ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 25 446
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Мен всички ми препоръчват независимо от марката да си взема електрическа помпа. Ще трябва още да търся някоя, която не ми срива бюджета напълно.

Аз също си мислих да взема едно от тея малки устройства дето се защипват на памперса на бебето и отчитат сърдечна дейност, дишане, движения и т.н. Имам чувството, че ще ми е по-спокойно може би. Вие какво мислите за тези джаджи? Бейбофон достатъчен ли ви е? Изобщо на тема такива допълнителни екстри, мислите ли, че са нужни (например white noise machine) ?

Привет,

аз за тези джаджи за първи път чувам, нямам идея какви са точно. Бейбифон ми дадоха, та ще видим колко ще го ползвам.  А за помпи - на Авент ръчна, първо с нея ще пробвам, ако не върши работа, тогава ще купувам електрическа Grinning

# 331
Аз винаги съм смятала тези  " екстри" за тотално излишни.Бейбифон съм ползва с първото ми дете , но архитектурата на жилището ми го изискваше.Вършеше ми чудна работа.Сега ще купя , чак като започнем активно да пътуваме за уикенда и наемам различни къщи за целта.Въпросното устройство, което се монтира на памперса. .....Дори не знам как да го коментирам.това би създавало повече стрес и объркване. Ако детето има проблеми с дишане и/или сърдечна дейност, то вероятно ще бъде под наблюдение в болнична среда.До каква степен може да се има доверие на прецизността на подобни устройства.Това е сериозна и изключително деликатна апаратура, а не джаджа за домашно ползване.
Машина за бял шум....Има часове записи на бял шум в YouTube. Ако ти се налага да успокояваш бебето с бял шум, винали има как с наличните дигитални устройства.
Инвестирайте разумно. Има хиляди непотребни неща , които пазара предлага.
Бебетата има нужда от мама;храна, топла къща и гушкане☺

# 332
  • Белгия
Май си е точно така - пазара предлага изключително много „екстри” и понякога се забравям чак! Ще влезна в някой магазин или сайт и пак става каша.. Опитвам се да сведа всички покупки до минимума - само неща, които ще са най-необходими. А като нова майка много лесно ми се губи перспективата до къде е границата на нужното..

# 333
Didi_Cholakova, ето защо това е хубаво да си споделяме. 😉 Наистина производителите бълват какво ли не и се възползват от неопитността на "новите" родители , както и от желанието им да купят най-доброто за бебето си.А всички знаем, че най-доброто не се купува ❤

# 334
Лелеее, тази джаджа дето се закача за памперса просто ме остави без думи...
Бейбифон няма да вземаме, защото апартамента ни е малък, всички врати ще са отворени, ще мога да чувам, а и в напалото ще сме си като залепени един за друг 😁
За белия шум има и мобилни приложения, ще са само пари на вятъра

# 335
За устройствота за памперс не бях чувала 😳😂 От бейбифон-не мисля,че има смисъл за момента,така или иначе първите месеци ще спинкат в нашата стая. За машината за бял шум,смятам,че е практично(да не се учат да спят на пълна тишина)-поръчах си от Алиекспрес за 10 лв,има много в YouTube,но искам да разполагам с телефона си междувременно,а така няма да ми е удобно.😁

# 336
  • Белгия
Само показвам картинка за примерно устройство за памперс, за тези които не знаят, а може би им е любопитно:

Има най-различни марки тука на различни цени, бях се загледала.. Аз съм голяма паника по принцип и някак ми се стори успокояващо, че устройството може да улавя дишането и движенията и сигнализира при абнормалности. Но пък колкото повече разпитвам тук никой не мисли, че си заслужсва. Поредната примамка! Ох момичета!

П.П. надявам се мамитата с проблеми или в болници да се чувстват по-добре вече!

# 337
Може би това устройство е за бебчета, които имат някакъв проблем и наистина да е за спокойствие на родителите. Аз, ако ми е живо и здраво детенцето никога не бих го купила, та дори и много да се притеснявам, това вече ми граничи с параноя. Не искам по никакъв начин да те засегна didi!

Утре влизам в 33 седмица, Аг нищо не споменава за тоновете, кога ще ги започваме... Преди няколко дни бях на преглед, но забравих да питам, след седмица ще ходя за 45 дневния болничен, дано да се сетя тогава да го питам. Знам като цяло, че всеки доктор има различна практика и започват по различно време, но ако смята да ме праща чак от 36 седмица аз ще си ходя на частно до тогава за мое спокойствие.

