Магията на изтока - тема 58

• 20 954
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Майки не трябва да е в роля на ученик/студент.Ще е като Darren Wang в Fall in love at first kiss.
GMMTV ще се спрат на артисти от тяхната компания.Чисто нови ще представят или ще любимеца на момичетата -Krist,може - Nanon, Singto,може и някой подвизаващ се в Blacklist (там са им младите попълнения).Хубавото е,че си пускат сериалите със субтитри,а ако им е преоритет за няколко часа - Blacklist го излъчват и поти веднага пускат и превода. С Dark Blue Kiss се бавиха,но Until We Meet Again им стана конкуренция и тази седмица много бързо имаше букви за целувката. Само с A Gift to the People You Hate се бавят,но той излезна някакво разочарование и епизод след епизод се случва едно и също.

# 706
  • MJF
Tokyo Bachelors изгледан и от мен  bowuu. Хареса ми . Хареса ми и как завърши на позитив и реалистично така да се каже.
Скрит текст:
Големи скици са тримцата ергени. Плюс сестрата на единия, плюс таткото на другия и третия наш Таро- бивш наш Шинджи  Mr. Green. Плюс майка му  Laughing. Жалко че само 8 серии , можеше като нищо поне още 2 епизода с тези образи. Сред сентенциите които записваха имаше много добри. Благодарности на преводача от яп. на англ. че е завършил това добро заглавие.
Напълно доволна.
Тримата главни актьори на моменти едвам се удържаха да не прихнат, даже си представях какъв хилеж е докато снимат дадени сцени. Например когато Таро бе накупил и наготвил зеле и хранеше ли хранеше Мийоши, а той пък хапваше ли хапваше съчуствайки  hahaha Joy. Туй понеже бе в последните 1-2 серии. Но примери мнооого за туй тяхно много готино приятелство. Три дружки без съмнение  Laughing. Добре е че събраха Таро и Казуна. Нашия се осъзна и стигна до сентенцията на майка му за "момичето/жената до теб".
Въобще въртяха се финално около извод, че човек растейки трябва да опознова себе си , такъв какъвто е и да се стреми да е в мир със себе си, честен със себе си, откровен със себе си.
Сега се сетих за гроба и въобще цялата тази серия. Беше и забавно само по себе си но и смислено и логично.
Така е то като не коментирам докато гледам ами финално общо. Малко е писането, бързо забравям, а лесно се сещам ако някой ме подсети  Laughing Blush. На няколко пъти дописвах туй скритото. А мога още много.
Ето например когато си правиха профилактичните прегледи и как изръчкаха Таро за повторен и как трепереха какъв е резултата. Дружки и половина.
Пълен 6 от мен на това заглавие и на целия творчески екип. Сценаристката огледах сега, позната ми и с други добри заглавия.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 09:05 от Шошулчо

# 707
Какъв преводач на английски, че и благодарности за него?!? Нали го написах на няколко пъти, че сериалът беше пуснат в Нетфликс, а преводачът-лъжец се отказа сам.
На Нетфликс трябва да благодариш. И на техните японски преводачи.

# 708
Гледах филм Scream. Направо се гордея със себе си.Филм.Начало и край за 90 мин.
The Living Dead - спин-оф на The Untamed.
В началото на месеца излезна и вече е преведен,а за Two Wrongs Make A Right с Вик ми се изчака чакането и ни буква на четим език.
Kато цяло е за фенове на историята,които искат още малко да бъдат част от света на героите.Няма как да се гледа без да си запознат със сериала и не включва двамата основни персонажи.
Хубавото е ,че не опорочават оригинала,не променят нищо от основното действие и правят препратки към/от сериала. Заснет е доста добре и ОСТ - бива.Сюжета е прост - разследват случай с бродещи души.

# 709
  • MJF
Eee,  благодаря виртуално за превода , пък там да се разберат кой и къде. Не помня лесно хич такива подробности  Blush Peace. Като не гледам едно заглавие а няколко паралелно , че и с паузи не малки ... Peace То да можеше повечето неща дето искам да гледам така да се излъчваха/превеждаха, цена нямаше да имат.

