Отговори
# 195
И си правят изпита и съобщават резултатите преди НВО, за да знае човек дали е приет или не, и след това изчакват и резултатите от НВО, преди да мине срокът им за записване, за да може детето да види дали е прието и в някоя елитна държавна гимназия и ако въпреки това избере АК, изборът да е съзнателен.
Това никое друго ЧУ не го прави, дори и най-добрите, а се надцакват колко по-рано да им бъде изпита - в двете най-добри ЧУ изпитите са през януари - и след това имаш няколко дена, за да внесеш капаро, което не е символична сума, и го губиш, ако избереш друго училище. По мое скромно мнение, на най-добрите училища това не им прави чест. По-малко желаните не правят такива врътки, разбира се, тъй като нямат по десетина кандидата за едно място, но желаните го правят, в желанието си да се надцакат едни други. И с всяка следваща година това взема все по-уродливи форми. И е възможно именно защото в София е пълно с амбициозни харпии, Ежко всякакви изцепки може да е правил, ама това му определение е право в десятката. Simple Smile

# 196
Бъркаш обаче. Този номер го правят не само визираните две. Wink Борбата е безмилостно жестока и с всички допустими и не толкова методи.

# 197
Надценяваш схемата според мен. Далеч по-просто е.
Съвсем нарочно при това. А и всичко гениално е просто. Joy

# 198
И си правят изпита и съобщават резултатите преди НВО, за да знае човек дали е приет или не, и след това изчакват и резултатите от НВО, преди да мине срокът им за записване, за да може детето да види дали е прието и в някоя елитна държавна гимназия и ако въпреки това избере АК, изборът да е съзнателен.
Това никое друго ЧУ не го прави, дори и най-добрите, а се надцакват колко по-рано да им бъде изпита - в двете най-добри ЧУ изпитите са през януари - и след това имаш няколко дена, за да внесеш капаро, което не е символична сума, и го губиш, ако избереш друго училище. По мое скромно мнение, на най-добрите училища това не им прави чест. По-малко желаните не правят такива врътки, разбира се, тъй като нямат по десетина кандидата за едно място, но желаните го правят, в желанието си да се надцакат едни други. И с всяка следваща година това взема все по-уродливи форми. И е възможно именно защото в София е пълно с амбициозни харпии, Ежко всякакви изцепки може да е правил, ама това му определение е право в десятката. Simple Smile

Кои ЧУ след 7 клас правят така? Сериозно питам

# 199
Добре, че Солничка е хванала идеята на поста ми. Въпреки задълбаването от общото в частно в последните страници Simple Smile  Но както пише върху листовете за самостоятелна работа на детето: за верен отговор, без правилно описана задача, точки не давам! Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 20:58 от Hope for Two

# 200
Хоуп, хайде за яйцето и кокошката?
Как мислиш, училището или семейството​ е първопричината за сегашното образователно дередже? Joy

# 201
Хоуп, хайде за яйцето и кокошката?
Как мислиш, училището или семейството​ е първопричината за сегашното образователно дередже? Joy
Ха..де...и аз това се питам! Simple Smile

# 202
  • Русе
Никога системата не е покривала високи критерии. Тя не е за това. Колкото и някой да му се разтягане локуми

# 203
Бе тя средни да покриваше, пак добре. Ама не.

# 204
Стефане, понеже съм юрист, много ме интересува реализацията в правото, ако си завършил в чужбина. Там ли работиш, тук ли, колко време приравняваш за българско право. Примерите, които познавам, не са много вдъхновяващи, много труд е правото на високо ниво, това поне го знам. Затова бих те помолил да споделиш твоето мнение от опит, предстои ни да решаваме какво да учим. Освен основното де - търсенето на богат мъж. Може и на лични.

ПП Аман от математика и математици. За 5х евро/лева заплата ще затриете децата.

# 205
Стефане, понеже съм юрист, много ме интересува реализацията в правото, ако си завършил в чужбина. Там ли работиш, тук ли, колко време приравняваш за българско право. Примерите, които познавам, не са много вдъхновяващи, много труд е правото на високо ниво, това поне го знам.

И аз нямам позитивни примери около себе си точно за завършилите тази специалност в чужбина, опитващи да практикуват у нас.
Това е най-"вътрешно-държавната" специалност, освен ако не е някакво международно право за работа из евро институциите, но с това няма как да се практикува на място, освен с допълнителна и то сериозна подготовка.
Ако има хора с реален настоящ опит е добре да сподели тук, в темата. Полезно ще бъде.

# 206
  • София
Стефане, понеже съм юрист, много ме интересува реализацията в правото, ако си завършил в чужбина. Там ли работиш, тук ли, колко време приравняваш за българско право. Примерите, които познавам, не са много вдъхновяващи, много труд е правото на високо ниво, това поне го знам. Затова бих те помолил да споделиш твоето мнение от опит, предстои ни да решаваме какво да учим. Освен основното де - търсенето на богат мъж. Може и на лични.

ПП Аман от математика и математици. За 5х евро/лева заплата ще затриете децата.

Колкото математиката ще ги затрие, толкова и многото труд за постигане на високо ниво в правото Simple Smile И доживотното гърбене с медицината.И, и, и... Стига те да искат това или онова да учат/работят, а да не е амбицията на родител-харпия, нека си учат децата и право, и математика, и инженерства, и икономика, и медицина, и т.н. А какви ще са реализацията и заплатата им реално -това  никой не знае.

# 207

Кои ЧУ след 7 клас правят така? Сериозно питам
О, нямах предвид след 7 клас. След 7 клас ЧУ не правят така, защото няма интерес към тях - единственото ЧУ в този етап, към което има интерес, е АК, и те постъпват съвсем почтено. Имах предвид в началното образование.

# 208
  • София
За правото и преди съм го казвала - право се учи там, където ще се работи.

# 209
Бащата кърлеж учи сина как да се храни:
- Ще пиеш кръв от няколко човека, по малко, докато се нахраниш.
- Защо от няколко, и то по малко, не може ли само от един, ама много?
- Сине, ти си кърлеж, а не адвокат!

Общи условия

Активация на акаунт