Пътуване до Лас Вегас само за концерт

• 1 058
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте! Някой ходил ли е в Америка за концерт? Иска ми се да посетя Сферата в Лас Вегас и се замислям дали това въобще е реализуемо. Какви ресурси и финанси ще са ми необходими - от виза до самолетен билет и престой в хотел във Вегас за една-две нощувки. Не искам екскурзия, искам най-икономичния вариант за отиване на концерта и връщане, без престой.
Към момента единствено знам цената на билетите за концерта. Някой може ли ми обясни как и колко време отнема получването на виза? Каква точно виза трябва да се иска? Има ли директни полети? С коя авиокомпания препоръчвате да се пътува?
Въобще как мога да отида за една вечер до Вегас. Simple Smile

# 1
  • Down south
Интересно начинание, особено за ден-два.
Ако живееш в България ще ти трябва туристическа виза. Не съм сигурна какви са сроковете и цената към днешна дата, провери в консулството.
Ако живееш извън страната  с друго гражданство - ESTA.
От България няма директни полети, трябва да имаш връзка през някое от по-големите европейски летища.
Цените варират.
Нощувките във Вегас ще зависят от хотела, който избереш.
Успех в начинанието!
Не съм сигурна, как подобно пътуване би се съчетало с икономичен вариант?  Ще се иска много проучване и логистика.
Според мен, би струвало в рамките на  3-5К (US$)

# 2
Към септември 2025 г., таксата за туристическа виза B2 за САЩ е:

$185 – стандартна такса за кандидатстване (MRV fee)

$250 – нова допълнителна такса наречена Visa Integrity Fee, въведена от октомври 2025 г. ➡️ Общо: $435, които се заплащат само ако визата бъде одобрена.

Самолетни билети зависи от сезона, според мен.

Към септември 2025 г., двупосочен самолетен билет София – Лас Вегас – София струва:

от 1 469 лв с Lufthansa, при ранна резервация

средно около 3 305 лв, според Booking.com, в зависимост от сезона и авиокомпанията.

🛏️ Най-евтините хотели в Лас Вегас през септември 2025 г. започват от около 100 лв на нощ за двама възрастни, според Booking.com.

Приготви си пари и за храна и таксита, както и джобни.

# 3
Сега е лудост да се ходи в САЩ по такива причини. Доста изчезнали има по границите. После адвокатите доста скъпо излизат...

# 4
  • София
Като цена ще ти излезе около 7 до 10к лв. И ме съмнява да те пуснат с оправданието, че отиваш само за концерт. Евентуално ако преди това купиш билетите и ги представиш в посолството.

# 5
  • Melmak
Първо пробвай с визата, ако те одобрят, тогава мисли.

# 6
Според мен няма да има проблем с визата, стига да отговаря на основните изисквания.
Общите разходи зависят от много неща, но под 5000$ няма да стигнат за добро прекарване във Вегас 3-4 дни.

Сега е лудост да се ходи в САЩ по такива причини. Доста изчезнали има по границите. После адвокатите доста скъпо излизат...
Това е крайно, и не достоверно. Не плашете хората.

# 7
Първо пробвай с визата, ако те одобрят, тогава мисли.
Колко време се чака за туристическа виза? Дали въобще ще ме одобрят до датата на концерта? А, ако пътувам с дете? Какви са шансовете да ме одобрят?
Икономично го разбирайте така. Искам просто да отида на концерта и да остана на хотел една или две вечери, за да си почина преди и след концерта. Без ресторанти, други забавления и специални екстри (които предлага Вегас). Ще караме на фаст фууд тип Мак Доналдс.
Концертът е по Коледа.

Подобно пътуване съм правила до Германия, за една вечер и без хотел (спахме в автобуса и самолета). Понеже пътуването до Америка е дълго, ще ми трябва хотел за отпочиване от пътуването този път.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 15:43 от amy_nka

# 8
  • Melmak
Ние няма как да ви кажем колко време ще отнеме визата и дали ще ви одобрят. Аз си вадих b1 през февруари, стана бързо. Попълваш си въпросника ds160, плащаш такса и записваш час за интервю. На момента (след интервюто) разбираш дали си одобрена. Самото издаване на визата отнема няколко дни, но при мен дойде със сгрешено име и пращах паспорта отново към тях, за да ми го коригират.

# 9
Подала си през февруари и си получила визата кога?

# 10
  • Melmak
През февруари подадох, през февруари получих. Отне около седмица да ми я оправят след като ми оплескаха името, но това явно рядко се случва. За около седмица можеш да си получиш паспорта обратно. На интервюто ти го взимат ако си одобрена, за са ти залепят визата.

# 11
До Коледа има време за визата, ако подадеш сега DS160, след плащане ще си избереш най близката дата. Това не е проблем.

Щом ще се ходи с дете разходите са по 2, виза, самолетни билети и т.н.
Имайте в предвид, че по празници се пътува повече и самолета ще излезе по скъпо.

# 12
А какво представлява самото интервю? Какво те питат?

# 13
  • Melmak
Има тема за визата.

# 14
А какво представлява самото интервю? Какво те питат?
Какви са ти плановете за пътуването, къде и колко време ще отседнеш, със колко пари разполагаш за пътуването.
Отделно искат да знаят, да не би да имаш намерение да останеш там нелегално, тоест питат за връзка с България, имаш ли работа, семейство, деца, жилище, бизнес.

Общи условия

Активация на акаунт