АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 429
  • 325
  •   1
Отговори
# 90
Честити бебчета! Отново избягвам да изброявам поименно, защото ще пропусна някой. Да са ви живи и здрави, и много щастливи!

Kremlin, нормално е да те е страх - но пък като мине всичко, чувстваш страхотно облекчение. Не съм раждала в Щерев, а в друга частна болница, така че може да има някаква разлика в детайлите, но се случва горе-долу следното. В деня преди секциото спираш да се храниш към 19 ч. и да приемаш течности към полунощ. Желателно е и каквото ядеш през деня да е по-леко. Към 22 ч. слагаш разхлабителна свещичка (някои болници си държат на клизмата). Пристигнах в болницата в 07:00 в деня на операцията. Правих компания на ММ за едно кафе за десетина минути, докато си предадат смяната в отделението. Премериха ми тоновете, много набързо се преоблякох в нощница и чехли, сложиха ми абокат и система. Нужно е да изтекат две банки, много бързо стана, даже последната си доизтече на път за операционната. Заведоха ме в операционната, там си поговорих с анестезиолога - имах проблем при предходното секцио, който лекарката ми предварително беше обсъдила с него и той имаше няколко уточняващи въпроса. Сложиха ми спиналната упойка - също много бързо, докато се уточнявахме какво боцване ще усетя и ще боли ли, вече бях с упойка. Сложиха ми катетър - не съм го почувствала, просто чух какво си говорят. Почнаха да ме питат усещам ли нещо, аз се впуснах в подробности къде усещам студено, къде гъделичкане, пошегувахме се с лекаря и по едно време чух, че реве бебе. Коментираха колко силно плаче, аз се зачудих и друго раждане ли има някъде наблизо - е, не се чудих дълго, защото ми донесоха моето бебе (в 8:37 се роди). Към 9:10 вече бях отново в стаята и можех да се обадя по телефона на близките си да съобщя новината. В края на деня ме раздвижиха, рано на следващата сутрин ми махнаха катетъра и ми донесоха бебето. Остана си при мен до изписването. Боли като те отпусне упойката от самото секцио - казвай си и си искай обезболяващи. При мен се наложи да пробваме комбинация от свещичка и течен аналгин, за да има ефект. Първото ставане от леглото е гадно, но моментът е по-скоро психологически - да си повярваш, че можеш да се изправиш и да направиш крачка-две. После става по-лесно.

Здравей,
както описваш частната болница да не е МБАЛ Света София на Мазнейкова?
Аз ще раждам там, аз съм от септемврийките, но има вероятност и в края на август да се роди и ви следя отдавна. Simple Smile

# 91
Честити бебчета! Да са живи, здрави и много щастливи! ❤️

# 92
За разходките - в понеделник ни изписаха, във вторник вече бяхме навън - веднъж преди обед и следобед пак, като стане по-човешко навън. Ако чакам 30-40 дни ще стане есен вече, а сега е супер навън, а бебо заспива и не мръдва докато не се приберем Simple Smile

# 93
Момичета , да се разпиша вече в отбора на родилите. Днес 16.08 в 9:39 се роди нашата принцеса Анабел- 3.580 52 см планово секцио 38 г.с. Всичко мина наред ❤  Успех на останалите неродили мами, не е страшно- странно е, но колкото и клиширано да звучи всички емоции си задлужават, когато видиш малкото съкровище!

# 94
Привет! Имам помпа на Медела Суинг, само че единичната. Но не изпомпва идеално, въпреки че пробвах с два различни накрайника, защото първо си мислех, че грешката е в накрайника. С ръка ми се налага да си допомагам за раздвижване и отпушване на каналчетата.

Frekoko,
Потърси, ако имаш възможност електрическа помпа, за да не се цедиш на ръка. Препоръчват много тази на Medela Swing Flex, но има и други марки.

