АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 436
  • 325
  •   1
Отговори
# 60
Да се отчета и аз.
Вчера след 9 часово чакане на разкритие в болницата, се наложи секцио.
Роди се Теа 2930 гр 50 см! Heart

Честито бебче❤ Можеш ли да раКажвш по-подробно, когато се почувстваш по-добре?

# 61
Да се отчета и аз.
Честито!!! Как мина, боли ли днес?

# 62
Да се отчета и аз.
Честито, да ви е жива и здрава малката госпожица,а на теб бързо възстановяване Heart
С един термин и с еднаква съдба се оказахме,само че мен "само" 6 часа ме мъчиха за разкритие 😁

# 63
  • Пловдив
Честита рожба Sania07 жива и здрава да ти е и бързо възстановяване на теб!
Днес май ми изпада и остатъка от слузестата тапа ( нещо подобно на сопол)и имам тъпи нерегулярани болки от време на време.

# 64
  • София
Здравейте, момичета!
С голямо закъснение искам да ви се похваля, че на 01.08 се роди и моето огънче Огнян, 3,330 кг, 51 см.  Simple Smile
Два дни подред ходих до болницата за преглед за разкритие и едва беше сантиметър и половина в сряда,, с не твърде болезнени контракции. В четвъртък рано сутринта в 5часа се събудих от доста болезнени контракции , изтееглих набързо едно приложение и започнах да ги засичам. Бяха по 1 минута на всеки 10 минути. Обадих се на лекарката, тя каза, че ако още малко зачестят , мога да тръгвам към болницата. Но изведнъж, вярно - доста болезнени, те станаха на 35 минути и аз и се обадих да кажа , че май е фалшива тревога. През целия ден от 5ч. сутринта се гънех от болките на леглото и м/у всяка контракция заспивах. И така някакси съм заспала следобед и като се събуждам , те вече бяха станали отново на 10 минути и малко след това - рязко на 4 минути и половина. Веднага тръгнахме към болницата, болката вече беше много голяма. Прегледаха ме и се оказа, че сън с 8 см разкритие и вече няма никакъв шанс за упойка. Раждането , съответно, беше много болезнено, но пък заради това, че толкова съм закъсняла, изстрелях бебока за 20 минути. Имам 2 шева и за мое голямо съжаление съм се сдобила и с пъпна херния.
Сега сме вече в нас, всичко се върти около него - малката сладка шишарка Simple Smile Много трудно го приспиваме след ядене, коремчето вече много го боли.
Питайте, ако имате някакви въпроси, отново се активизирам във форума.
Поздравления на всички майки, които са се сдобили със своите рожби от 01.08 насам - бъдете здрави и нека най-големите радости тепърва предстоят в живота ви , споделени мигове с малките мишлета. Simple Smile

# 65
Честита рожба Sania07 жива и здрава да ти е и бързо възстановяване на теб!
Днес май ми изпада и остатъка от слузестата тапа ( нещо подобно на сопол)и имам тъпи нерегулярани болки от време на време.
При мен беше същото и родих след 3 дни след това слузестото

# 66
  • София
Ние от вчера сме си вкъщи и се нагаждаме към новия ритъм - хранене, спане, смяна на памперси, къпане... Познато ви е Simple Smile. Кротко бебе е, досега два пъти съм я чула да плаче, като не броим раждането, и доста добре сме се сработили вече.

При мен секциото, престоят в болницата и пр. минаха много добре и съм много благодарна на целия екип. Само че този път явно реших да опитам от всички "екстри" на следоперативния период. Първо бях с много яки следродилни контракции, което според лекарите било много добре, защото матката ми се сви бързо-бързо, но пък болеше здраво. Не ми попречи на раздвижването обаче и на втория ден вече бебето беше при мен. Тъкмо болките станаха поносими и ми се прояви реакция на упойката - т.нар. спинално главоболие. Още го боря с голямо количество вода и кафетин, когато стане непоносимо. Не знам дали някоя от вас го е изпитала, но за мен това главоболие е по-гадно от болките от секциото. Казаха, че ще отмине, както е дошло, надявам се скоро.

Момичета, аз изобщо не мога да се оправя с кърменето този път. Чак на четвъртия ден взех да чувствам гърдите си напрегнати, вчера уж боляха и се бяха поналяли, бебето изсука каквото можа (суче много здраво), аз доизцедих още 10 мл. И днес гърдите ми са меки, безболезнени, все едно изобщо не съм раждала. Уф. Почнах да пия чай за кърмачки, слагам бебето на гърда редовно - чак взе да й писва, въпреки че обича да се гушка и я успокоява, но явно нищо не тече. Както писах по-горе заради главоболието пия по 2,5-3 л. вода. Чудя се какво още да направя, не ми се налива с боза, бира и подобни. Не ми се иска и всичко да приключи толкова бързо.

