Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 104 744
  • 824
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Последния път, като ходихме за друго, беше много неглижиращ.

И при нас така - и към проблема на детето, и към моя,  не прояви ангажираност. Не бих го препоръчала.

# 586
Здравейте дами искам да се включа в темата.
 Аз съм на 18 години и преди две години разбрах , че имам сколиоза.
Като дете знаехме , че имам гръбначно изкривяване , но нямахме представа , че е сколиоза.
Аз съм от Варна. Препратиха ни към рехабилитационен център , който беше някъде към квартал Левски. *съжалявам не си спомням точното място. Там ни караха да правим 30 минути упражнения , които сякаш бяха от рода на - ,,get abs in 15 minutes." Не беше измеслено по най-добрия начин и така и не ми помогна.
Исках да споделя с вас този мой опит и най-вече към майките от Варна. В случай , че на детето ви бъде предложен
 рехабилитационен център към квартал Левски да го проучите добре първо. Съжалявам , че не мога да дам информация за точното място, търсих в интернет но не намирам.

И също исках да питам вярно ли е това , че със сколиоза раждането става по-болезнено?

# 587
Като дете знаехме , че имам гръбначно изкривяване , но нямахме представа , че е сколиоза.
Аз съм от Варна. Препратиха ни към рехабилитационен център , който беше някъде към квартал Левски. *съжалявам не си спомням точното място. Там ни караха да правим 30 минути упражнения , които сякаш бяха от рода на - ,,get abs in 15 minutes." Не беше измеслено по най-добрия начин и така и не ми помогна.
Исках да споделя с вас този мой опит и най-вече към майките от Варна. В случай , че на детето ви бъде предложен
 рехабилитационен център към квартал Левски да го проучите добре първо. Съжалявам , че не мога да дам информация за точното място, търсих в интернет но не намирам.

И също исках да питам вярно ли е това , че със сколиоза раждането става по-болезнено?
Микля, че още сте млада и можете да се повлияете. Не знам за раждане, но с възраста може да се влоши. Свържете се с Чонгов

# 588

Микля, че още сте млада и можете да се повлияете. Не знам за раждане, но с възраста може да се влоши. Свържете се с Чонгов

Благодаря ви много за съвета Purple HeartPurple HeartPurple Heart

# 589
Здравейте!
При консултация с кинезитерапевт остановихме, че имам сколиоза и кифоза. Каза ми, че сколиозата не може да бъде коригирана, но кифозата определено търпи корекции. Имам ужасна стойка и не малко болки по време на елементарни ежедневни дейности.
Някой от Вас успял ли е да коригира кифозата си напълно и колко време Ви е отнело? От чисто естетична гледна точка съм доста комплексирана...

# 590
Здравейте, по повод болките в средната част на гърба, за които питах преди известно време тук, ми е назначена рентгенова снимка. Лекаря ми каза да си пусна само гръден отдел, тъй като болката е локализирана в средната част, под плешките. Заключение от стара снимка (правена по повод бял дроб миналата година) гласи “торакална сколиоза”. Отделно от ЯМР на шиен отдел - “шийна кифоза с пунктум C5”. Не знам защо бях останала с впечатлението, че трябва да се снима целия гръбнак, не само средната част и съм малко объркана от направлението сега. Някой с повече опит може ли да сподели дали действително при новопоявила се болка, която е потенциално свързана с това заболяване, се снима само конкретния отдел, в който е локализирана болката?

Скрит текст:
Това е старата снимка на бял дроб, където се вижда и част от гръбнака.

# 591
  • Пловдив
Напълно подкрепям мнението на Fiffy за д-р Гоновски.
Напълно повърхностно отношение. Отидохме на контрола след една година, дори не накара детето да се съблече и да го прегледа. "Без снимка нищо не мога да кажа. Отидете в някоя физиотерапия да ви не направят упражнения."

# 592
Извинявам се, но как се очаква без снимка да изкаже мнение за това има ли и каква е промяната след една година!? Който и да е лекар. Конкретно този не го познавам.
Обратно е по-голяма беля. Без снимка да ви залъже с мнение.

# 593
  • sofia
Здравейте,да се включа и аз.Дъщеря ми сега е с 29гр сколиоза.на 10год е .
Правим шрот в окръжна болница и поръчахме корсет във вип+
Ходи на плуване 4ри пъти в седмицата и тн
Сега чак(намерих) прочетох темата и ми стана лошо 😃Виждам ,че се спори дали е ок плуването ,че вип+ не е ок място - ужас
Иначе ортопедите при които сме били са в Ортомедика и Горна баня Джеров
В училище предполагам ,че ще й се подиграват за корсета - То за очилата какво беше...
Кажете нещо оптимистично моля

# 594
Яна, корсета под дрехите ли го носи или над.
Дъщеря ми носи  2-3 години.
Беше гадно за детето но никой не й се е подигравал.
Горе-долу на същите години го сложи.
Нейният беше под дрехите. Само един потник носеше отдолу.
Разбира се, се стараехме да го прикрием с облеклото но най - близките, с които се гушкаше за поздрав, знаеха.
Плуваше много сериозно.
За съжаление се отказа в момента, в който стана пълнолетна и с нищо не мога да я мотивирам отново да плува.
Не прави моята грешка да се депресираш от темата. Вземай само идеи и си слушайте лекарите и кинезитерапевтите.
Успех!

# 595
  • sofia
Яна, корсета под дрехите ли го носи или над.
Дъщеря ми носи  2-3 години.
Беше гадно за детето но никой не й се е подигравал.
Горе-долу на същите години го сложи.
Нейният беше под дрехите. Само един потник носеше отдолу.
Разбира се се стараехме да го прикрием с облеклото и но най близките с които се гушкаше за поздрав, знаеха.
Плуваше много сериозно.
За съжаление се отказа в момента, в който стана пълнолетна и с нищо не мога да я мотивирам отново да плува.
Не прави моята грешка да се депресираш от темата. Вземай само идеи и си слушайте лекарите и кинезитерапевтите.
Успех!
Благодаря ти
Като чета ,че може изкривяването да започне да притиска сърце и дробове ,рева нон стоп
Тя е с операции на очите ,недоносена с белодродно заболяване - вече не знам къде съм

# 596
Много добре те разбирам.
Не че няма черни възможни развои на сколиозата но аз така бях потънала в тъга и стрес и ревях непрекъснато.
Въпрос на адекватност, информираност и организация е да направите всичко необходимо, другото е Божа работа!

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 08:15 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 597
Относно плуването ,ще отбележа ,че синът ми (сега вече 22г) ,е ходил на плуване през цялото време.
И кифозата си е кифоза ...И изкривяването на гръбнака -факт !

# 598
Не са ви казали, че ще изчезне от плуване, нали?

# 599
Не са ви казали, че ще изчезне от плуване, нали?

Аз от дете го бях записала на плуване именно да оформи хубаво тяло..
То стана едно..Но и порасна много висок 192 ,та май калцият му не стигна за всичките кокали.
Според личния лекар е и въпрос на гени . Леля му е с доста изразена кифоза.
Да ми е жив и здрав,пък в края на краищата никой не е перфектен .

Общи условия

Активация на акаунт