Захранване - въпроси и отговори - тема 6

• 35 840
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Благодаряя ви за отговорите, а може ли да ми кажете дали мога да му дам киноа? Например с пюре ,плод ?

# 541
Здравейте , някой да помага Sad . Бебето ми е на 5 месеца и половина ,искам да го захраня ,но не знам как и с какво . педиатъра казва след 6 месец но не ми се чака до тогава . Днес на преглед му казах че съм купила сереалес *зърнена каша“ без глутен и съм дала 2 лъжици в млякото след което вечерта плака и пак я боля стомаха. Има проблем с изхождането а вече сме на 5,5 месеца .И днес на прегледа ми изтърси да и взема каша с Глутен и с това да я захраня Sad Това за глутена не е ли опасно ?
Здравейте, моето е на 5 месеца и започнах да захранвам на 4 месеца и половина с по 1-2 лъжички зеленчуково пюре. По съвет на педиатъра започнах с морков, но т. к. не й хареса предложих тиква като постепенно увеличих количеството пюре и додавах АМ на обедното хранене. Към момента съм въвела морков, тиква, карфиол, броколи, смесени зеленчуци и ябълка. Вчера предложих безглутенова каша, но се появиха колики и няма да бързам с нея. По думите на педиатъра се въвежда постепенно 1 заместено хранене на обяд със зеленчуково пюре, след което се замества постепенно и следобедно хранене с плодово пюре, което може да се редува впоследствие с каша(задължително безглутенова) . От скоро започнах да давам и четвърт сварен жълтък през ден. Не всичко се харесва на детето, затова се водя основно по нея кое и кога да давам.

# 542
Здравейте, от кой месец предложихте червено цвекло и как го приготвихте?

# 543
Около 7 месец предложих червено цвекло на пара , прие се много добре .

# 544
Кога мога да дам киноа?

# 545
Явно не ме разбрахте 🙄 От самото раждане имах проблем и беба е изцяло на АМ  през всички месеци има проблем с изхождането и болки в стомаха на 5 месеца и половина ,вече е 8 кг. След като дадох от зърнената каша не знам дали болките са от него или както винаги и повече не съм давала . Не мисля че на 5,5 месеца е проблем да я захраня ...  Просто с този проблем  не знам с какво да започна изобщо и на 6 мисеца За да я облекча с изхождането . Вече се притеснявам да я захраня 😥

# 546
Явно не ме разбрахте 🙄 От самото раждане имах проблем и беба е изцяло на АМ  през всички месеци има проблем с изхождането и болки в стомаха на 5 месеца и половина ,вече е 8 кг. След като дадох от зърнената каша не знам дали болките са от него или както винаги и повече не съм давала . Не мисля че на 5,5 месеца е проблем да я захраня ...  Просто с този проблем  не знам с какво да започна изобщо и на 6 мисеца За да я облекча с изхождането . Вече се притеснявам да я захраня 😥
С каквото и да я захраните, докато стомахчето не свикне с новата храна и в червата не се набавят необходимите полезни бактерии за преработката на храна, различна от мляко/кърма ще имате проблеми с дефкацията. Може да се разстрои, може и да се запече..
При моите деца храните действаха на обратно - тиква, тиквичка и други разхлабващи по принцип храни действаха запичащо, а банан, морков, ябълки и други по принцип запичащи храни действаха разхлабващо...След месец два, нещата се регулираха и децата се оправиха.
Като съвет мога да ви кажа - просто давайте и редувайте - разхлабващи, запичащи храни. Следете детео и ще разберете кои храни как му действат. И да изчакате до 6 месеца също няма да е проблем.

# 547
Нормално е при захранване на бебенцето да се запече, заради новата храна. Захранете със зеленчуци първите две седмици, като наблягате на разхлабващите. След това спокойно може да включите и един разхлабващ плод между храненията. Ние също имахме проблем със запека, но сега всичко е наред. Питайте и педиатъра си за пробиотик. С кашите изчакайте. Аз лично дадох каши след като бях захранила със зеленчуци, плодове, месо и жълтък.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 12:48 от ♡~☆~z~☆~♡

# 548
Може да изчакате не просто две седмици, а дори и месец докато детето САМО прояви желание да яде храна различна от мляко. Нищо няма да му стане, противно на всеобщо разпространеното мнение. През това време може да опитвате да предлагате храни без да насилвате.

# 549
Киноа дадох към 8 месец след като въведох елда и просо.

# 550
Здравейте , бебето ми е на 6+, До сега съм въвела пащърнак , тиква и сладък картоф, въпроса ми е кога се въвежда месо и в какъв ред се въвежда?

# 551
Здравейте, детето ми е на година и два месеца. Бихте ли ми казали кога мога да дам белтък и прясно мляко. Питам защото ходим на кухня и искам да заменя първа група с втора, но там слагат цяло яйце и десертите им са с прясно мляко. Благодаря предварително!

# 552
При нашата кухня(държавна), следващата група с прясно мляко е от 1г.и 3м., фактически аз тогава започнах с прясното мляко, за белтъка беше от по-рано

# 553
А кога вкарахте сирене,кисело мляко,извара?

# 554
9-10 месец

Общи условия

Активация на акаунт