Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 104 746
  • 824
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте. Прегледът мина и наистина препоръчвам с две ръце. Отношението е на високо ниво. Обяснява  се обстойно. В нашия случай нещата са добре. Има лека крива горе вдясно на 9 градуса. Това не е сколиоза. Огледа и гърба, направи тест и категорично в този момент детето няма тази диагноза. Препоръчаха ни следене на 6 месеца. Плуването си остава. Упражнения не са ни дали. Но много се успокоих. Успех на всички и препоръчвам д-р Чонгов и Форметрик.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 17:54 от amonqk

# 571
Каква е цената на прегледа?
Борислав Чонгов ли е името?

# 572
  • София
Амоняк, Борислав Чонгов не е лекар, въпреки че ние го мислим за такъв Simple Smile

# 573
Амоняк, Борислав Чонгов не е лекар, въпреки че ние го мислим за такъв Simple Smile
Той не е лекар, но е доктор кинезитерапевт. Нали доктор е многозначна дума 🙂.
Цената е според състоянието. Трябва да ви види, за да каже.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 21:56 от amonqk

# 574
Юни месец имах посещение при него, цената на прегледа беше 120 лева.

# 575
Здравейте!
Открих темата и ще я изчета. Не съм дете, на 59 години съм и имам сколиоза и кифоза, следствие на Болест на Бехтерев. Изкривяванията са силни, привеждам се все повече. Анкилозата приключи при мен и болките ми спряха и търся, вече начини да спра или поне да забавя процеса на привеждане и изкривяване. Като прочета всичко, сигурно ще попитам за някои неща. За мен е късно за операции, но рехабилитациите може би са нужното ми нещо.

# 576
  • Русе
Ън, правила ли сте скоро снимки. Знаете ли градуси на изкривяване?

# 577
Ходихме и ние на форметрик, но след споделеното от Елица не ми е съвсем спокойно. Не ми се прави снимка и не знам какво да правя.
Между другото, да разсея битуващото мнение, че при комунизма ни правели профилактика и прегледи в училище. На ямр и при мен, и при мм са писали сколиоза. Аз помня, че имам и снимка на целия гръбнак, правена като студентка, но тогава не обърнах внимание.

Ън, по-скоро направо питай тук какво търсиш.
Рори, дано някой се включи за ортопед.
Ние сме ходили при Кацаров. Не препоръчвам.  При Яблански сме били за изкривяването и не знам как гледа на други неща.

# 578
При последната ренгенова снимка от края на март не ми писаха отклонението, не знам защо. Писа само поза молител. Обаче ревматолога измери 30 сантиметра шобер, томайер 60 сантимера. Не знам кое точно какво е, но май е 60 сантиметра отклонението. Нещата се усложняват от това, че имам напреднала остеопороза Т-скор ми е 4,1. Ревматоложката е описала  нещата така: кифоза, изгладена лордоза и дясно странна сколиоза, напреднал стадий на остеопороза след менопауза. В момента Бехтерев не е в активна фаза и мога да опитам нещо с изкривяванията. От Пловдив съм, няма да ходя до София, че имам проблеми и с краката и не мога да ходя дълго, нито да стоя права продължително време. Ще се лекувам в Пловдив, приемам съвети за специалисти тук. Другият месец минават вече 6 месеца от последната ренгенова снимка и мога да направя нова. Това е засега

# 579
На нас ни препоръчаха д-р Арнаудов за Пловдив, понеже и аз съм от този град. Не съм търсила още координати. Но препоръката е от Борислав Чонгов.

# 580
Здравейте! От провинцията сме и съчетаваме доколкото е възможно различните консултации когато отиваме в София. За ЯМР имаме час на 01.09. На 30.08. ще пътуваме. Оказа се, че нито за проф. Яблански, нито за детски ортопед в Горна баня мога да запиша час за тези дати. Моля да споделите ако сте попадали на добър ортопед - добър в поставянето на диагноза като начало в друга болница. Спешно ми трябва тази информация, за да имам шанс да запиша час за края на месеца.

# 581
Момичета, бихте ли ми препоръчали специалист във Варна за контрол на сколиоза. Синът ми имаше леко S- образно изкривяване, ходихме на гимнастика в спортния диспансер, но после трябваше сам да си прави упражненията, а той ги заряза. Сега започва бурния растеж и искам да се консултираме отново с някой, който да ни даде добра програма и примерно видеа, които да следва, защото така със запаметяване и възпроизвеждане на упражненията не се получиха сериозно нещата

# 582
На нас ни препоръчаха д-р Арнаудов за Пловдив, понеже и аз съм от този град. Не съм търсила още координати. Но препоръката е от Борислав Чонгов.

Аз ходя при него, водя и детето си, мнението ми е, че това, което не му влиза в компетенцията не се наема да го прави и те праща при конкретен лекар. Отнася се отговорно към пациентите си, понякога и той се наема да звънне от негово име.

Мен ме прегледа, изпрати ме на снимка, измери ъглите и ми каза, че може да ми помогне само др Чонгов.

Честно казано съм с добро мнение, човечен е. Часове се запазват само през сайта му на всяко 15то число излиза графика за следващия месец. Не работи с направление.

За разлика от др Гоновски, който макар да работи с направление имаше много неприятно и повърхностно отношение.

# 583
  • София
Ходихме и ние на форметрик, но след споделеното от Елица не ми е съвсем спокойно. Не ми се прави снимка и не знам какво да правя.
Между другото, да разсея битуващото мнение, че при комунизма ни правели профилактика и прегледи в училище. На ямр и при мен, и при мм са писали сколиоза. Аз помня, че имам и снимка на целия гръбнак, правена като студентка, но тогава не обърнах внимание.

Ън, по-скоро направо питай тук какво търсиш.
Рори, дано някой се включи за ортопед.
Ние сме ходили при Кацаров. Не препоръчвам.  При Яблански сме били за изкривяването и не знам как гледа на други неща.

Здравейте, може ли да споделите защо не препоръчвате д-р Кацаров? Ние сме се насочили към него. Може и на лични.  Flushed

# 584
Последния път, като ходихме за друго, беше много неглижиращ.

Общи условия

Активация на акаунт