Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 104 862
  • 824
  •   2
Отговори
# 300
  • Измир
Rocket, съветвам те да отделиш малко време и пари и да си наравиш преглед и рентген в Токуда при Яблански. От там нататък ще знаеш точно какво ти е състоянието и можеш вече с направление да видиш как и кое поема ЗК.
Дъщеря ми е с титан имплантанти на 11 прешлена от двете страни тоест 21 импланта ( на единия прешлен, където е бил пика на изкривяване е само от едната страна с пирон, защото гръбначния стълб бил изтънен там и било опасно да се дупчи). 2018 лятото платихме около 8 000 € в Измир Турция.
Успех 🤗

# 301
Здравейте, имам час-два да реша поредния корсет за сина ми от ВИП Плюс ли да е или да е сръбския на Люба.
След сваляне, качване, пак сваляне - градусите отново са нагоре. Рязко се издължи за два месеца и резултата е налице Sad
Моля някой ако може да направи сравнение от личен опит между двата корсета да сподели!

# 302
Здравейте, имам час-два да реша поредния корсет за сина ми от ВИП Плюс ли да е или да е сръбския на Люба.
След сваляне, качване, пак сваляне - градусите отново са нагоре. Рязко се издължи за два месеца и резултата е налице Sad
Моля някой ако може да направи сравнение от личен опит между двата корсета да сподели!
Аз във ВИП + корсет не бих направила. Защо, може да прочетете в първия пост от темата и малко по-назад, скоро обсъждахме корсетите.

# 303
В момента се твърди, че качеството е много подобрено.
Аз лично не мога да кажа така ли е

# 304
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали добър ортопед(Бургас), за първичен преглед?
Благодаря! 🙏

# 305
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Здравейте,за жалост и аз се присъединявам към вас.Преди 5 дни открих случайно изкривяването при дъщеря ми .На 11г е и ходихме в Токуда на преглед ,има 60 процента изкривяване.Там казаха ,че не подлежи на корекция и че има нужда от операция.Но кой родител иска операция?Сринах се в ръцете на доктора .Но много четох и много питах, имаме шанс с шрот терапия и корсет.
Моля ви за надежда и кураж.Има ли тук в групата детенце с такъв процент и да е само на терапия.Да се повлиява добре?
Другия ни проблем е ,че дъщеря ми е много слаба ,30кг.На 31 сме на диетолог.
Всеки съвет ще ми е от полза.
Забравих да кажа .че Август ,когато бяхме на море ,всичко си беше идеално .Изкривяването се е развило в последните 4/5 месеца .Зимата/когато тя е със суитчери и неможем да забележим.

# 306
Има ли някой, чието дете има разлика в дължината на краката и носи стелка?
На дъщеря ми единия крак е станал 1 см по-къс. Направиха стелка и така взеха мерките за новия корсет. Трябва да носи стелка и у дома. Аз обаче вместо да им кажа да ни направят 2 чифта реших че ще направим втория тук и сега гледам и немога да намеря къде да й направим втори чифт за вкъщи за да не сменяме и вадим тези от маратонките.
Корсета го правим в Загреб.

Здравейте ,може ли кординати за корсета в Загреб?И ако някой знае дали матрака на който спи детето трябва да е твърд или мек ?Може ли да препоръчате някой матрак ?

# 307
Има ли някой, чието дете има разлика в дължината на краката и носи стелка?
На дъщеря ми единия крак е станал 1 см по-къс. Направиха стелка и така взеха мерките за новия корсет. Трябва да носи стелка и у дома. Аз обаче вместо да им кажа да ни направят 2 чифта реших че ще направим втория тук и сега гледам и немога да намеря къде да й направим втори чифт за вкъщи за да не сменяме и вадим тези от маратонките.
Корсета го правим в Загреб.

Здравейте ,може ли кординати за корсета в Загреб?И ако някой знае дали матрака на който спи детето трябва да е твърд или мек ?Може ли да препоръчате някой матрак ?
Твърд. За корсета вижте този линк
https://m.bg-mamma.com/?topic=99635.msg39040719&utm_source=b … tlink#msg39040719

# 308
Аз във ВИП + корсет не бих направила. Защо, може да прочетете в първия пост от темата и малко по-назад, скоро обсъждахме корсетите.
Със закъснение да благодаря за мнението , отказахме се от ВИП .
2017/2018 след увеличаване на 26 гр. синът ми беше с на ВИП и естествено с ежедневен шрот смъкнахме до прекрасните 10 гр. ,занемарихме шрота и хоп 15 гр. след година .За година след 10 см. израстване за няколко месеца отново 23 -25 гр. А има доста още да расте та борбата продължава .
Записахме се за лагера и консултация с Люба .

# 309
Здравейте, следя темата от известно време, много е полезна. Дъщеря ми е с 32 градуса изкриваване на 13 години ще стане съвсем скоро. Бяхме при Чонгов, ще прави шрот упражнения, но поръчахме корсет от Вип +. Като чета коментарите май сме сбъркали и се притеснявам. Какво мислите? Има ли деца с корсет от тази фирма, които са имали подобрение🙄

# 310
A. I. K. да, писах при сина ми всичко беше супер . От 25 намалихме до 10. Но наистина го носеше постоянно сваляш го само за тренировката по плуване и шрота.

# 311
  • Бургас
Къде в Бургас, Варна или Стара Загора правят качествени снимки на целия гръбначен стълб?

# 312
А, аз бих попитала и за София и Плевен къде правят добри снимки на гръбначния стълб?
Плащат ли се и каква е цената?
Благодаря.

# 313
  • Русе/ София
За София - снимка в Горна Баня. Доколкото разбрах там е единия от двата апарата, които правят най- дорби и цялостни снимки. Правили сме в ИСУЛ и в кварталното ДКЦ....разликата е много голяма - на едната липсваха горните прешлени, на другата тазобедрените стави....затова избора е Горна баня. Снимката е 20 лв, но се правят 2 в гръб (анфас) и една в профил (поне в нашия случай). За разчитането им на място, се плаща допълнително 20 лв, ако няма да ходите при ортопед, да ви ги разчита той.
Моята дъщеря, на 14г,  е с 39 градуса сколиоза и 62 -кифоза...носи корсет от месец, като от 2 седмици вече го носи по 20 часа.... Нейният е предимно за кифозата...Ами супер изглежда с корсета.....дано така да е и като го махне някой ден Wink

# 314
  • Варна
Къде в Бургас, Варна или Стара Загора правят качествени снимки на целия гръбначен стълб?

И аз питам същото за Варна конкретно.

Общи условия

Активация на акаунт