На море в Гърция 2019 - V

• 50 945
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
Ако никой не се отзове се консултирайте с педиатъра за Изопринозин, той се продава в Гърция, доколкото знам.
Дано бързо оздравее детенцето!

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 15:38 от Вαнилия*

# 541
  • Младост 4
Здравейте! Grinning

Появявам се след една година отсъствие, за да разкажа за тазгодишното ни гръцко море.

Бяхме в западен Крит, отседнахме в района юго-западно над Ханя нагоре по хълмовете в маслиновите горички. Всяко кътче, плаж или град, до което ходихме, ме впечатли с красотата си!!! За да стане по-кратко, само ще изброя обиколените от нас места: лагуната Балос (с кола по черния път), плажа Елафониси, плажа Фаласарна, град Палеохора и плажа Грамено (пясъчен, топла и чиста вода, сянка от кедрови дървета), градчето Хора Сфакион и плажа Илингас (с камъчета, много чиста и топла вода), връх Гигилос в планината Лефка Ори (2000 m), връх Псилоритис в планината Ида (2456m), Ханя, Ретимно, няколко пясъчни плажчета западно от Ханя и 2-3 крайбрежни селца също западно от Ханя.

Крит ме очарова! Има нещо магично в него, макар да не мога да формулирам, какво точно. Много интересно за мен беше да видя южния му бряг и Либийско море – има особена атмосфера там. Каньон до каньон, които се отварят към морето, а между тях “тайни“ плажчета. Растителността – малки туфички бодливи храстчета, отдалече изглеждат като дъно на море, само че сухо. А пътните знаци по южната част почти навсякъде са надупчени от куршуми, явно местните са бойни хора.Grinning

# 542
Здравейте, с приятели решихме малкп в последния момент да ходим до Гърция. Искаме да намерим вила в северна Гърция. В букинг не излиза нищо, което да ни устройва. Има ли някакъв сайт на който мога да погледна.

# 543
  • Sofia
Здравейте, с приятели решихме малкп в последния момент да ходим до Гърция. Искаме да намерим вила в северна Гърция. В букинг не излиза нищо, което да ни устройва. Има ли някакъв сайт на който мога да погледна.

Ние ползвахме тази агенция, много сме доволни
https://www.greobg.com/
Писах им във Фейсбук, казах какви са ми изискванията, отговарят веднага и предлагат голям избор.

# 544
  • София
K@li, завидях.
А ние лешперим в района на Епаноми. Утре ще се местим.

Отказахме се от далечна дестинация този път.

# 545
Да предупредя използващите Ферихопър. Не изпращат уведомления за промяна на часа на кораба. Проверявайте си разписанието периодично на сайтовете на сътветните компании. Изненадаха ни при вземане на билетите.

# 546
  • София
K@li, завидях.
А ние лешперим в района на Епаноми. Утре ще се местим.

Отказахме се от далечна дестинация този път.
Мислех,че сте на Корфу.Можехме да се видим Simple Smile

# 547
Ето, както обещах, публикувам снимки от Амулиани Simple Smile

Чакаме ферибота на Трипити, отсреща е Амулиани.

На пристанището в Амулиани

Амулиани

Из Амулиани

Из Амулиани

На плажа Аликес към 10 сутринта

Гледката от ресторант Дзанис, отсреща е Атон.

Плаж Свети Георги

В ресторант Сарантис на плаж Свети Георги

о. Амулиани

# 548
  • София
Пътуващите тези дни за Лимнос да споделят как е времето? Че се чудя дали да не повторим другата седмица?

# 549
  • софия
От вчера сме в Офринио. Тук една дама беше предложила вилата си пролетта - Coastal Delight. Много сме доволни от отношението и услугата, която получаваме.

# 550
  • София
Мислех,че сте на Корфу.Можехме да се видим Simple Smile

Първоначалният план бе за Корфу. После решихме да е Лимнос, след това Кефалония, вчера обмисляхме и към Пелион да тръгнем.
В крайна сметка решихме да го караме по-мързеливо с много лежане.

Онзи ден имаше адски вятър, направо като Наксоски беше. Хубавото е, че изгони хората от плажа, лошото е, че не ставаше за вечеря навън.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 18:20 от змия

# 551
Змия,  като каза наксоски вятър, ей го

Не се вижда, ама духа бе 🥴

# 552
Здравейте, към пътувалите наскоро- проверяват ли багажниците за храна? Иска ми се да вземем няколко неща, за да не се налага да обикаляме магазини още първите дни.

# 553
Група, здравейте от Пелион. Обръщам се към вас с бързо питане - някой посещавал ли е о. Трикери и заслужава ли си?

# 554
Здравейте, към пътувалите наскоро- проверяват ли багажниците за храна? Иска ми се да вземем няколко неща, за да не се налага да обикаляме магазини още първите дни.
Нас не ни проверяваха. Не видях и другите коли да гледат.

Общи условия

Активация на акаунт