Захранване - въпроси и отговори - тема 6

• 35 836
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и Весела Коледа. Захранваме се от почти месец и имаме въведени зеленчуци и някои плодове. Сега след като е изминал месец в началото на януари с кое е по-добре да продължа- месо или безглутенови каша?

# 601
Здравейте и Весела Коледа. Захранваме се от почти месец и имаме въведени зеленчуци и някои плодове. Сега след като е изминал месец в началото на януари с кое е по-добре да продължа- месо или безглутенови каша?
Педиатърът ме посъветва след като въведа зеленчуци на обяд и плодове следобед, да започна да редувам плодовите пюрета с без глутенова каша. Месо ще въвеждам след като навърши 6 месеца.

# 602
Честита Коледа.
Ще захранвам с глутен...е да,ама не намирам схема.На първата страница линка не се отваря.Кажете как се захранва с глутен,че в интернет намирам само последоватестта,а някаква схема с количество няма.

# 603
Зависи как си избереш, една приятелка започна с овес, ечемик... Аз дадох крайшник хляб направо (не че го е изял, но си държеше и смучеше, повече чеше венците). И двете не сме имали проблеми, но нямаме и фамилна обремененост. Единственото задължително е да го даваш ежедневно около месец, защото там ако има реакция е с натрупване, не е като зеленчуците за три дни

# 604
  • Варна
С овесена каша започнах аз, в продължение на седмица, с постепенно увеличаване на количеството, после минах на пшеничена каша. Може да в кус-кус, макарони, хляб (там обаче не знам дали няма и други съставки).

# 605
А пълна порция или с увеличаване се дава?
П.п.Тази схема избрах и аз с овес,ечемик,ръж и пшеница,но се чудех как се дават.Да дам първо едното и да увеличавам,и после с другите пак ли се дава малко и се увеличава?(с това захранване се побърках вече...то си е висша наука.)

# 606
Аз започнах направо с попара.

# 607
  • Варна
Аз започнах с малко количество овесена каша, като за 2-3 дни увеличих, седмица давах овес, после добавих една-две лъжицаи пшеничена каша към овесената и така. Някои хора дават цяла порция направо, там така или иначе реакцията следва с натрупване, т.е. няма да се прояви веднага.

# 608
Какво мислите за пробиотик при захранването? Давате ли? Помага ли за редовното акане?
Моя човек нали спря да ака като започнах захранване. После спрях и само кърмех няколко дни, но пак не ака сам. От четири дни поднових захранването. Давам само тиква, към 50 гр изяжда. Ака единствено с Мелилакс, през ден правя. Пробиотик дали ще му помогне?

# 609
Аз съм давала пробиотик в комбиназция с пюре от сливи и дейстнаше добре. Мисля, че не е добре толкова често да се правят клизми. Нормално е в началото на дахранването да се позапече.

# 610
Какво мислите за пробиотик при захранването? Давате ли? Помага ли за редовното акане?
Моя човек нали спря да ака като започнах захранване. После спрях и само кърмех няколко дни, но пак не ака сам. От четири дни поднових захранването. Давам само тиква, към 50 гр изяжда. Ака единствено с Мелилакс, през ден правя. Пробиотик дали ще му помогне?
Аз давам разглабващ чай Блевит, но не зная дали може всеки ден 😐

# 611
Благодаря Hug следобяд ходихме на разходка и купих пробиотик. Като се върнахме се изака сам. Дано вече се нормализира, че само го мисля.

# 612
И ние така спряхме да акаме често  като почнахме захранването даже и малко преди това , препоръчаха ми пробиотикът БИОБАЛАНС и съм много доволна .

# 613
Здравейте! 🤗 С козе или краве сирене е подходящо да захраня? Благодаря предварително.

# 614
Здравейте! Бих искала да попитам, каква риба бих могла да добавя в зеленчуковото пюре? Някой от вас дава ли домашно приготвена? Пробвах различни марки готови пюрета, но не ги харесва много... Притеснява ме, че рибата, която се предлага в търговската мрежа, не е никак чиста. И купуването на такава ще е рисковано... От друга страна все се питам, каква ли слагат в готовите пюрета...

Общи условия

Активация на акаунт