Захранване - въпроси и отговори - тема 6

• 35 840
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Аз въвеждам и други плодове и зеленчуци.

Някакви идеи за гювече за бебе на 8+ месеца? Или някаква по-разнообразна храна? Риба на колко месеца може?

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 15:35 от AnMary

# 496
Момичета- броколи, карфиол и спанак на колко м предложихте? На 6 ++ е бебето

# 497
  • Sofia
Аз карфиол вече съм дала, но също се чудя за броколи и спанак 🤔. Моето също е на 6++

# 498
  • София
Карфиол включих на 6+ +,  а броколи дадох на  7 месеца. Сега синът ми е на 7++ и за спанака мисля да изчакам до към 10- ия.

# 499
Броколи дадох на 6 ++, а спанак дадох на 7 , спанак с чесън е любимото ядене и на двете ми момчета, но ако нещо ви притеснява се консултирайте с педиатъра си.

# 500
Как го приготвяш, Dimitrova G?

# 501
Броколито на пара , а спанака го бланширам , а копривата я варя 2-3 минути.

# 502
Ох, извинявай, не уточних и те накарах да пишеш за всичките. За спанака с чесън питах.

# 503
Чесъна го пресовам в пресата за чесън ( суров ) и го смесвам със спанака и пасирам , обикновенно го добавям към ориз или елда предварително сварени. Става много вкусно.

# 504
Риба може още в началото. Хип имат дива сьомга. Педиатрите препоръчват рибата да е готова.

# 505
Здравейте, моето бебче е на малко повече от 6 месеца. Когато беше на 5 месеца по препоръка от педиатъра започнахме захранване с зеленчуково пюре на обяд, отрази и се добре и без проблеми.
От седмица време пак по препоръка на педиатъра започтахме следобедно хранене с плодово пюре, но се се изхожда по рядко, а дори понякога акото и е като пластелин по-твърдо. Педиатъра ни посъветва да го разреждаме с повече АМ, но отново има такива ,,пластелинчета".
Моля ви помагайте!
Също искам дя попитам за жълтъка дали да го въвеждам и по колко, на обяд ли, всеки ден или през ден?
Благодаря предварително и хубав ден!

# 506
На нас за пластелиновите акита ни бяха предписали Биогая капки. Много помогнаха сините сливи на Гербер. Довайге и повече тиква и тя също помага и върви с всичко. Аз преди жълтъка въведох месото. Въвеждох го през ден като започнах от трошички докато не стигнах до 1/4.

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 20:31 от ♡~☆~z~☆~♡

# 507
След стартиране на захранването е нормално акито да стане по-твърдо.
Ако детето не изпитва видим дискомфорт при изхождане, няма нищо притеснително.

# 508
Здравейте ☺️ педиатърът ни каза, когато бебчо стане на 5м. да започвам захранване. Детето ми е изкл. кърмено и смятах да започна захранването на 6м., това и обясних в кабинета. Отговорът беше, че се захранва между 4 и 6м. и 6м. идвало малко късно и децата после не искали 😮 На тази последна консултация бяхме на 4,5м., 6.800кг. и 67см. (550г. наддаване +3см.) Предния месец пък беше наддал 500г. и 3см. Никога не е споменавано, че има някакъв проблем. Мисля да си изчакам до 6м., какво е вашето мнение?

# 509
Следвай си своя инстинкт, ти си майката. Педиатрите работят по написаното в книгата и за тях трябва така да се процедира. Аз също захраних на 6+ и детенцето си хапваше всичко с охота. Да подчертая, че след 5 месец беше на смесено хранене и въпреки това не съм бързала да я захранвам

Общи условия

Активация на акаунт