Отговори
# 525
Вицът е готин. Но не е верен. Богаташи с млади красиви жени с лопата да ги ринеш. И въобще нямах предвид тип златотърсачки. И не държа на Ню Йорк. Може на две-три години веднъж, на разходка. След Сейшелите.

ПП Годините не са малко. Щом търся мъж на малката дъщеря Simple Smile

# 526
Ей, заради такива като мецан да ти се отще да даваш информация. Замисляш се колко време си отделил да му отговаряш и на него, че и на предположенията на жена му на лични съобщения.
Айде лека ви вечер- и друг път пак ми обяснявайте за манталитета на чужденците.
Не ти отива този пост.
Можеше на ЛС да му кажеш това, което написа публично!

Не е за първи път и е толкова дребнаво. Наивитетът на Мецан всички го знаем, а от високомерието в темата едва се диша.

Мецане, английски в УК.  Но и там трябва да уцелиш. Приятелката на брата на мъжа ми е с английски без грам диалект(англичанка е). Майка и е учителка по английски. И пак когато засили оборотите едва я следваме. Simple Smile Но за дъщеря ни 3 дни с нея са като цял курс разговорен английски.

# 527
  • София
Росс,  Код е много остър понякога,  да,  но обвинението ти,   че търси изгода в темата за Холандия с тази анкета, е направо смехотворно. Едва ли има някой,  който да не е прибягвал я до ползване на изготвени от него класации, я до сваляне на задачи/решения от всякакви състезания, тукашни и чужди. А зад това стои много труд. Интересно защо не се изкажеш така мило и за блога на една дама  с дете,  което тази година завърши АК, който лично за мен е и по-малко информативен, и определено не всички файлове/документи в него непременно са плод на авторски труд?

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 07:23 от пенсионирана русалка

# 528
  • София
Призма, като отворихте тема кой откъде се връща, няма начин да си призная тук във форума откъде кацам в събота вечер. “Круизът” ще изглежда като слаба ракия.

# 529
  • София
Шарки,  извинявай,  ама никой не се интересува особено къде се намира даден потребител в момента, който и да е той,  откъде каца в събота и на колко круиза преди това е ходил (освен ако не сме в теми за пътувания,  круизи,  полети и сие, където това е акцентът) Точно в тази тема гарантирано има хора,  които бая са пътували по света, летели/кацали, ходили по круизи с доста екзотични дестинации,  ама не го изтъкват. Призма сподели къде е била заради проблеми с храна,  което беше в пряка връзка с въпроса какво ядат бг студентите в чужбина. Има разлика.

# 530
  • София
Всъщност се връщам от университет, но не смея да кажа от кой Simple Smile. Една седмица бях в интелектуалния рай.

По въпроса на храната в Холандия: дъщеря ми прави магистратура в Холандия. Караше с 500 евро на месец за храна. Готвеше си. Сумата не е била фиксирана от мен, тя разполагаше с кредитна карта, вързана за моята, само коментирам общия ѝ разход. Не е гладувала, много пътуваше (студентските карти им даваха почти безплатни билети).

# 531

Не е за първи път и е толкова дребнаво. Наивитетът на Мецан всички го знаем, а от високомерието в темата едва се диша.

За вас може да е дребнаво за мен е лицемерие  . Както и ако аз бях излъгала, щях публично да съм разпната, но мецан е наивен и не знае разликата между две и осем.

Скрит текст:
Росс,  Код е много остър понякога,  да,  но обвинението ти,   че търси изгода в темата за Холандия с тази анкета, е направо смехотворно. Едва ли има някой,  който да не е прибягвал я до ползване на изготвени от него класации, я до сваляне на задачи/решения от всякакви състезания, тукашни и чужди. А зад това стои много труд. Интересно защо не се изкажеш така мило и за блога на една дама  с дете,  което тази година завърши АК, който лично за мен е и по-малко информативен, и определено не всички файлове/документи в него непременно са плод на авторски труд?
Русалке,
Няма смисъл да извърташ темата в друга посока. Явно моят манталитет не ми помага да приема за нормално, че ще си направиш безплатна анкета в чужд форум, за да си я ползваш за личния си блог .

