Бебета родени в чужбина -Нова тема

• 27 600
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Не ви завиждам момичета, на мен бременностите хич не ми бяха любим период, но още малко ви остава.

Алекс, да, определено градината е почивка и за двете ни, аз от нея да взема въздух, и тя от мен.
Особено сега, както я избиват някакви моменти на ревност заради бебето. Иска невъзможни неща, като например и тя да седне в мен докато го кърмя или и нея да нося докато той е в слинга...иди обяснявай, че няма как да стане Sad и пищи и реве и се дере, кой ли ден съседите ще звъннат в полицията.

# 106
Аз не мога да се оплача, през повечето време баткото е доста мил с бебето, че съм чела за доста силна ревност. Обачее както си ядеше с нож и вилица на две години, сега и супата яде с ръце. Направоо 😆 Бебето хвърля, той хвърля. Трябваше да си вземем две кокошчици или поне хамстер 🙈🙈🙈

А бременна хич не ми харесваше да съм, особено втората бременност едвам я изтраях, хем беше по-лека физически. И точно там някъде седми месец вече тотално ми е писнало, то вече стабилно си тежи и си виках как ще изкарам до края. Ще мине де, поне на мен ми помагаше по-малко да ме е страх от раждането, на всичко бях готова, да се отърва от шкембето по-бързо 🤪

# 107
  • MT
Хей, момичета. Отплеснах се тези дни с ММ вкъщи и днес напред назад ходене по магазини, затова не съм писала. Термина наближава, но още има време до 14-ти септември. ❤

*Да се оплача и аз..пак*
Отчаях се много от плащанията на вноски за лаптопи тук и май ще си търся втора употреба(търся, защото ми трябва за да си върша моите неща, а вече година нямам, след като откраднаха старите, пък хичччч не ми се даваха големи пари наведнъж). Както и да е, няма да влизам в детайли, но просто съм в шок цял ден. 🤣

Относно мен, хмм.. Тези дни не се чувствам окей, много ми е напрегнато, заспало, скучно, изнервено.. Нито едно от хобитата ми не ми е интересно в момента, нито книга мога да чета, нито сериали ми се гледат... Излязох точно 1 път с приятелка (аз отидох до тях, дори не беше излизане реално) и ММ отделно ме изкарва няколко пъти на бързи разходки. Явно има голяма промяна в мен за 10-тина дни прекарани влъщи и се забелязва, надявам се да се успокоят нещата след раждането на бебка.

Тапата ми падна също, а снощи без малко да започна да се оправям за болницата, че леко се стреснах от безболезнени, но чести контракции(които при мен са рядко явление). Не бяха редовни( на по 10-15 мин бяха кратките, за по минута), но продължиха с часове, евентуално ме е отпуснало сутринта и поспах 4-5 часа. Днес беше уж по-добре, но ми прималя в супера, докато пазарувахме.

Онзи ден си довърших и чантата за болницата
 и я сложих пред вратата, та поне бях спокойна, ако тръгна да раждам вече. Чакам да видим на 3-ти дали има наченки за раждане вече.

Вие си говорите за свекърви, а аз за майка ще спомена. Днес реши и тя да се включи с “има ли бебееееее?”, като ми идеше да си изхвърля телефона, защото беше третото подред съобщение от този род за деня. Всееееки пита кога ми е термина, как ще се казва бебето, с какво гражданство ще е, да не съм отказвала българското и още милион въпроси и съвети/предупреждения. А накрая като ми кажат: “и да се обадиш като почнеш да раждаш”, се чудя какво пък толкова ще направят, ако знаят че съм в родилното или че бебето е родено? Други пък звънят за щяло и нещяло, а не ми се говори по телефона цял ден. Ох, дано не съм говорила/се държала така на/с някоя приятелка преди да роди, честно бих и се извинила веднага, ако съм. Много е досадно и с новооткритото ми, нервно и все още бременно аз, съм много зле в задържането на емоциите си и скоро някой ще го отнесе мисля. Спрях да отварям фейсбука, освен за да чета и пиша в една група и да си пиша с мъжо, ако бачка. Не знам нормално ли е, хем не искам да съм сама, но ми идват всички в повече и се изолирам.

Вие така ли се чувствахте накрая?

