На море в Гърция 2019 - V

• 50 941
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
На границата се минава бързо и много спокойно. Не гледат багаж, само кемпери и бусчета искат да се отвори помещението - един бърз поглед и ги пускат.

# 556
  • Стара Загора
Здравейте. Намираме се в началото на Касандра, Неа Потидеа. Тук е страхотно, но искаме да посетим някой природно красив плаж, безлюден. Ходили сме на такива , но на Ситония. Въпроса ми е някой да знае локация на Касандра на такъв девствен плаж? Blush

# 557
.. .някой природно красив плаж, безлюден. Ходили сме на такива , но на Ситония...
Междувременно би било полезно за темата да ги споделиш. Благодаря предварително! Simple Smile

# 558
  • Luxemburg
Сали, върна ме 7 години назад. Бяхме в същият район и аз като теб бях много впечатлена. Също така колко сърдечни и дружелюбни хора са. Отнасяха се с нас като с отдавна заминали роднина. Получавахме безплатно хляба, водата, десерта и аперитива. Отделно черпиха децата със сладолед. В ресторантчето, където вечеряхме 5 вечери ни подариха бутилка домашна ракия за армаган. Бях безкрайно учудена.

Ние си взехме корабче от Уронополис преди 2 дни - за 3 човека бе 50€, за 6 човека бе 70€. Не искаха да пуснат 7 човека (4+3) на една лодка. Обиколихме целия Амолиани и няколко пъти малките островчета. Гмуркахме се и навътре в морето. Беше страхотно. Лодката резервирах е два дена преди това, понеже предният ден вече бяха свършили. За самият ден в момента няма шанс да се намери свободна лодка, понежв още има доста желаещи.

# 559
  • София
Новият тол след Солун все още не работи, но има нов, почти готов, точно преди изхода за Аспровалта идвайки от Кавала.
На границата не проверяват, но има табела за забрана за внос на всякакви животински продукти, не само месни, а и сирена, мляко, масло и т.н.

# 560
Здравейте. Намираме се в началото на Касандра, Неа Потидеа. Тук е страхотно, но искаме да посетим някой природно красив плаж, безлюден. Ходили сме на такива , но на Ситония. Въпроса ми е някой да знае локация на Касандра на такъв девствен плаж? Blush
Аплома, пясъчната коса след фара на Посиди.

# 561
И аз щях да предложа носа при Посиди. А моят въпрос е дали има чадъри на плажа на Сикя на Ситония.

# 562
Здравейте,
След юлската Лефкада, за 6.09 ще отскочим за три дни до Кавала. Ще нощуваме в Каламица. Вечер смятаме да сме около пристанището и стария град. Оттук следват и въпросите ми :
1. Възможно ли е да се прибираме пеша?
2.Ако не, има ли градски транспорт и до колко часа и на каква цена?
3.И последно колко би струвало такси за това разстояние?

Благодаря!

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 21:47 от stranger4

# 563
На главния плаж на Сикя няма чадъри, освен това духаше много силно последните десет дни (днес се прибрахме), та никакъв чадър не може да се отвори. Вариантите с бийч бар и чадъри са плажовете на дясно посока Каламици- този на 5 steps in the  sand, Klimataria. Аз препоръчвам плажа Agridia, посока Сарти, тръгва се по черен път посока къмпинг Валти, но се продължава направо и се стига до Agridia- има шезлонги, чадъри и свободна зона. Шезлонгите са срещу консумация, две фрапета-6 евро. Морето е много по-спокойно и няма такива вълни, като на Сикя.

# 564
Група, здравейте от Пелион. Обръщам се към вас с бързо питане - някой посещавал ли е о. Трикери и заслужава ли си?
Островчето е много фотогенично за снимки, но иначе няма нищо какво да се прави там. Две ресторантчета на плажа и това е.

# 565
На главния плаж на Сикя няма чадъри, освен това духаше много силно последните десет дни (днес се прибрахме), та никакъв чадър не може да се отвори. Вариантите с бийч бар и чадъри са плажовете на дясно посока Каламици- този на 5 steps in the  sand, Klimataria. Аз препоръчвам плажа Agridia, посока Сарти, тръгва се по черен път посока къмпинг Валти, но се продължава направо и се стига до Agridia- има шезлонги, чадъри и свободна зона. Шезлонгите са срещу консумация, две фрапета-6 евро. Морето е много по-спокойно и няма такива вълни, като на Сикя.
Благодаря за отговора. Ние сме в Каламици и плажът си е добре, но мъжът ми иска някакъв по-пуст плаж. Негова позната му препоръчала този на Сикя без много подробности. Но сме с две деца (едното е бебе) и му обърнах внимание, че ни трябва по-сериозна сянка.
Другото, което се сещам, всички си купуват зехтин от Гърция, но срещу нас продават домашен мед. Та се чудя има ли смисъл да го пробваме или си е просто мед. Тук наоколо като гледам чукарите, направо им се чудя на тия пчели от какво го събират.

# 566
Събират през пролетта от треви, цветя и билки. Не знам какво значи "просто" мед, но лично ние почти винаги си купуваме местен мед.

# 567
Меда им е хубав,заслужава си.Природата не е замърсена,по пътя на о.Евия са наредили кошери в боровите гори.Аз лично се кефя на всичко домашно там.

# 568
Здравейте,
нашата почивка  наближава ,ще пътуваме през Маказа до Солун. По магистралата сме стигали само до Кавала ,и за там ,знам ,че няма крайпътни заведения ,доколкото си спомням. Въпросът ми е ,дали след Кавала-до Солун има такива,а също има ли бензиностанции /с газ/?

# 569
  • Там където
Купете си мед от Ситония- с много добро качество е, там се полагат големи грижи за меда, не се пръска с нищо против насекоми и плевели. Българин , живеещ от години на Халкидики ми е казвал, че много грижи се полагат за меда и пчелите. Не добавят нищо в меда- не е като тук бабите да го смесват с брашно, олио, захар и т.н., а да пишат домашен мед. Винаги си купувам мед от Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт