Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява разширената спермограма и какви са нормалните стойности за морфологията на сперматозоидите?
Какви са причините за последователни спонтанни аборти и към кого да се обърна за консултация?
Какви са нормалните стойности за FSH и LH и какво означава повишено FSH?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява разширената спермограма и какви са нормалните стойности за морфологията на сперматозоидите?
Разширената спермограма е допълнително изследване на спермата, което включва оценка на морфологията на сперматозоидите. Нормалните стойности за морфологията на сперматозоидите обикновено се определят като над 4%. В случая, граничният резултат от 5 до 14% е посочен като граничен, като 6% сперматозоиди с нормална морфология е отразено като гранично.
-
Какви са причините за последователни спонтанни аборти и към кого да се обърна за консултация?
Причините за последователни спонтанни аборти могат да бъдат разнообразни, включително проблеми с морфологията на сперматозоидите, тромбофилии, генетични аномалии и други. За консултация по въпроса за последователните спонтанни аборти е препоръчително да се консултирате с репродуктивен ендокринолог или генетик.
-
Какви са нормалните стойности за FSH и LH и какво означава повишено FSH?
-
Какво представлява MTHFR и какви са влиянието му и връзката му с бременността?
-
Какво представляват тромбофилиите и как могат да повлияят на бременността?
), турчин е, бил е мюсюлманин и впоследствие приема православната вяра. Отдавна е свещеник. Преди да се случи това, с жена му са губили няколко деца, все в 7-8-9 месец. Много тежко. Когато приема вярата, синът му се ражда след 1 година. Мисля да поговоря с него, все пак ме разбира напълно и от тази гледна точка. Да ми прочете молитва...
Мислех да се запиша в бебеправещата тема, но някои дами откровено си злобеят към момичета, които забременяват, та ще пропусна за сега. Някак ми е самотно, не знам защо. Хем се вълнувам и очаквам, и се надявам на нова бременност, хем ми остават още няколко дни до цикъл и ми става безнадеждно.
. Чак на 15-ти септември стават моите три месеца,ама ми е също тъжно - чакам да видя дали кистата е почнала да намалява /6 см,образувана след загубата ми/, болки в кръста от прищипан нерв,10 дни с инжекции и като не можех да се занимавам с нищо у дома всички страшни и тъжни спомени, и мисли ми се събудиха.
Психоложката каза, че според нея трябва 1-2 цикъла да минат. Не, че съм толкова зорлия, но поне да знаем. Ако до 8 септември не ми дойде цикъл, трябва да ходя на преглед, за да видим какво ще се случи. Вчера имах леки болки в левия яйчник, но се съмнявам, че това ще е овулация с моята поликистоза. Ще видим.

И на мен щеше да ми е по-хубаво да си имам овулация и просто да се обичаме и да правим опити, а не да се чекна по лекарските кабинети през ден, но такава ми била съдбата. Но наистина ме дразни като ми каже някой да не го мисля и да не ми е фикс идея. Май съм понасъбрала доста за 3 години, определено ще работя с психоложката към елиминиране или поне намаляване на гнева.