# 67
Честито! Да е жива и здрава Теа! ❤️❤️❤️

Скрит текст:
Здравейте, момичета!
С голямо закъснение искам да ви се похваля, че на 01.08 се роди и моето огънче Огнян, 3,330 кг, 51 см.  Simple Smile
Два дни подред ходих до болницата за преглед за разкритие и едва беше сантиметър и половина в сряда,, с не твърде болезнени контракции. В четвъртък рано сутринта в 5часа се събудих от доста болезнени контракции , изтееглих набързо едно приложение и започнах да ги засичам. Бяха по 1 минута на всеки 10 минути. Обадих се на лекарката, тя каза, че ако още малко зачестят , мога да тръгвам към болницата. Но изведнъж, вярно - доста болезнени, те станаха на 35 минути и аз и се обадих да кажа , че май е фалшива тревога. През целия ден от 5ч. сутринта се гънех от болките на леглото и м/у всяка контракция заспивах. И така някакси съм заспала следобед и като се събуждам , те вече бяха станали отново на 10 минути и малко след това - рязко на 4 минути и половина. Веднага тръгнахме към болницата, болката вече беше много голяма. Прегледаха ме и се оказа, че сън с 8 см разкритие и вече няма никакъв шанс за упойка. Раждането , съответно, беше много болезнено, но пък заради това, че толкова съм закъсняла, изстрелях бебока за 20 минути. Имам 2 шева и за мое голямо съжаление съм се сдобила и с пъпна херния.
Сега сме вече в нас, всичко се върти около него - малката сладка шишарка Simple Smile Много трудно го приспиваме след ядене, коремчето вече много го боли.
Питайте, ако имате някакви въпроси, отново се активизирам във форума.
Поздравления на всички майки, които са се сдобили със своите рожби от 01.08 насам - бъдете здрави и нека най-големите радости тепърва предстоят в живота ви , споделени мигове с малките мишлета. Simple Smile

Честито бебче! Да е жив, здрав и много щастлив! ❤️

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 23:04 от AnMary

# 68

Честито на новите мами! Да бъдат здрави и щастливи малките!

elena_e  най-добре се обади на консултант по кърмене. Аз се обадих на Ивелина от Ла Лече(ще се опитам да прикача снимка с тел.) Много ми помогна, даде ми много ценни съвети.

# 69
  • Благоевград
Привет и от мен, мами и бъдещи мами ! И нашият ред настъпи и днес в 06:35 се роди нашата светлина в живота Светослав. Тежи 2,860 кг. И е висок 51 см. Терминът ми беше за 27.08.  

Аз съм от Благоевград, но раждах в София, в болница Токуда. Самото раждане го очаквах, но не точно днес. Очаквах го, защото и миналата седмица, и в понеделник бях на тонове и се засичаха контракции, въпреки че аз не ги усещах. Това, по което се водех, че наближава е, че коремът започна да ми спада осезаемо надолу, и започна много да ми тежи ниско долу докато ходя. Нощес в 00:30 отидох до тоалетна, върнах се в леглото и докато легнах усетих как се подмокрих леко, което за мен беше знак, че започнаха да ми изтичат водите лека полека. След 5 мин. Започнах да усещам по-осезаема болка в кръста и ниско долу в корема, след като засекох че за 10 мин. Имах 3 такива контракции с мъжът ми в 1:00 ч. Тръгнахме към София. В 2:15 някъде бяхме в болницата, контракциите ми бяха средно на 5 мин. и имах разкритие близо 6 см. Настаниха ме в родилната зала, бях без упойка по мое желание ( естествено не знаех каква болка ми предстои да изпитам ). Контракциите се засилваха, разкритието се увеличаваше, седях на топка, кляках, какво ли не, но с напъните ми беше доста трудно, защото колкото и да напъвах, сякаш имах тапа отдолу, която не позволява на бебето да излезе. Болките бяха най-силните физически болки, които съм усещала през живота си. Не е за всеки определено. Прекланям се пред нашите майки, как Геройски са раждали по 13 и повече часа. Усещането е хем че имаш запек и не можеш да акаш, хем че имаш и нещо долу, което е заседнало и напъва да излиза. Накрая д-р Илиев и неговият прекрасен екип ми съдействаха, той ми натисна корема, оказа се, че аз съм много стегната отдолу и се наложи да ме цепнат за 1 шеф и бебо се показа. Веднага ми го сложиха на корема, таткото сряза пъпната връв и от там такова облекчение получих, че не е истина. Плацентата си падна сама изключително лесно, зашиха ме, където ме цепнаха. На 2-рия час от раждането ме вдигнаха да се раздвижа и да пишкам, но с пишкането не се получи, стана чак към 10ч.  Дадоха ми да ям, после ме качиха в стаята и след около 4 часа ми докараха бебо. Взимат го само за смяна на памперс и къпане и такива неща, иначе ако искаш може да си седи при теб. Лекарите казаха, че за първо раждане всичко се е случило супер бързо и доста добре - пожелавам на всички неродили леко и безпроблемно раждане, а на родилите здрави и послушни бебчета.Heart

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 14:10 от DechkoOoTo

# 70
Скрит текст:
Привет и от мен, мами и бъдещи мами ! И нашият ред настъпи и днес в 06:35 се роди нашата светлина в живота Светослав. Тежи 2,860 кг. И е висок 51 см. Терминът ми беше за 27.08.  

