Кюретаж и забременяване след това - тема 81

• 23 532
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Да, ясно.
И аз мисля да не се дупча излишно, че вени не ми останаха от изследвания и вливки.
А някой знае ли, дали може да се случи спонтанен аборт, без падащи ЧХГ?
Последния път до последно (24 часа преди изхвърлянето на сакчето) ембриончето ми имаше сърдечна дейност и отговаряше на седмицата. И се чудех, дали е възможно да се е развивало нормално, с нормално ЧХГ и въпреки това да е настъпил спонтанен аборт?

# 721
  • Благоевград
Rocket, от сърце се моля всичко да е наред с теб! Пожелавам ти го и ти пращам най-позитивните си мисли! Този път всичко ще е наред! Повтаряй си го и вярвай!
Момичетата са прави за урината, зависи от приетите течности.
Пази се, лежи, ако имаш проблем с изхождането не се напъвай, а вземи подходящо слабително. А това зацапване  може да е и от хемороиди.
Мисли позитивно, остави страха назад.

Ще напиша една много хубава мисъл, която си повтарям напоследък:
"Мечтай, за да има какво да ти се случи".

# 722
Рокет, от все сърце се моля всичко да е наред. Зацапването не винаги означава най-лошото, така че не се тревожи твърде много за него. Симптомите също може да ги има или да изчезват - не са сигурен показател. Най-добре е да те погледнат възможно най-бързо, за да знаеш какво се случва и да не си представяш всякакви сценарии. Не помня добре, но май все още беше рано при теб да бъде видян добре плода и да се установи сърдечна дейност, но ако поне да може да се види плода, къде е и размери - ще ти е ориентир какво се случва.

# 723
  • Dope Reach
Рокетче, аз също се моля за теб! Hands Pray Heart
Знам, че е излишно да ти казвам да не го мислиш, но се присъединявам към мнението на останалите момичета - тези симптоми може да са от всичко, особено пък урината, ако не си ходила скоро да пикаш или пък не си приемала течности дълго преди пишкане.

# 724
  • София
Рокет, стискай кълки, почивай си и не си мисли лоши неща... стискам палци всичко да е наред и да се притесняваш напразно.

Девилче, съжалявам че минаваш през това изпитание... Изчакай няколко нормални  цикъла, на лигавицата й трябва време да се възстанови.
При следващ опит се поинтересувай се от предимплантационна диагностика (ПИД).

# 725
Благодаря много за подкрепата момичета! 🌺
Да, днес и утре ще почивам до срещата с Док.
Ще видя и какво ще ми кажат от Пловдив и така.

# 726
Аз минавам само да се оплача, че майче вървя към 2ри аборт. Всичко в момента се случва по-същия начин и по-същото време както първия път.
До вчера следобяд имах леко гадене и главоболие и бях спокойна, че поне има някакви симптоми. Станах от следобеден сън и всичко беше изчезнало. Нито ми се гадеше, нито ми се виеше свят, нищо.
В тоалетната забелязах, че имам две едва забележими бежави кончета след изхождане. По-същия начин ми почна зацапването и първия път.
А днес сутринта урината ми е ужасно жълта, дори бих казала леко кафеникава. (Съжалявам за описанията).
Утре следобяд съм на лекар и ще видим какво ще каже. Чудех се дали да ходя до спешен АГ център днес, но не знам какво да им кажа. Реално зацапване още няма, или поне не такова, което да се вижда на превръзката. Само дето вече не ми се повдига и не ми се гади. Sad
Много ми е тъжно и тежко.
Не мога да повярвам, че едно и също тръгва да се повтаря за втори път. Cry
Изпращам положителна енергия.Н прегледа всичко д е наред.Септември ми приключи четвърта бременност спиране на сърчице.Първите две изчезнаха симптомите, последните две имах симптоми на бременност.

# 727
  • Бургас
Рокетче, стискам палци да не е най-лошото и притесненията ти да са излишни и ембриончето да си е добре! 🤞🍀

# 728
Рокетче,
Аз също в началото имах кафеникави нишки,но ме прокървих. Увеличиха ми прогестерона,като включиха към утрогестана дуфастон 2х1 и всичко премина за 2 седмици. Симптоми изобщо не съм имала,освен запек. За урината споделям мнението на другите момичета. Стискам палци да си се филмирала излишно и всичко да е наред 🤞🍀
Благодаря за подкрепата,момичета ♥
Делисардели,исках да правя ПИД,но генетичката ни каза,че не е нужно,т.к. всички генетични при нас са ок и риска е нищожнен-е,усещам го този риск вече 3 седмици агония и болка от загубата😭
Имаме 3 замразени и ще преценим дали да ги рискуваме с ПИД или да разчитаме,че няма 2ра къса клечка,но...до там да стигнем.