# 108
Хей, момичета. Отплеснах се тези дни с ММ вкъщи и днес напред назад ходене по магазини, затова не съм писала. Термина наближава, но още има време до 14-ти септември. ❤

*Да се оплача и аз..пак*
Отчаях се много от плащанията на вноски за лаптопи тук и май ще си търся втора употреба(търся, защото ми трябва за да си върша моите неща, а вече година нямам, след като откраднаха старите, пък хичччч не ми се даваха големи пари наведнъж). Както и да е, няма да влизам в детайли, но просто съм в шок цял ден. 🤣

Относно мен, хмм.. Тези дни не се чувствам окей, много ми е напрегнато, заспало, скучно, изнервено.. Нито едно от хобитата ми не ми е интересно в момента, нито книга мога да чета, нито сериали ми се гледат... Излязох точно 1 път с приятелка (аз отидох до тях, дори не беше излизане реално) и ММ отделно ме изкарва няколко пъти на бързи разходки. Явно има голяма промяна в мен за 10-тина дни прекарани влъщи и се забелязва, надявам се да се успокоят нещата след раждането на бебка.

Тапата ми падна също, а снощи без малко да започна да се оправям за болницата, че леко се стреснах от безболезнени, но чести контракции(които при мен са рядко явление). Не бяха редовни( на по 10-15 мин бяха кратките, за по минута), но продължиха с часове, евентуално ме е отпуснало сутринта и поспах 4-5 часа. Днес беше уж по-добре, но ми прималя в супера, докато пазарувахме.

Онзи ден си довърших и чантата за болницата
 и я сложих пред вратата, та поне бях спокойна, ако тръгна да раждам вече. Чакам да видим на 3-ти дали има наченки за раждане вече.

Вие си говорите за свекърви, а аз за майка ще спомена. Днес реши и тя да се включи с “има ли бебееееее?”, като ми идеше да си изхвърля телефона, защото беше третото подред съобщение от този род за деня. Всееееки пита кога ми е термина, как ще се казва бебето, с какво гражданство ще е, да не съм отказвала българското и още милион въпроси и съвети/предупреждения. А накрая като ми кажат: “и да се обадиш като почнеш да раждаш”, се чудя какво пък толкова ще направят, ако знаят че съм в родилното или че бебето е родено? Други пък звънят за щяло и нещяло, а не ми се говори по телефона цял ден. Ох, дано не съм говорила/се държала така на/с някоя приятелка преди да роди, честно бих и се извинила веднага, ако съм. Много е досадно и с новооткритото ми, нервно и все още бременно аз, съм много зле в задържането на емоциите си и скоро някой ще го отнесе мисля. Спрях да отварям фейсбука, освен за да чета и пиша в една група и да си пиша с мъжо, ако бачка. Не знам нормално ли е, хем не искам да съм сама, но ми идват всички в повече и се изолирам.

Вие така ли се чувствахте накрая?

Спокойно, при повечето е така това с досаждането!
Всеки ден вдигах телефона и вместо да чуя “Здравей”, “Добро утро” и други подобни се наслушвах на “ Има ли бебеее?” , “ Роди лиии?”.....
Най-фрапантните ми случки сега са ми смешни , но тогава исках да удуша тези хора..
1) в болницата съм и ми звънят, вдигам аз , тъкмо да убия време преди прегледа и какво ми чуват ушите 😳 “ Хайде, да ни е честита малката !! Как се казва?”
Тъпичко им стана , като разбраха , че е просто преглед🤣
Друг случай беше като ми звъннаха и едва не ми се накараха , че много се бавя, хем аз рано родих (37гс точно). Пак звъни се , вдигам и чувам “ Ееее, айде де , още ли не си родила!?! Защо?! Много се бавиш🤨”

Към края не звънях на никой освен мъжа ми и сестра ми, защото те бяха единствените , които не задаваха тези досадни въпроси.

# 109
Здравейте,
Лия, и аз бях супер изнервена. И покрай работата и после като спрях.
Който ми звънеше, още с вдигането вместо Добър ден, получаваше Не съм родила още, има време. Досадно си беше, да.