# 338
За това устройство, дори не бях чувала... много излишни неща има на пазара. Дори за себе си знам, че вероятно поради незнание и липса на опит, сигурно вече съм взела излишни неща.
Относно бейбифона, ще взема.при над разположението е такова, че ако съм в кухнята и готвя, примерно, няма да го чуя ако плаче.  Пък и в по-хладното ,вратата е затворена и пак не се чува.

# 339
  • Пловдив
На момичето с тромбофилията и болницата-кураж! Ужасно е така да се случи неочаквано и изведнъж! Струва ми се бая страшно и се замислям и мен какво ме боли в момента..доста ме боли тазът в ляво. Вярно все на ляво спя....вманиачавам се и искам да докарам вече до 30 плюс седмици. Може би ще ми е по спокойно тогава.
Хубав и спокоен уикенд на всички!

# 340
Момичета , искам да попитам като абсолютно незнаеща каква е разликата между помпите на Медела и Авент ?

С баткото ползвах електрическата на Авент. Много добра и здрава помпа. Зае ми я приятелка, отгледала три деца с нея и не беше мръднала.
Сега ще взема Медела. Превъзхожда по много показатели Авент:
*по-безшумна;
*съвместима с почти всички шишета на пазара (Авент само със своите);
*има опция да се ползва и с батерии, и със зарядното на ток;
*можеш да регулираш силата на всмукване, така че да ти е комфортно;
*много по-мощна и смуче повече при нужда (а при запушване е изключително важно).

При Авент преимуществото е, че може да се ползва и като ръчна и като електрическа.

Didi_Cholakova, за мен това на памперса ще те доведе до параноя.
Бебефон не съм и няма да ползвам, нищо че живеем в къща. Ако се наложи някой път да ми потрябва, има варианти с приложение на телефона или най-обикновена евтина камерка и пак през телефона като качеството е в пъти по-добро.
Машините за бял шум също са излишни. Бели шумове стотици типове има в нета всякакви безплатно. Какво точно ще успокои твоето дете или дали въобще ще успява, няма как да знаеш. А с телефона под ръка и интернет, може навсякъде и по всяко време да пуснеш точно от каквото има нужда. С две думи - можеш да си спестиш тези разходи.
Иначе на пазара има още по-безмислени неща. Като например играчка със запис сърдечната дейност на майката, за да замества нея самата покрай бебето, а то да е спокойно. Все си мисля, че няма какво още да ме изненада, но уви - все нещо ново се появява.

На всички с проблеми - бързо оздравяване!

# 341
Помпа имам електрическа и ръчна на Медела. Много съм доволна и от двете. С дъщеря ми ги ползвах 9месеца, бяха ми от голяма помощ.  
Видеофон тогава така и не купихме. Но да ви кажа беше гокяма грешка. Която сега поправихме, даже вчера пристигна.😊

# 342
  • Пловдив
Момичета, аз забравих да си кажа, че ми откриха двойна плацента. В мойта болница казаха няма страшно. Но не се ли кърви повече при естествено раждане и има ли нещо особено освен, че трябва да се изкарат и двете внимателно...? Някой от вас има ли такова чудо...? Тук в тази болница на думи са все спокойни. Ама аз имам 82 хемоглобин и 1 милилитър кръв да ми падне в повече и не знам будна ли ще съм! Оф

# 343
Двойна плацента? Дори не бях чувала за това. Как става това?
А за хемоглобина не взеха ли мерки?

# 344
Здравейте дами , моят термин е по последна М за 14.10.2019 , но при последния преглед АГ ми каза че бебчо е по-голям (1,880) което отговаряло за термин 06.10.2019 ... така де , каза че той сам ще се “обади” като му дойде времето Grinning . Бях много изненадана , защото от началото на бременността до сега съм качила едва 6-7 кг , но лекарката каза че таза ми бил доста голям и за това не изглеждало много голямо коремчето . През всички месеци до сега бях с доста често повръщане , от скоро намаля , но все пак го има , също така ужасни болки в гърба , понякога чак непоносими , но ми казаха че няма какво да направя по въпроса , така че търпя Grinning Важното е всичко с малкото човече да бъде наред ! Леко раждане ви пожелавам и най-сладките бебчета ! ❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт