Отговори
# 510
Поред.
Бирата я пихме в Далида, нова поне за мен кръчма на баира като излизаш от Драгалевци към Алеко. Прекрасна гледка.

Мецане, 2000 евро на семестър е нищо. Виж на какви цени купуват жилищата в София.

От лични във форума ........... дори не би ми хрумнало.......... може би е от холандския климат. Аз не бих си пратил детето там. Няма да му харесат холандците. И колелетата. За храната да не говорим. И няма да може с 200 евро на месец. Ще реши, че е осиновена.

За успеха. Има три измерения: личен, социален и професионален.
Това, което ние се каним да учим, ПР, маркетинг и прочие, ми е ясно до какви доходи би могло да доведе. Професионалният успех при обикновен човек, не талант или изключително надарен в търсени области, може да те храни, може да те подслони и облече, може да ти даде дори изключително важното удовлетворение от работата, но не може да те отърве от Лидл и да те направи (относително) богат. Затова е евреинът. Професионалният успех е единственият, без който може да бъдеш щастлив. В смисъл не да не вършиш нищо, а да не се гърбиш от 9 до 17. За 2500 евро и 1200 наем. Животът не е пълноценен без семейство и приятели, без шеф си е съвсем ОК. Та не знам, объркано нещо ми стана. Може би защото никога не съм бил на заплата.

В заключение, нали есето трябва да има заключение, да им работиш на онези на запад без пари не е моето. Да им живееш в смотаните държави, да се сблъскаш с кариерния таван за опита, да не си си у дома. Пък си го мислете за успех, всеки глед от неговата камбанария.

ПП Ето, графичен дизайн се учи и тук. Може да не е толкова “графичен”, ама е без пари.

# 511
  • София
При равни други условия някои работят по принуда, а други, за да се докажат, за да изкарват самостоятелно пари.
Има някакъв идеализъм и подценяване на трудностите, но идва реалността и не всеки издържа, особено ако има и финансов въпрос. Някои не смеят да се откажат и са готови да търпят лишения (не само битови), за да не разочароват родителите си или за да не са лузъри.
А трети не намират за нужно да мигрират.
За отделянето - по желание е и защо да се отделят ако така или иначе вече са свободни в действията си.

Какво толкова те шокира в бройката на постовете?

Кое е без пари? В НБУ е по-скъп от другите специалности.

# 512

Съжалявам, Фран, че си с погрешни впечатления за мен!
Бих подминала постове на потребители, за които не съм си делила от времето на ЛС. Ако е едно ЛС, пак бих преглътнала. Но всяко нещо има граници.

Цифром и словом 2 съобщения. Знам много добре какъв език се говори в Холандия. Но нали всички говорят английски, идеята беше да видим тази прекрасна страна, толкова хвалена от теб, и междувременно детето да си упражни английския в чужбина, както съм писал във въпросното ЛС. Защото нали повечето холандци го говорят прекрасно.

Писала си ми цели две съобщения, не знам колко от личното ти време ти е струвало това, но щом чак толкова голям жест било, дай ми банкова сметка и кажи колко ти струва отделеното лично време, ще ти преведа парите.

P.S. Не съм фен на Код, но ме кефи как те е насолил в холандската тема. Хич не ти е мълчал и добре е направил. Аз не бих могъл чак като него, не съм толкова арогантен:)

P.P.S. Феновете на АК много си приличате.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 23:39 от Татко Мецан

# 513
Нотарис просто не иска дъщеря му да е далеч от него - да му мисли зетят Simple Smile

В заключение, нали есето трябва да има заключение, да им работиш на онези на запад без пари не е моето. Да им живееш в смотаните държави, да се сблъскаш с кариерния таван за опита, да не си си у дома. Пък си го мислете за успех, всеки глед от неговата камбанария.

ПП Ето, графичен дизайн се учи и тук. Може да не е толкова “графичен”, ама е без пари.

