Третокласници 2020/2021

• 33 870
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Нашето училище пък минава изцяло на едносменен режим, втори клас почват в 8:30, по-големите 10 минути по-рано. Така съм си мечтала за това като дете! Grinning Но пък ще трябва сам да ходи на училище, защото сме на работа от по-рано. Останахме си две паралелки, от два класа само шест човека искахме по-малко деца в клас. Неразбираемо е за мен, но както и да е...
Ще имаме униформи, още не е ясно какви и за колко пари, по-скоро съм недоволна от този факт, но се преглъща.
Не сме имали среща само на нашия клас, нямаме учебници, но аз накупих тетрадки и днес ще ги надписвам и ще режа кадастрон. Sunglasses

# 181
  • Отвъд алеята зад шкафа
Привет. Имате ли представа този срок какви тетрадки ще са необходими?

# 182
  • Бургас
Нашите пък ще са цяла година втора смяна и то доколкото разбрах до 18.30 повечето дни. По проект ще има "нещо" всеки ден и това ще удължава учебния ден. Направо чудесно! Angry
То това още по-зле звучи :/

# 183
  • София
Много хубаво, че Вашите родителски срещи са минали и са Ви дали учебниците. Явно в нашето училище такава практика за съжаление няма и в понеделник ще трябва да тичам да подвързвам. Ние още от миналата година сме на Школо, удобно е. Искрено се надявам да стигнем до по-малка сума от 100 лева, въпреки че съм се подготвила и психически и финансово 😁

# 184
  • София
Аз да поясня, че в тази сума влиза екскурзия, хореографско облекло, учебен театър за цялата година, помагалата по всички предмети, бадж с магнитна карта за достъп, личната карта с 4 снимки (правят им ги в училище), застраховка и май още нещо имаше Simple Smile Първи срок са първа смяна, втори са втора. В съседното училище начален курс минава изцяло първа смяна, но за сметка на това среден курс ще са само втора, а аз като родител на дете в начален и в среден курс, не съм съгласна с този вариант, та съм ок и двете да се въртят.

# 185
Аз се чух днес с класната - понеделник ще си взимаме учебниците и тетрадките, родителска среща ще има към края на месеца, та за сега каза да не купуваме нищо. Чак в понеделник ще разберем на кой етаж и в коя стая ще са децата - в нашето училище 1 клас са на първи етаж в отделен корпус, след това започват да ги качват по етажите, което маааалко ме притеснява - ще са смесени с големите класове (до 7 клас)... Но ще видим.

# 186
И при нас никой нищо не казва за родителска среща .Видях се случайно с госпожата и тя каза , "ще се постараем да дадем учебниците на първия учебен ден ".Та общо взето нищо нямаме приготвено .За нашата сага с сборната група , директорката даде назад .Остават си 2 групи по 16 деца .Дори не стигнахме до разговор с нея .До колкото разбрах учителките са й споделили че се готви подписка от родителите и още в понеделник се обадиха , че всичко си остава по старо му ?

# 187
  • София
При нас обявиха официално родителските срещи на сайта и откриването - на 16ти от 10 ч.

# 188
Нашата родителска среща беше снощи. Дадоха учебниците, които са в добро състояние. Няма драскано, само читанката е с лепена корица. Виждам, че са издадени 2017 година, което означава, че ще бъдем трети випуск, който ще се обучава по тях. Госпожата иска пет тетрадки с тесни и широки редове. Две за домашна/работа в клас по български и английски и една по четене. По математика ще започнат направо на малки квадратчета, каза за сега две. След това ще преминат на широки редове и нямало смисъл от повече. Ще използвам, че няма още голям наплив и ще ги дам за подвързване в една квартална книжарница, в която го правят машинно. За час или два става. Другата седмица ще бъде по-трудно и бавно.

# 189
И аз исках по-рано да ни дадат учебниците..ама не. Август срещнах госпожата от занималнята и я питах...каза зависи от класната. И нея срещнах на 1.09 и я питах...каза на 16.09.
Тъпо е..защото вече ги имат явно и могат да ги дадат да си ги подвържем...ама всичко явно трябва в посл.момент.
Не си дават зор...значи и аз няма да си давам....когато ги подвържа. Няма да и на 16..че на 17 ще пътувам...та ще е към петък..

# 190
  • Отвъд алеята зад шкафа
Учебниците за 2 клас ги взех още май месец, отдавна съм ги подвързала. Но тепърва ще купувам помагала и тетрадки.

# 191
  • София
Нашите пък ще са цяла година втора смяна и то доколкото разбрах до 18.30 повечето дни. По проект ще има "нещо" всеки ден и това ще удължава учебния ден. Направо чудесно! Angry
Егати! Тия проекти няма начин да са задължителни...
При нас помагалата също са около  30 лв. Пари за общи разходи няма да съберем повече от 20 лв за година, при това по 10 на срок. Родителският актив, с едно изключение в него е доста практичен и внимава какво купува като качество, не купува глупости. Така бяхме в градината, така сме и сега. Винаги децата са имали качествени и хубави материали и никога не сме събирали повече от 20 лв на година.

szervusz, не са искали да сменят учителката и затова не са се съгласили Wink Нашите ще са втора смяна цялата година. Прецака се балета на детето, защото за 15-20 мин. зимата е абсурд да я карам на балет. Много ми е тъжно, 5 години ходи. Записах я на модерни танци близо до училище, но... абе тъжно си ми е за класиката...
Нашата родителска е на 19-ти. Учебници ще дадат на 17-ти. На първия учебен ден децата само ще се появят в училище да се открие учебната година. Тетрадки съм купила по 5. Даже съм купила с големи квадрати, въпреки, че класната от миналата година повтаря за малките, ама аз съм бляла в час Wink Нищо! Сега някой първокласник около мен ще намаже Simple Smile))

# 192
Ние преместих ме детето в друго училище. Запознахме се с новата класна и учителката от занималнята. Родителската среща ще е чак на 24-ти и тогава ще се събират пари за застраховка и помагала. Започват на тетрадки с тесни и широки редове и големи квадратчета и по преценка на класната за всяко дете ще е в личен момент преминаването към тетрадка широки редове. Учебниците ще получим след 16-ти. В момента тече ремонт в цялото училище. Физическото ще се провежда на двора в началото заради ремонта и ако времето позволява, тъй като последен ще ремонтират салона по физкултура.

# 193
  • Sofia
Ваче, на мен ми е ясно, че е заради учителката. Добра е, няма спор. Оказва се, че две нови деца има от тази година и класът става 29! Ще може ли да огрее всички също толкова качествено, колкото ако са 20... А и родителите се оплакват цяла зима от болни деца, но при такъв брой рисковете са по-големи.
Много жалко за балета! Дано другата година да може пак да ходи. Странно е това с толкова малки деца - втора смяна.

# 194
  • София
Абе да ти кажа честно едва ли ще ходи пак. То като те поеме инерцията....
Нашето училище има и гимназия. На двусменен режим е. Измислили са първи и втори клас да делят стая. Първи клас са само сутрин по закон, затова второкласниците са втора. После се местят и стават трети с четвърти клас. Тогава си делят смените в сроковете. Та балета твърдо отпада.
Иначе със сигурност е по-добре да са по-малко децата. Не знам защо са се допитвали до вас изобщо. Правят нова паралелка и толкова....

Общи условия

Активация на акаунт