# 729
Devilche,
нека момичета, които са правили ПИД да споделят пряк опит, но съм чела, че ПИД на този етап не е особено ефективен и пак пропускат подобни събития. Щом генетични/кариотип са ви ок, то това е случайно събитие. Дано следващият път всичко да бъде добре и да се радвате на финала на здраво бебенце.

# 730
Devilche,
нека момичета, които са правили ПИД да споделят пряк опит, но съм чела, че ПИД на този етап не е особено ефективен и пак пропускат подобни събития. Щом генетични/кариотип са ви ок, то това е случайно събитие. Дано следващият път всичко да бъде добре и да се радвате на финала на здраво бебенце.
Благодаря ти,Деси🙏🏼Дано!
И проф.Кременски каза,че на наше място не би направил ПИД...но да изживея този ад втори път незнам дали ще издържа.
Може да направя една пункция от естествен цикъл и ако стане ембионче да го изследваме него 🤨

# 731
Мерси, Devilche! 🌺
Не знам при мен колко удачно би било увеличение на прогестерона заради някои мутации от тромбофлиите.
Сигурно АГ ще иска да ми сложи и утрогестан, но мисля да го обсъдя и с Пловдив.
При първата ми бременност бях на 400мг утрогестан на ден от първи ден на зацапването и не помогна.

# 732
Момичета аз се насочих към доктор Сигридов,слушам много добри отзиви за него.Помогнал е на много жени след няколко спонтанни аборта,да износят и родят здрави деца.Въпрода ми е трябва ли преди това да мина и през доктор Русев или направо да си запиша час при Сигридов?И нещо друго,чух и за един друг доктор Дяволов в "Майчин дом"хубави отзиви,знаете ли нещо за него?

# 733
Момичета аз се насочих към доктор Сигридов,слушам много добри отзиви за него.Помогнал е на много жени след няколко спонтанни аборта,да износят и родят здрави деца.Въпрода ми е трябва ли преди това да мина и през доктор Русев или направо да си запиша час при Сигридов?И нещо друго,чух и за един друг доктор Дяволов в "Майчин дом"хубави отзиви,знаете ли нещо за него?
Здравей  и аз съм се насочила към доктор Сигридов но на първо време е хубаво да направиш консултация с доцент Русев той ще прецени какво да пуснете а и при Сиг ридов ако не си бременна записването на час е доста трудно аз като звънях миналата седмица ми казаха че до края на годината няма часове за небременни успех

# 734
Desi - мини през доц. Русев, консултацията с него е част от списъка с изследванията, които д-р Сигридов изисква.
А и поне за мен изследванията и консултацията при Русев бяха много полезни. Аз лично съм се ориентирала към комбинацията от точно тези двама лекари (Сигридов и Дяволов).  За д-р Дяволов мога само добро да кажа, но за съжаление до сега не съм успяла да задържа бременност достатъчно дълго, че да раждам при него. Той ми установи първия мисед буквално ден след като бях на преглед при една мижитурка от Щерев, чието име няма да споменавам и който не бе достатъчно мъж и човек та да ми каже, че бебето е буквално на половина на размерите за тази г.с. и това дето чуваме е много далеч от истинска сърдечна дейност. Тогава се случи точно това, което д-р Дяволов предвиди, спести ми всякакви лекарства и манипулации и се изчистих сама, така се и възстанових много бързо. Съобщи ми реалната ситуация директно и това ми помогна да го превъзмогна по-бързо. Вторият път отсъства от София и докато се върне вече бях изгубила бебето та не стигнах до него. Не е от лекарите, които ти се превъзнасят или глезят, но аз и не търся това. Д-р Дяволов обаче не се фокусира много върху търсенето на причини за ранни загуби. При напреднала бременност, при раждане и тн знам, че може да помогне в много безнадеждни ситуации и е помагал на мои близки, но не и при ранни спонтанни аборти. Затова и съм се насочила и към д-р Сигридов - за подобни мистерии май той е човекът, но още не съм успяла да мина при него. Той самият пък не изражда, така че със сигурност има нужда освен от него и от един специалист по рискова бременност, който изражда и разбирането ми е, че в такава ситуация и двамата АГ трябва да следят бременността и да познават ситуацията. Знам, че той препоръчва други АГта за раждане, но не мисля, че би възразил срещу опита и компетентността на д-р Дяволов.
Имам час следващия месец при Сигридов и ще споделя впечатления.
И за двамата има теми във форума. В темата за д-р Сигридов преди няколко дена Дели сподели списъка с изследванията, които ти трябват. Предвид,че за час за небременни за Сигридов се чака с месеци - трябва първо да се направят всички изследвания от списъка, иначе няма да се използва оптимално часът.

Общи условия

Активация на акаунт