Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 104 624
  • 824
  •   1
Отговори
# 720
Аз не съм от Пловдив. На нас ни препоръчаха в Пирогов. Правят на 3 зони(гръбнак, таз и гръден кош), после ги сглобяват и става цялостна снимка. Въз основа на нея ни предложиха упражнения, но чакаме кинезитерапевтта да се върне от ваканция.

# 721
Здравейте, дъщеря ми беше диагностицирана със сколиоза. Ходихме при Чонгов ще прави упражнения при Николай Николов в Пловдив и трябва да носи корсет, но той ни прати при д-р Иванова във VIP Плюс за изработка на корсет. Попитах го за един сърбин който правел най- добрите корсети,но той отново ни каза да ходим при Иванова. Корсета го поръчахме но сега като чета коментарите малко съм объркана. Какво ви е мнението за VIP Плюс и д-р Иванова?

# 722
Здравейте, дъщеря ми беше диагностицирана със сколиоза. Ходихме при Чонгов ще прави упражнения при Николай Николов в Пловдив и трябва да носи корсет, но той ни прати при д-р Иванова във VIP Плюс за изработка на корсет. Попитах го за един сърбин който правел най- добрите корсети,но той отново ни каза да ходим при Иванова. Корсета го поръчахме но сега като чета коментарите малко съм объркана. Какво ви е мнението за VIP Плюс и д-р Иванова?

Ние направихме корсет февруари при нея. На последния преглед Чонгов отбеляза, че корекцията е подминала желаните резултати в таза и е започнало изкривяване на другата страна и че трябва да се смени модела на корсета... Сега поръчахме 2-ри корсет, в рамките на по-малко от половин година. Чонгов ни каза: "Случва се, при някои много пластични деца е имало случаи и по 3 модела да се сменят, докато се намери точния". Вие си преценете дали това ви звучи ок...

И да допълня - седмицата преди прегледа при Чонгов бяхме на преглед при д-р Ели Иванова и тя тогава каза, че всичко е наред.

# 723
  • Русе
Аз съм разочарована от д-р Ели Иванова, беше много груба, скара ни се, че много късно сме установили сколиозата

# 724
  • Измир
Не сме ходили при тази докторка, но ми се струва най-малко не професионално да обвинявяш родителите, които и без  това са адски притеснени и объркани от тази коварна сколиоза при детето си.
Ние също късно открихме сколиозата. Дете тийнейджър облича широки тениски и не е като когато е малко и го къпе мама и да забележи изкривяване. При нас беше със S образно, раменете равни, а отвътре гръбнака  с две криви над 30 градуса.

# 725
Най-добре е 6 седмици след като започне да носи корсета по цял ден да аправете снимка на гръбнака с корсета. Това е единственият начин да разберете дали корсета е направен както трябва и коригира.

# 726
И моята дъщеря е с диагноза сколиоза, на 14 е. Не сме правили замерване, нито ренген. В Горна баня изследването струва 120лв, не се ли поема от НЗОК?
Изписаха ни и ортопедична стелка 1,5см повдигната.
Притеснено ми е!

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 10:50 от tsvetibosh

# 727
При Чонгов правят пълен преглед и замерване с нов апарат. Прегледа и замерването струва 60 лв.
Пращат ни на ЛКК защото касата поемала част от парите за корсет, но не знам дали трябва да водя и детето когато нося документите в комисията? Някой занимавал ли се е с това?

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 15:35 от Vilito Koleva

# 728
За снимките - в София снимка на цял гръбнак правим в Пирогов: взимам направление за преглед от ортопед от личния и отивам в Пирогов/ МЦ от дясно на детската приемна/ при дежурен ортопед,
който ми дава направление за снимка. Прява снимката и отивам при наблюдаващия ни ортопед.

# 729
Пращат ни на ЛКК защото касата поемала част от парите за корсет, но не знам дали трябва да водя и детето когато нося документите в комисията? Някой занимавал ли се е с това?

Ние два пъти минавахме ЛКК тази година (един път за корсета и един път за освобождаване от физическо) и двата пъти искаха и детето да е там, макар че реално всичко беше само документално и нямаше никакъв смисъл от присъствието ѝ там.

# 730
  • София
За снимките - в София снимка на цял гръбнак правим в Пирогов: взимам направление за преглед от ортопед от личния и отивам в Пирогов/ МЦ от дясно на детската приемна/ при дежурен ортопед,
който ми дава направление за снимка. Прява снимката и отивам при наблюдаващия ни ортопед.

Със записване на час ли е, или се чака ред? На какъв график работи този ортопед?

# 731
За прегледа при ортопед в Пирогов - с чакане е, на регистратурата в МЦ дават номерца. В деня, когато ходихме беше от 13.3о, дежурен лекар е мисля, но аз не знаех как приема и цъфнах в 9.00. На регистратурата ми дадоха номерче и се върнахме в 13.30, минахме много бързо и при ортопеда, и на ренгена.

# 732
Здравейте,

На ръба да носи корсет е дъщеря ми, ще може ли да ми препоръчате добър физиотерапевт за Пловдив, а също така къде се поръчват корсетите? Благодаря предварително

# 733
За Пловдив- Димитър Христев.

# 734
Има ли някой, който е опитал и друго освен носене на корсет и шрот/риго гимнастика и да има позитивен резултат? Моля да споделите - боуен, масажи, матраци, възглавници, стойка по време на сън, столове за учене...Какво може да помогне?

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 08:58 от Mimimara

Общи условия

Активация на акаунт