Да разбирам ли, че да им работиш на тези тук без пари е твоето? Ти може и да не си имал шеф, но ако не си достатъчно богат (а не знам защо, ама така ми се струва), дъщеря ти, с тези специалности, дето ги изброи, не виждам как няма да има. А  шефовете много обичат млади ПиАр-ки, особено ако са и хубави Wink И защо си мислиш, че тук няма да има кариерен таван?  Ако пък си достатъчно богат, тя няма да има нужда да работи на онези на Запад без пари, защото ще можеш да я издържаш, че и за забавленията да й плащаш. Евреинът е умряла работа, зарежи го, може да се забавлява с гои, но накрая пак се жени за еврейка. Е, освен ако не му предложиш солидна зестра, ама ако я имаш, не ти трябва евреина, така че сведохме задачата пак до първи случай. Пък ти си мисли за успех хубавата ти щерка тука да я опипва шефа на фирмата барабар с всичките му заместници. И ако само опипва, пак добре. Или ти може би си мислиш, че това е само за другите... Тука "me too" нямат думата, обществото е различно.

Графичният дизайн в НБУ не знам колко е  "графичен", ама съвсем не е без пари. Таксата в НБУ е горе-долу колкото в Холандия. Виж, в СУ е по-евтино.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 23:36 от Анонимен

# 514
Много ми харесва това, което е написал Нотарис. Адмирации!

# 515

Съжалявам, Фран, че си с погрешни впечатления за мен!
Бих подминала постове на потребители, за които не съм си делила от времето на ЛС. Ако е едно ЛС, пак бих преглътнала. Но всяко нещо има граници.

Цифром и словом 2 съобщения. Знам много добре какъв език се говори в Холандия. Но нали всички говорят английски, идеята беше да видим тази прекрасна страна, толкова хвалена от теб, и междувременно детето да си упражни английския. Защото нали повечето холандци го говорят прекрасно.

Писала си ми цели две съобщения, не знам колко от личното ти време ти е струвало това, но щом чак толкова голям жест било, дай ми банкова сметка и кажи колко ти струва отделеното лично време, ще ти преведа парите.

P.S. Не съм фен на Код, но ме кефи как те е насолил в холандската тема. Хич не ти е мълчал и добре е направил. Аз не бих могъл чак като него, не съм толкова арогантен:)

Ти сериозно ли не можеш да броиш?
8 съобщения!  Егати и нахалството!!!

За кое ме е насолил Код, че някаква агенция в България е пратила дете да учи в хохесхоле вместо университет, пък накрая се оказа, че май не става въпрос и за Холандия. И холандците са виновни, а пък код иска да си пробута анкета, за блога или фб, или квото има там.

Харесвайте си се с нотарис. Личи си, че ви е взаимно. Ще се въздържа от мнение по неговия пост, може да си го потърси от теб. С дете в предучилищна ще си му много полезен. После и неговата попара няма нужда да сърбам.

Повечето хора на средна възраст и нагоре в България говорят руски, но никой не си води детето на екскурзия в България, за да си упражни руския.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 23:49 от rosss

# 516
  • София
P.P.S. Феновете на АК много си приличате.

Не всички Wink

# 517
Много ми харесва това, което е написал Нотарис. Адмирации!

Не знам защо, ама имам усещането, че и Нотарис е от феновете на АК Simple Smile

# 518
E, тя Русалката е права, че не са всички под общ знаменател. Стефан например е съвсем различен. Също и Фран. А и други има. Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 00:02 от Татко Мецан

# 519
Когато няма за какво да се хване, се започва нападки срещу АК, с опита му в образованието с 6 годишното му дете!

Две не е равно на осем!

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 00:07 от rosss

# 520
... не бих се притеснявала за това какво ще яде студент в Холандия. Каквото и повечето студенти по света - каквото дойде Joy
Например:

# 521
  • софия
Моля ви, спрете! Утрото е по-мъдро от вечерта! Сигурна съм, че всеки има своята истина и всеки чуства, че има основанието да е засегнат, но и двамата сте по-интелигентни от това!
Не ви пиша на лични умишлено, не го правете и вие! Просто разтъркайте очи и елате на себе си!

# 522
Даааа, не всички. Аз съм под прикритие. Колежът е готино даскало, свободно едно такова, различно. Кеф ти учиш, кеф ти не толкова. И пак ти дава ползи.
Кеф ти в Харвард, кеф ти в Холандия.
Не като Дорис (Тенеди).

Харесваме се с Мецан, мъже сме, не сме харпии. Нормално. И знаем Висоцки наизуст.