И аз да се оплача. Едната ми работничка която беше по майчинство се върна средата на юни и точно преди аз да изляза майчинство ми заяви че напуска, но ще си работи предизвестието и ще си свърши дадените неща. Откакто съм родила не спирам да работя и да си върша поне моите си неща за да не натоварвам достатъчно персонала който е и в отпуск. Ами въпросната госпожа изобщо не си свърши работата както трябва, остави ми най-натоварените файлове, които отнемат най много време, Ами и тези които направи са през пръсти и коригирам като луда. Дните ми минават да и оправям глупостите и не мога да си свърша моите неща.
Доволна съм че напуска, че изобщо не е човек на който може да се има доверие, но не и прави чест....
Та със всички тези проблеми, като че ли и кърмата ми намаля. Едвам точа по 30-40мл, и оставям Миа с часове да суче. Все повече дохранвам защото не стига. Тегля и с помпа уж да стимулирам, ама и от това май голям ефект няма.
Криво ми е че заради една кифла, детето ми може да остане и без малкото кърма която имам. Не че ще кърмя много, но аз вярвам че първоначално това им дава добър имунитет о за след това.

Оплаках ви се!!!

Ще се доизцедя и сядам пак с компютъра.

# 110
Здравейте мамчета.

Bruxelles, знам, че е трудно, особено като бизнесът си е твой, ама се абстрахирай. Кой ще гледа малката като тръгнеш на работа? Можеш ли да я дадеш на дейкеър?

Лиа, и аз бях като теб, абсолютна апатия, нито хобита, нито книги, нито филми..нищо..А си мислех, че само да изляза майчинство и ще правя всичко, което съм искала да правя..А това, че всеки те пита..всяка сутрин като ми се обадеше или ми пишеше някой беше "Как си? Излезе ли?". Аз ги бях предупредила, че ще разберат чак като родя, няма да казвам на никой, че раждам, защото хем ще им внеса допълнително стрес, а не могат да направят нищо от разстояние, хем ще ме стресират мен и мм като пишат и дрънкат непрекъснато..Аз бях с контракции и успяхме да излъжем и нашите, и техните, че всичко е наред и никой не разбра, че раждам..

Аз да се оплача малко от 2 дни е голям рев, успокояваме се само на цица, май я боли коремче вече -пръцка, превива се, надува се и като я сложа корем в корем се успокоява, ама се изкривих да спя така..Днес ни падна пъпчето най-накрая, тук ни посъветваха да не мажем с нищо и аз не мажа, ама изглежда много гадно, има нещо розово стърчащо и нещо бяло, и кръв..не знам дали е нормално, сега ще я заведа на консултация..И аз нещо съм стресирана, да не бъгна детето. Спрях да пращам снимки на свекърите, защото само слушам, ама детето е мн седнало в шезлонга и в Maxi Cosito, при положение, че са на най-легналото положение и ги дават за 0+. Надуха ми главата за тая млечница..не било гъбичка това, всички медицински лица дет питах явно не са компетентни..Като знам, че идват след седмица, направо...Дано не им купя билети предварително да си ги изпратя в БГ..

# 111
Ifsinka, жал ми е за теб. Дано престоят им бъде приятен за всички, но като чета ми се струва, че няма да е пр най-приятните. Аз не бих приела никого, дори собствената ми майка, в началото. С нито едно от децата нямах никой при мен в началото и не са ми и трябвало. На всички е нужно време да се опознаят и напасната, мама, тати, бебе и по-големи братя и сестра, ако има. На мъничето му е нужно спокойствие и сигурност, а не безценни съвети на старото поколение. Само с първия син свекърва ми реши, че ще ни гостува, не помня колко време. Помня само, че си изпратих по живо по здраво на втория ден. Приготвяме с моят мъж да къпем бебето и тя се навира “Чакай, мамо, да видя как ще го къпеш, Та и аз да знам” 🤣🤣🤣 Първо, аз мамо не й казвам, дори майко не й казвам. Карам по име 😆 Втори, какво да знае. Все едно ще ражда тия дни и да има опит 😁 Та така с престоя й.
Лия, аз преносим Емма и Йоан с по една седмица. Не ме питай. Накрая вече не отговарях на обаждания, а моят мъж не ми звънеше 😆 Бях му казала, че аз ще му се обадя ако имам нужда да говоря с някого.
Брюксел, хората са различни. Разбирам те, че никак не е приятно някой да остави работата си недовършена. От друга страна човек незнае как й се е отразило майчинството на тази жена. До колкото знам при вас рано се връща майката на работа и оставя бебето на някой друг на грижите. Не я защитавам. Ни най-малко. Аз съм изключително отговорен работник, но ако оставя Емма сега в къщи с непознат, не бих си вършила задълженията доста отговорно. Дано имаш сили да свършиш всичко както трябва. 🤗
Аз от понеделник започвам новата учебна година и няма да съм вкъщи цяла седмица. Моят мъж поема грижата за Емма. Хем ми се иска да се откъсна за малко, хем ми е мъчно още от сега и изпитвам угризения. Но няма как.
На чакащитет всеки момент да родят пожелаем леко и бързо раждане.