He Who Can't Marry Season 2 3 изгледан. Ей на, гледайки този епизод определено стигнах до извода , че от сезон 1 освен актьора Абе нищо друго не помня. Ще трябва да "отворя" и си припомня сезон 1 . Явно там наистина е имало куче от същата порода като в този втори сезон. Кък съм забравила куче баш аз  е пълна мистерия  Thinking Wink Mr. Green.
В трети епизод няколко " Joy" момента.
Скрит текст:
Но този където Кувано и актрисата вървяха своеобразно към кафенето за да изтренират сценария ме  Mr. Green.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 13:55 от Шошулчо

# 710
Папата кацна на летище Ханеда, в Токио. Нали последните дни беше в Тайланд, та, ей го на - идва с Тай-ските авиолинии.
Много силен вятър, издуха му мантията.
В Япония католиците/ изобщо християните са около 1% от населението на страната, но папчето си наобикаля всички, където го поканят.

Прекрасна есен в Япония. Знаят му майсторлъка и на това японците (освен на всичко друго в този живот). Невероятни кадри през нощта.

# 711
  • DE
Харесвам тайванските и китайски звезди завърнали се от корейска сцена как се разгръщат и разцъфват на китайска сцена. Хан Генг, Ванесата, Шоу Ло, балета от БББ на ББ Grinning в страхотна денс битка, братята китайци кефят с мащаби Heart Eyes

Гледат ми се Ванес и Шоу изглеждат великолепно, жалко че не снимат много вече.

# 712
Сега да пазят много и Гу Хара-та, че тя ще е следващата.
Миналата година се спаси, намериха я навреме, но със Сули бяха много близки приятелки и не знам как ще ѝ понесе всичко. И без това си има големи проблеми с бившия, който я преследва.

Самоцитирам се с нещо, което написах преди 40 дни след смъртта на Сули, но, за съжаление, то се сбъдна.
Гу Хара е открита мъртва днес.

Поредната цифра в извратеният/ мръсен корейски шоубизнес. Тия разминаха отдавна холивудските ненормалници.
Има нещо много сбъркано в Южна Корея и нравите там.

# 713
След поредният корейски сериал,който започнах,вече тотално ми се утвърдиха някои впечатления за корейското общество.По-точно, отношенията майка-дете.Не знам само на мен ли ми се струва,но в почти всички сериали,които съм гледала досега,тези отношения имат на моменти почти патологичен характер.Сякаш корейската жена,ставайки майка,изгубва себе си в грижите за детето и започва да се идентифицира едва ли не само с ролята си на майка.Разбира се,едва ли това важи за всички корейки,и това са най-вече мои наблюдения,които нищо чудно да са субективни.
Но не знам как да наричам това истерясване на корейските майки по сериалите.Не дай боже да не удовлетвориш някоя нужда на детето си,автоматично обществото те заклеймява като лоша майка.А имай късмета някой извратеняк да ти изнасили и убие детето...
Ще се радват,ако мога да дискутирам тази тема с някой друг потребител. Знам,сигурно не е толкова вълнуваща, както обсъждането на кпоп звездите и интригите на корейския шоубизнес...

# 714
  • DE
Корейците са загубена кауза докато не влязат в 21 век и излязат от средновековието.
Отношенията на майките особено към синовете е пълен отврат, на моменти лиготиите и нездравото почти любовно отношение към момчетата е като на закостенели араби. А третирането на дъщерите като слугини или начин за повишаване на статус като ги изтъргуват е без коментар.
Не ги съдя, отдавна съм загубила интерес към тази нация има достатъчно интересни неща случващи се на изток Peace
Шоу бизнеса е като навсякъде по света, нищо ново не се случва, което да не сме го виждали при "големия брат" или на друго място.
"Arsenal Military Academy" може би е най-доброто което съм гледала тази година, изненадана съм как такъв филм има толкова малко гледания у нас, като е хит навсякъде другаде newsm78 Великолепни женски образи, знаят хората как да си покажат добрите страни на жените, не като корейците дето ги сриват със земята, да те е яд да гледаш случващото се на екрана.
Xu Kai направи страхотна роля. Разкошно младо поколение актьори Heart Eyes Цалият каст на филма бе страхотен.

