и да са затворили, а по здравословни  причини не мога да лежа направо на пясъка. Дали за морето при Ханиоти са ми необходими аква обувки?

# 507
  • София
Движението е доста натоварено в момента, тръгнахме към 7, пълно е с румънски коли. Колите се движат само по магистралата, на моста е разделено платното, но е съвсем малко, нищо особено.
Столчета сме си купили от Кауфланд, има ги и в магазини от рода на Практикер. Такива са нашите
https://www.praktiker.bg/bg/Stolove-i-masi/K%C3%A0MPING-STOL-SG% … P-CH307A/p/474829

# 508
fatalina, акваобувки за повечето плажове не ви трябват, но си вземете за всеки случай, ако решите да обикаляте по по-диви места. Бийч баровете мисля, че ще работят, тъй сезона приключва началото на октомври. Ако сте двама се предполага консумация за двамата. Цената на кафето (еспресо, фрапе) варира от 3 до 4,50 евро. На някои бийч барове има и чадъри за 4 човека. Относно плажните столове в Ханиоти има магазин, както и в началото на следващото нас.място Певкохори. Има голям избор от модели и цветове. Цена не мога да кажа. Ние взехме шезлонги. Горивото (дизел) - най-ниска е цената на Kaoil - 1.38. Има и други като Shell - 1.51. По-добре е да се предвиди зареждане не на ръкава, а във вътрешността. Вчера заредихме на Еко за 1,34.

# 509
  • София
Ние не гледаме цената на горивото, а подбираме според бензиностанцията - Еко, Шел, Бритиш Петролиум са предпочитани. Случвало се е и на Ревойл да зареждаме, но такива като КаОйл и подобни избягваме. С голямото МПС гадната нафта се усеща веднага.

Общи условия

Активация на акаунт