# 532
  • София
Ми тогава сподели за интелектуалния рай,  Шарки, а не акцентирай върху това откъде кацаш в събота и как в сравнение с тази дестинация круизите са слаба бира. Тогава постът ти би бил информативен и по темата.
Какво извъртам,  Росс? Манталитетът ти явно за Данибон го позволява, за Код не,
ако въобще последният е имал за цел да прави анкета за блога си, в което се съмнявам,  а не е искал просто да се ориентира посредством нея за нагласите на хората с опит заради сина си . Колко анкети има във форума за избор между училища,  за курсове за 7 клас,  за начини за подготовка за прием в СМГ след 4 клас и т.н...

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 08:08 от пенсионирана русалка

# 533
  • в страната на чудесата
Тази тема наистина разкрива комплексите на родителите! Сиромашко не видЕло, казваше баба.
Напълно съгласна с фенси, русалка и Нотарис.

# 534
Какво извъртам,  Росс? Манталитетът ти явно за Данибон го позволява, за Код не,
ако въобще последният е имал за цел да прави анкета за блога си, в което се съмнявам,   а не е искал да се ориентира посредством нея за нагласите на хората с опит заради сина си .
Продължаваш да извърташ! Говорим за конкретно неща: да правиш анкета в чужд сайт, за да я ползваш сред своята аудитория! Сам той си го написа!!! Искал да направи амкета в бг-мама, защото се разразила дискусия при него!
Извъртаме, забравяме какво е чест и честност и после говорим, че сме наясно с ценностна система!

# 535
Говорим за конкретно неща: да правиш анкета в чужд сайт, за да я ползваш сред своята аудитория! Сам той си го написа!!! Искал да направи амкета в бг-мама, защото се разразила дискусия при него!
Извъртаме, забравяме какво е чест и честност и после говорим, че сме наясно с ценностна система!
Не е вярно. Осъзнай се. Доста хора четем холандката тема без да пишем там.
В голяма заблуда си, че постовете на код бяха с цел реклама. Човекът си проучва с една единствена цел-къде да учи синът му.
Предполагам, че още не те е надушил какви ги плещиш и тук. Сигурна съм, че няма да ти остане длъжен.

# 536
  • София
Малее,  даже и ценностната ни система е сбъркана. Добре че си ти,  Росс,  да ни светнеш.

# 537
Говорим за конкретно неща: да правиш анкета в чужд сайт, за да я ползваш сред своята аудитория! Сам той си го написа!!! Искал да направи амкета в бг-мама, защото се разразила дискусия при него!
Не е вярно. Осъзнай се. Доста хора четем холандката тема без да пишем там.
В голяма заблуда си, че постовете на код бяха с цел реклама. Човекът си проучва с една единствена цел-къде да учи синът му.
Предполагам, че още не те е надушил какви ги плещиш и тук. Сигурна съм, че няма да ти остане длъжен.

Не знам как се качва пост от друга тема! Пост 704, тема 5 за студентите в Холандия. Ето единия пост:

......Може ли една бърза анкета?
Колко от кандидатствалите с Интеграл / Юнифай се записват в университети?
А не в холандските колежи?
И въпрос към избралите колежи - на какво базирахте избора си след като тези учебни заведения не фигурират в никакви международни класации? Как разбрахте какво е качеството на образованието в тях и къде са например спрямо родните университети?

Наскоро постнах във ФБ една неприятна история с подбор (за друга агенция, не от цитираните) и хората в коментарите масово застъпиха мнение, че е невъзможно да ксндидатстваш в чужбина без да си проверил класирането на учебното заведение, и общо, и по специалност.
И се сблъсках с казуса, че наистина не знам как се проверява холандски колеж като го няма в никоя авторитетна международна класация?

# 538
  • София
И с какво този пост дава индикации за последващо неправомерно ползване на получената информация? Съвсем нормални питания.. Зад първото прозира опасението на родител да не би агенциите, на които не се плаща малко,  да насочват нарочно  кандидатите  за унита към хохшулета, с които имат разни договорености. И вторият въпрос е напълно нормален,  сблъскал се е човекът с противоречие. Някъде са  му написали/прочел е,  че всеки  един кандидат си е проучил детайлно позицията на хохшулето в разни класации,  а се оказва,  че такива няма.. Къде да попита,  ако не в темата за холандските университети?  

# 539
Русалка,
Това е анкета , пусната от човек, който има блог в тази област.
Къде според теб ще ползва данните от анкетата?
То ясно, че всички ползвате услугите му, ти го написа по-горе и ще го защиатвате. Но има норми на етика.
Който прави, плаща и поддържа този сайт, не е редно да го заобикалят по този начин

Общи условия

Активация на акаунт