# 95
Да са ни живи и здрави всички бебчета в групата и бързо възстановяване, момичета!  Чета ви и много ви се радвам!(и кротко си чакам реда и аз)

# 96
Frekoko, под накрайник тези фунии ли имаш предвид, които са различен размер според зърната?
Аз взех двойна Медела втора ръка и въобще не дърпаше в началото, реших че са ме измамили, обаче след няколко дни млякото слезе, смених фунията с по-малка и помпата си заработи както трябва. Може би пробвай различен размер, дано това помогне.

# 97
Привет момичета, днес с планово секцио се роди Александър 2 седмици преди термин, 3150 гр, но не разбрах за дължината 😊.
 За секциото отидох в Майчин дом в 7:00, но заради спешни случаи ме приеха по-късничко. Започна се с попълване на документи за информирано съгласие, след това преглед за разкритие и клизма. Качиха ме в родилно отделение и ми пуснаха тонове, направиха кръвни изследвания и ЕКГ. Към 9:30 ме въведоха  в родилна зала свързаха ме към монитор за да се чуват мойте тонове и ми сложиха катетър ( беше доста неприятно, но след упойката не се усеща). Дойде анестезиолога и с 300 зора ми сложи спинална упойка, но накрая имаше ефект и операцията започна. Познах по дима който издигаше иначе се усещаха натиск и придърпвания но никаква болка. В 10:06 Алекс проплака и ми го показаха и след това започнаха да ме шият. Отведоха ме в реанимация и повърнах около 5 - 6 пъти ( предполагам заради упойката), но ми биха деган и още някакво друго лекарство и за сега съм наред. Утре към обяд се надявам да видя Алекс и да сме си заедно. Честито на всички родили вече мами, а на очакващите скоро да гушнат и своите бебчета 😙😍

# 98
Здравейте всички! Честито на всички майчета и успех на предстоящите.
Вчера 16.08 се роди Рая, 3460гр. 48 см.
Беше доста тежко раждане, продължи близо 20 часа и се наложи секцио накрая, защото позицията на главичката и не беше добра и колкото и да се опитваха докторите не се премести. Дойдох в болницата с 9 см разкритие и не можаха да ми сложат никаква упойка, та изкарах почти цяло естествено и след това секцио. Днес ще стана за първи път,но ако не се налага не бих си направила пожелателно секцио. Болките са ужасни, цяла нощ съм на морфин.

# 99
Честито момичета! Да сте живи и здрави и вие и бебчетата! Бързо възстановяване! ❤️

# 100
Честито, момичета!  Ifsinka и аз съм на същото мнение за секциото. Ние с бебка днес се прибираме у дома. Чувството е неописуемо. Как едно малко същество се появи и промени и тепърва ще променя, в добрия смисъл, цялото ежедневие. Успех мамчета! Heart Heart

# 101
  • София
Fire lady, да, за болницата на Мазнейкови става дума. Ако имаш въпроси, мога да споделя повече на лични.

Момичета, при някоя от вас лохиите да са спрели? При мен хич ги няма от два дни, според лекаря има още да се изчиства и пак ще се появят, но засега - нищо. Не знам трябва ли да се тревожа, уж нямам температура.

# 102
elena_e и аз от вчера съм притеснена за лохиите. При теб колко време продължиха?
При мен секциото беше на 5.08 и последният ден с кървене ми беше на 16.08, от тогава абсолютно нищо нямам. Казаха ми, че най-малко две седмици трябва да ги имам и ако спрат за 48 часа,  да звъня на лакаря ми. И сега съм ужасно притеснена и чакам да стане понеделник за да звъня.

# 103
На мен ми е 11ти ден от раждането и кървенето вече спря, надявам се да не започне пак, защото и онзи ден уж спря, но аз реших да чистя и да се натоварвам и се завърна слабо кървене.
One_two, какво точно те притеснява, хората сме различни, какви са тези стандарти, две седмици, три седмици...когато спрат, тогава.

# 104
Veggie,  права си, при всеки е различно. Просто преди четири дена бях на преглед и се видя, че има още за чистене, за това ми е притеснено. Simple Smile Надявам се, времето да е било достатъчно и сега всичко да е наред. За това се и колебая, да звъня или не на лекаря ми.

Общи условия

Активация на акаунт