Евреинът е метафора, готина. И не вземат само еврейки, на Тръмп щерката как се уреди. Може и българин с бизнес, или с три-четири хотела на Златните. Това определено иска ПР и маркетинг. Идеята е важна.

Вие мамите не разбирате ли разликата между дъщеря и син. Дъщерята не мога да я захвърля на майната си да се оправя, да живее с 200 евро  или да я харижа на някой безхаберник. Макар че последното често се случва. Затова и на внучките си, ако имам, ще повтарям същата мантра - за една жена в живота е най-важно за кого ще се омъжи. И неслучилите от първия път да не ме апострофират. И на мен може да ми се случи.

# 523
  • софия
Нот, на колко години си?!
Преди време, дълга история, ама един наперен циганин ( с много добро го казвам), такъв един достолепен, горд от живота ( то имаше и защо) ей така лекичко, прости истинки за живота ми редеше.... та на него ми навяваш и ми ставаш симпатичен...,
И какво сега, и аз ще цитирам Висоцки... в кюпа ли съм?! Те и другите ще дойдат.... да не мислиш, че сте сами.... харпии били другите.....Верно, че са ви слабост щерките, ама имай малко повече вяра на детето!

# 524
По въпроса с евреите, не за ученето:
.....Тази година навършвам 25 години. Изключително привлекателна съм и притежават чувство за стил и вкус. Мечтата ми е да се омъжа за мъж, който изкарва 500 хил. долара годишно и отгоре. Не съм алчна – в Ню Йорк този, който изкарва половин милион годишно, просто попада в средната класа.
Изискванията ми не са високи. Имам въпрос: Какво трябва да направя, за да се омъжа за такъв богаташ? Най-богатият, с когото съм излизала до момента, печелеше 250 хил. долара годишно. Това беше таванът за мен, Но, ако искаш да се преместиш в най-скъпия квартал на Ню Йорк, това е абсолютно недостатъчно. Искам да ми отговорите на следните въпроси:
Къде обикновено излизат най-богатите ергени? Заведения, клубове, ресторанти, спортни зали? Желателно – с адреси.
В коя възрастова група е най-добре да се целя?
Милионери
Защо повечето жени на богаташи са с абсолютно обикновена външност?
Как решавате коя жена може да бъде ваша съпруга и коя – просто приятелка? Аз искам да се омъжа.
Г-ца Прекрасна
Отговорът, който преобръща живота на младото момиче, е дело на изпълнителен директор на успешна банка. Вижте какво ѝ казва той:
Здравей, госпожице Прекрасна.
Запознах се с твоя пост с голям интерес. Убеден съм, че има много момичета като теб наоколо. Нека анализирам твоя казус като професионалист финансист.
Бизнесмени
Моят годишен доход е повече от 500 хил. долара. Никога обаче не бих си губил времето с теб. Решението да се оженя за теб е повече от лошо. Нека обясня защо.
Нека оставим всички подробности настрана. Ти предлагаш сделка – красота срещу пари. Ти предоставяш красота, а аз – пари срещу нея. В това няма нищо нередно. В същото време има проблем. С времето твоята красота ще повехне, а парите ми няма да изчезнат без основателна причина. Моят доход ще се увеличава от година на година, а с времето ти няма да ставаш по-хубава.
От икономическа гледна точка, аз съм актив с покачваща се стойност, а ти си обезценяващ се актив, и то обезценяващ се в геометрична прогресия. След 10 години твоята стойност ще е много по-ниска. Според термините на Уол Стрийт всяка търговска сделка има позиция. Отношенията с теб също са търговска сделка и твоята пазарна цена е един падащ актив. А да притежаваш такъв актив е безсмислено.
Никой здравомислещ богат човек няма да иска да има брак с теб. А мъжете, които печелят повече от 500 хил. долара годишно, определено не са глупаци. Те, както и аз, биха се срещнали с теб, но не биха се оженили за теб.
Моят съвет е да зарежеш това търсене. Опитай се да забогатееш сама и да изкарваш над 500 хил. долара доход. Тогава може и да намериш някой богат глупак, който да се ожени за теб. Много се надявам моите отговори да са ти били полезни.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 00:29 от rosss

Общи условия

Активация на акаунт