Аз съм от Благоевград, но раждах в София, в болница Токуда. Самото раждане го очаквах, но не точно днес. Очаквах го, защото и миналата седмица, и в понеделник бях на тонове и се засичаха контракции, въпреки че аз не ги усещах. Това, по което се водех, че наближава е, че коремът започна да ми спада осезаемо надолу, и започна много да ми тежи ниско долу докато ходя. Нощес в 00:30 отидох до тоалетна, върнах се в леглото и докато легнах усетих как се подмокрих леко, което за мен беше знак, че започнаха да ми изтичат водите лека полека. След 5 мин. Започнах да усещам по-осезаема болка в кръста и ниско долу в корема, след като засекох че за 10 мин. Имах 3 такива контракции с мъжът ми в 1:00 ч. Тръгнахме към София. В 2:15 някъде бяхме в болницата, контракциите ми бяха средно на 5 мин. и имах разкритие близо 6 см. Настаниха ме в родилната зала, бях без упойка по мое желание ( естествено не знаех каква болка ми предстои да изпитам ). Контракциите се засилваха, разкритието се увеличаваше, седях на топка, кляках, какво ли не, но с напъните ми беше доста трудно, защото колкото и да напъвах, сякаш имах тапа отдолу, която не позволява на бебето да излезе. Болките бяха най-силните физически болки, които съм усещала през живота си. Не е за всеки определено. Прекланям се пред нашите майки, как Геройски са раждали по 13 и повече часа. Усещането е хем че имаш запек и не можеш да акаш, хем че имаш и нещо долу, което е заседнало и напъва да излиза. Накрая д-р Илиев и неговият прекрасен екип ми съдействаха, той ми натисна корема, оказа се, че аз съм много стегната отдолу и се наложи да ме цепнат за 1 шеф и бебо се показа. Веднага ми го сложиха на корема, таткото сряза пъпната връв и от там такова облекчение получих, че не е истина. Плацентата си падна сама изключително лесно, зашиха ме, където ме цепнаха. На 2-рия час от раждането ме вдигнаха да се раздвижа и да пишкам, но с пишкането не се получи, стана чак към 10ч.  Дадоха ми да ям, после ме качиха в стаята и след около 4 часа ми докараха бебо. Взимат го само за смяна на памперс и къпане и такива неща, иначе ако искаш може да си седи при теб. Лекарите казаха, че за първо раждане всичко се е случило супер бързо и доста добре - пожелавам на всички неродили леко и безпроблемно раждане, а на родилите здрави и послушни бебчета.Heart
Честито да ти е жив и здрав Светослав, а на теб бързо възстановяване! Ти без уговорка ли беше, който е на смяна или имаше такава с д-р Илиев?

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 23:05 от AnMary

# 71
Жив и здрав да е Светослав, а на теб бързо възстановяване! Flowers Hibiscus
Честито и на всички нови мами, съжалявам, че не мога да назова всички поименно, но нямах и много време да чета тези дни! Живи и здрави да са всички бебчета, а родителите много щастливи!
Аз пък се отчитам със Светлозар, който се роди тази сутрин с планово секцио. 3600, 50 см, копие на кака си 😀
Показаха ми го на бързо като го извадиха, аз съм все още в реанимация и чакам да ме преместят в стая, за да си го поискам.

# 72
Браво, ти си герой:) Добре дошъл на Светослав. Наистина се оценява майката, след като станеш майка...поне при мен така се получи. Наслаждавайте се един на друг и бързо възстановяване ти желая.
Светлана, честито и на теб Simple Smile

# 73
  • Благоевград
Скрит текст:

Честито да ти е жив и здрав Светослав, а на теб бързо възстановяване! Ти без уговорка ли беше, който е на смяна или имаше такава с д-р Илиев?

Два месеца преди термин отидох при него за преглед и уговорка, ходих още 2 пъти след това, но днес като постъпих за раждане, той беше дежурният лекар. Предполагам известна доза късмет Grinning

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 23:05 от AnMary

# 74
Здравейте и от мен! Честито на всички родили мамчета, с пожелания за здрави бебета! Да се разпиша и аз, на 12.08 с планирано секцио се роди нашата рожба Никол, 3800 гр, 50см.Още сме в болница, но утре живи и здрави се прибираме!
Успех на всички, които са в очакване!
Честита Богородица, нека закриля всички ни!

Общи условия

Активация на акаунт