# 112
Здравейте,

bruxelles1, много неприятна ситуация с колегата Sad. Опитай се да не се тровиш, на мен би било трудно, та те разбирам.

Лия, аз говоря само с най-близките ми, не ме изнервят за сега (като изключим майка ми, която е "нервна и напрегната"), но аз съм се постарала да знаят, че твърде много "ровене и питане" не е здравословно Simple Smile.

Днес бях за първи път на тонове - започвам 37 г.с. , казаха, че всичко е перфектно и толкова. Утре имам контролен преглед заради бъбречето на бебка, дано е започнало да се нормализира (не си спомням дали писах, но бъбречното легенче е увеличено и искат да го наблюдават всяка седмица).

# 113
  • MT
Благодаря за думите момичета! Аз трябваше да си остана на работа още седмица и без това нищо не правех, ама мина ми времето да мисля какво е трябвало да бъде.
Майка ми днес отново с тази крилата фраза, само я питах дали има нещо да ме пита или да ми казва и да не ми звъни за щяло и нещяло, щото искала да ме чуе. “Бунтува ли се госпожицата ощеа?”- ми да - мърда си детето, не е като да не си била бременна два пъти?!!! Много се ядосвам вече, направо и затворих телефона после.
Една приятелка пък... “сърдиш ли ми се?” Ами не, ама не съм и длъжна да отговарям на изпратени стикери или да гледам снимки на бебето на орлин павлов(колкото и да го харесвам тоя човек, не съм аз от типа целенасочено да гледам снимки на чужди деца и да им се кефя).. както и да е.

Брюксел, разбирам те донякъде.. аз пък с нетърпение чаках единия ми колега да излезе от компанията накрая. Не че е лош човек, но последните 5 месеца си беше мързел и забатачваше с това нещо колегите си, в това число и мен. Замина си дни след като излязох майчинство, но последната ми смяна беше с любимите ми колеги поне!
Както казаха по-рано, може да е имало нещо в майчинството ѝ и затова да се държи така или може да не може да се фокудира, не се знае.. Дано намерите друг човек, на който може да разчиташ повече, недей се пренатоварва много!

Вчера мъжо ми каза, че е потвърдена отпуската му и бяхме много хепи!! Само вика, ако раждам, да не е след 20-ти, че няма как да я измести напред и ще е седял вкъщи за нищо(иска да прекара време с малката докато е още мъничко).. та ще се мъчим да направим нещо по въпроса, ако няма изгледи за раждане до 10-ти 🤣🤣🤣 Я секс, я стъпала или разходки.. то поне на тоя остров баири много!

Днес зачоплих едни семки, но е време да направя вечеря и да простра. Мързел съм и не е истина, но днес последно си позволявам, обещавам. Утре ще извадя потника ми ххххл за спане и ще драскам на него с бои за текстил някакви неща. Може да погледам видеа от ТЕД, да взема да се вдъхновя от нещо.

Ландлейк, да кажеш как е минало!
На мен пък ми откриха някакви гъбички след последния преглед. Оказа се, че трябва да се мажа с крем и ми е много тегаво. За първи път от толкова години ходене по гинеколози и прегледи, ми откриват гъби и ми е много странно как съм ги лепнала. Чакам да видя доктора какво ще каже пак, но поне нямам от тая инфекция, за която предписват антибиотици и бебето може да се зарази.

