Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 888
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Привет, мами!
Да ви попитам, някое от вашите бебчета "мята" ли се насън? Моята Яна е на 44 дни, на АМ през 3 часа, като все още не ни е паднало храненето в 1 през нощта (снощи за първи път устиска да спи до 6:30, като имаме хранене в 7). Обаче към 3 през нощта обикновено се започва насън едно мятане наляво-надясно, сумтене, странни звуци, мятане на крака... Малко съм притеснена нормално ли е това? Сънува ли нещо или пък е гладна насън, но не се събужда...?

# 571
Привет, мами!
Да ви попитам, някое от вашите бебчета "мята" ли се насън? Моята Яна е на 44 дни, на АМ през 3 часа, като все още не ни е паднало храненето в 1 през нощта (снощи за първи път устиска да спи до 6:30, като имаме хранене в 7). Обаче към 3 през нощта обикновено се започва насън едно мятане наляво-надясно, сумтене, странни звуци, мятане на крака... Малко съм притеснена нормално ли е това? Сънува ли нещо или пък е гладна насън, но не се събужда...?

И при нас е така, не знам на какво се дължи...

# 572
Привет, мами!
И при нас

# 573
При нас това мятане, сумтене .. е всяка вечер и по него разбирам, че скоро ще се събуди.. Забелязвам, че понякога и ака/пръцка с мятането. Преди си мислех, че му е топло, но и при по-хладно пак го прави Blush

Привет, мами!

# 574
И бебка се мята, напъва, според мен се дължи на газове или ако,позиви за повръщане, колики, или просто си имат напъни. Все пак храносмилателният им тракт още не е разработен.

# 575
Сега бебка повърна много.. Не е като да потече малко, а направо и излизаше и от двете страни на устата.. Не знам какво да правя вече, страх ме е да не вдигне и температура.. Педиатърката все не ми вдига.. Бебка реве та се къса милата и по корем даже не се успокоява.. Моля ви кажете какво да правя! 😰😢😢

# 576
При нас това мятане, сумтене .. е всяка вечер и по него разбирам, че скоро ще се събуди.. Забелязвам, че понякога и ака/пръцка с мятането. Преди си мислех, че му е топло, но и при по-хладно пак го прави Blush

Привет, мами!
и ние се мятаме на сън според мен

# 577
Сега бебка повърна много.. Не е като да потече малко, а направо и излизаше и от двете страни на устата.. Не знам какво да правя вече, страх ме е да не вдигне и температура.. Педиатърката все не ми вдига.. Бебка реве та се къса милата и по корем даже не се успокоява.. Моля ви кажете какво да правя! 😰😢😢
Ние си повръщаме редовно и това, което забелязах е, че после винаги има рев и гърчене и си го обяснявам, че се дразни хранопровода от килелината в стомаха и а почнах да давам малко водичка с хамомила. Помага.

# 578

Мислиш, че е от ваксината ли ? Не мога да дам съвет, обади се на друг доктор, дано се оправи Sad
Коя ваксина й  поставиха днес?

# 579
Виж температурата, ако вдигне даваш панадол, ако се притесняваш винаги можеш да я заведеш на спешен кабинет. Колкото и да е повърнала, едва ли е всичко изядено.

# 580
Мисля, че имаше лека температура, но термометъра може би е скапан и не я е отчел.. Челцето и беше доста топло, но по съвет на педиатърка вчера и дадох Панадол, сега уж няма т. Местата на ваксините са леко и подути, твърди и зачервени. Сутринта беше само на едното краче, а сега и на другото. Съвсем се разколебах за следващите ваксини😢😰.. Тези ни ги сложиха вчера, като едната беше като сироп.

# 581
Нашите бяха същите. И направихме същата реакция - буците по крачетата стояха поне 10 дни. Помогнаха му компресите с риванол, оцветих половината дрешки, но не ми пука. При нас мястото на убождането беше горещо и миличкия дори не даваше да го докосна, носех го напред, защото допряха ли се крачетата до нещо започваше да плаче. Често срещано е. Панадол дадох два или три пъти

# 582
Нашите бяха същите. И направихме същата реакция - буците по крачетата стояха поне 10 дни. Помогнаха му компресите с риванол, оцветих половината дрешки, но не ми пука. При нас мястото на убождането беше горещо и миличкия дори не даваше да го докосна, носех го напред, защото допряха ли се крачетата до нещо започваше да плаче. Често срещано е. Панадол дадох два или три пъти
Охх, малко ме поуспокои! И аз сложих риванол, а вчера беше с Куул пач лепенки та те държаха хладно на мястото на боцкането.. Сега мисля да и лепна една на челото, ако пак и стане горещо.. А днес свеката ми каза, че не било нормално да ака само веднъж на ден и само това ми липсваше да откача тотално .. Сега разбирам какво и е било на мама когато съм била болна или съм плачела за нещо.. Сърцето ми се къса! Горките майки!

# 583
Охх, малко ме поуспокои! И аз сложих риванол, а вчера беше с Куул пач лепенки та те държаха хладно на мястото на боцкането.. Сега мисля да и лепна една на челото, ако пак и стане горещо.. А днес свеката ми каза, че не било нормално да ака само веднъж на ден и само това ми липсваше да откача тотално .. Сега разбирам какво и е било на мама когато съм била болна или съм плачела за нещо.. Сърцето ми се къса! Горките майки!
Не се притеснявай. Компреса с риванол помага много. Дръж риванола в хладилника и сменяй, колкото е необходимо на ден. На голямата ми дъщеря и ставаха така крачетата от ваксините и от нея си знам. Сега на Михаил му слагам компресите още при педиатърката - веднага след боцкането и всичко е наред. Купи си свестен термометър, тепърва ще ти трябва. Важно е да знаеш има ли Т и колко е точно за да реагираш адекватно.
За акането - абсолютно е нормално да ака по веднъж. Кажи на свеки да вземе да прочете малко по темата.

# 584
Мисля да и кажа направо да се застреля, да не я стрелям аз! Да харесала съм няколко модела термометри ама чакам да преведът някой лев и да пазарувам всичко необходимо накуп.. Днес Мел цял ден спа и сега май ще е дългааа нощ, така че майчета лека нощ и да се наспите и за мен! 💐🍼😜

Общи условия

Активация на акаунт