# 715
  • MJF
Мда, красива есен. Но иде зима и аз .....  Mr. Green.Tuon, смазване на снегорина трябва да правим.
Гледам He Who Can't Marry . Бавно, защото съм предимно на кънки. И установих, че нищо не помня  Thinking. А знам че съм го гледала. А след това съм гледала и корейската версия. Важното е че и в двете има куче  Laughing в цялата работа.
Аз виртуално тези дни съм в Сапоро, че и сняг има  cold пфууу.
Ето го наш Юзу какви ги твори на волната програма https://www.youtube.com/watch?v=nYvvwVkp3Es

# 716
Рос,а дали ще изпишем темата преди нова година?

some_one_zero,корейското общество е странно и непонятно.Те са сексисти, мизогинисти и жените незнаят какво е феминизъм. Мисля,че са и ксенофоби,нищо,че имат подчертан интерес към всико от запад.Застина ли са някъде в далечното минало и не искат да излезнат от него.Най-интересното е,че става въпрос за Южна К.,а не за Северна К. Не искам да живея там и се радвам,че съм се родила в Е-па.Обаче историята им,архитектурата и новите техно джаджи са ми любопитни.Имат добри филми,музиката им ..... ще си замълча.Храната-не.Там ще умра от глад.

Шош,подарявам ти и моя снегорин.

Искам Гост,искам.На кого дa измрънкам.Зареби ме и изчезна. 5 тай текущи.Ела и се погрижи за мен.Поеми отговорност. Hug Joy Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 717
  • MJF
E  да не забравяме , че тези общества са и не малки шовинисти.

Ааа не Naughty, снегорина е един, на мен и той ми е в повече  Crossing Arms.

Темата като нищо ще изпишем но 2в1 ще пише нова. 

# 718
Поредният погубен млад живот. За съжаление едва ли нещо ще се промени. След предишния опит за самоубийство, вместо да ѝ обърнат внимание, те набързо я натириха в Япония и я зарязали да се оправя сама. В такъв момент, ако не друг, поне близките ѝ трябваше да са до нея.

some_one_zero, коментирай каквото ти е на сърце. Обсъждали сме доста странностите на корейското общество. Но някои от нас от толкова години гледаме азиатско, че вече не им обръщаме внимание. Много от нещата за нас си остават неразбираеми или неприемливи, но за тях са си нещо неоспоримо. Векове конфуцианство им е насадило толкова рамки и предразсъдъци, че скоро надали ще се оттърват от тях.
Не помня в кой сериал синът се обръщеше към майка си по име, защото никой друг не го прави. Тя беше или "майката-на-еди-кой-си", или "жената-на-еди-кой-си", или "снахата, лелята, стринката..." И всички се възмущаваха как така син ще говори по този начин на майка си. Така не било прието и не било по правилата. А всъщност майка и син имаха страхотни взаимоотношения един между друг и той по този начин искаше да ѝ покаже, че тя е личност сама по себе си, а не някакъв придатък на този или онзи. И действието се развиваше в наши дни, а не преди сто години.
В друг пък майките не даваха на децата си да играят с едно момченце, защото майка му била вдовица и това значело, че носи лош късмет. Ако 30 годишни съвременни жени мислят по този начин и така възпитават децата си как можеш да очакваш нещо да се промени в близко бъдеще.
Още хиляди примери могат да се дадат не само за отношенията майки-деца, ами и за отношенията мъж-жена, шефове-подчинени, бедни-богати, училищна система, работна среда...
Да, всички знаем, че това са просто сериали, но те отразяват до голяма степен действителността. А и като четем за някои скандали, които стават със звездите им, поякога реалността надминава даже и измислиците на сценаристите.

# 719
Аз наивно вярвам,че това,което показват в сериалите е преовеличено.
Защото едва ли всички милионери са млади,красиви,с тяло на римски бог,учили в Англия/САЩ/ОАМ...връщат се в Корея и се влюбват в Тя,докато е пияна като казак,защото е болна от нелечима болест,но това се оказва грешна диагноза.В същото време се появява лъч от небето и голямата дъщеря се връщат в миналото където Минчо мята коса и се бори с лошите,докато Тя използва познанието от настоящето и прави козметика за дамите от Чосон. Малкият син е лентяй,който се влюбва в бедно момиче и се отказва от всичко в името на любовта,работи и за 2 години създава конкурентна фирма.А малката дъщеря е сменена в родилното и е отглеждана от бедно семейство,но учи в елитно учище заедно с мнимата дъщеря.В същото училиеще е налична елитна 4-ка от хубави момчета,а Kim Jae-Wook прави палачинки в кафене зад ъгъла,а Хони-то за малко да стане дядо.
Да не забравим за незаконния син на главата на семейството,който иска всички милиони за себе си,а майка му е сестра на официалната съпруга,а те незнаят това.

Общи условия

Активация на акаунт