А между другото исках да се похваля, че си купих много яко одеалце за снимкк, пускам снимка отдолу:
Скрит текст:

Моля да ме извините за евентуални грешки или повторения. Пръстите ми не са малки, дори за грамадния телефон хаха, а ММ не ми е показал как да сменям езика на компютъра(с неговите apple продукти съм много зле още) на български. 😅

# 114
Лия аз имам един съвет за бързо раждане, ама на твоя отговорност, щото щерката я родих по грешка вкъщи в хола Simple Smile Та патешко ходене, то с тумбака е малко мисия невъзможна, но по съвет на йога инструкторката обикалях в паркчето и родих същия ден за 0 време.

На мак горе в дясно няма ли едно падащо меню с езика? Ако не там, стандартно с command + L се сменя езика; или може и да е с caps lock директно, според настройките. Ако няма български, в сърча (лупата горе в дясно) напиши Preferences и после на таб Keyboard можеш да си добавиш.

# 115
  • MT
Интересен съвет, Фиффи! 🤣 В коя седмица я роди? Аз ско до 38-39-та седмица няма наченки на раждане, може да опитам, но ще гледам ММ да е вкъщи, че не искам да раждам в квартирата😅 Болницата ми е на 10 минути, така че може да се организира, хаха.

Иначе не знам как да сменя езика, аз гледам и да не пипам Мака много и го ползвам само за филми или една игра като го няма, че ако изгуби проект, над който е работил със седмици, на мен ще ми е гузно. И без това вече откраднаха лаптопа му с всички проекти, които имаше, заради моя грешка(и моя замина де, но аз нямах нищо специално и беше за малко пари, пък той имаше милион неща в него и струваше бая пари), та по-добре да не му бутам нещата и да направя бъркотия. А и забравих да кажа, че е на италиански и това още повече бърка нещата 🤣🤣

Ще ми вземе за коледа за мен един лаптоп втора ръка, до тогава на телефона ще карам, само писането е малко кофти, но поне форума има мобилна версия.

# 116
Здравейте отново, мина прегледът. С още  2 милиметра се е увеличило бъбречето, със сигурност няма да я чакат до термин. В четвъртък ще ме види моят лекар и ще реши кога точно да предизвиква раждане или да прави секцио. Според специалистът по морфология, който ме гледа днес, максимум след 2-3 седмици и трябва да се предизвика раждане, за да могат педиатри да видят бъбречето. Не съм се паникьосала, защото това е 38-39 седмица, самите лекари казват, че не е нещо страшно и се коригира, а и едно дирижирано раждане си има плюсовете.
Мобилизирах се да дооправя каквото е останало у дома и да прегледам дали има нужда още нещо да се купува. Не мога да си представя, че след 2-3 седмици, живот и здраве, ще я гушкам HeartHeartHeart

# 117
  • На остров
Как сте момичета ? Има ли бебета ?
Хубав ден пожелавам на всички !

# 118
  • Наблизо
На мен ми е рано - още 2 месеца,но почва да ми тежи вече.

# 119
  • MT
Хей, как сте момичета?

Моята баааавно тръгва, но като гледам не се е разбързала.. Вече съм с 3см разкритие, но да видим колко ще продължи тази фаза. Пратиха ме вкъщи за сега и да се разхождам много.🚶♀ Говорихме с доктора днес, че не искам индукция, освен ако не се налага, та записахме час за края на Септември, в случай че пренося, но и двамата се надяваме да не се стига до там. Контракции (от истинските) още няма , само безболезнени нерегулярни втвърдявания за сега. Малката си човърка там долу нещо, сигурно се натиска лека-полека. 🤣

Аз съм физически изтощена тези дни, съседката от сутринта прахосмучи тез плочки горе, а аз не съм спала изобщо и главата ми вече гърми. 😴
МъжО ми е с настинка от 2 дни и все едно чума го е свалила, като си е вкъщи, но иначе юнака италиански, продължава да си ходи на работа и да се мъчи(носа му е слабото място и от там се започва всичко). За 2 години не съм го видяла да се обади болничен... Накрая аз ще се обадя, защото все пак има право да си ползва болнични, като не е окей. Инат пълен.
А сега една приятелка трябва да дойде на гости, хич не искам никой, но няма да я видя бая време после, та за час ще се оправя малко. 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт