От кой матрак сте доволни? - Тема 8

• 91 161
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Първият е твърдичък. При сядане накрая не поддава под тежестта и не потъва надолу.

Вторият си води среден, балансиран. По-мек е от първия. При сядане накрая потъва надолу, тоест основата му, сърцевината явно е по-мека от този на джуск.

Имам тирената. От юск Ф30 бях взела, но го върнах. Прекалено твърд е за дете. Ф40 също е твърд.

# 286
А да попитам от кой еднолицев матрак 180/200 сте доволни?

# 287
Първият е твърдичък. При сядане накрая не поддава под тежестта и не потъва надолу.

Вторият си води среден, балансиран. По-мек е от първия. При сядане накрая потъва надолу, тоест основата му, сърцевината явно е по-мека от този на джуск.

Имам тирената. От юск Ф30 бях взела, но го върнах. Прекалено твърд е за дете. Ф40 също е твърд.
Здравейте! Според вас матрак Silver Care memory на Парадайс дали е подходящ за дечица на 2 и 4 годинки? Пише , че е средно твърд? Притеснявам се да не е  мек за деца, нали уж трябва да са по-твърди...
Благодаря!

# 288
То меки матраци май няма. Според мен. Все са твърдаци.
А и дететце на 4г хоризонтирано върху матрака...какъв натиск да окаже. Не може и да иска да потъне и да се изкриви. Това е моето мнение.

Този на Парадайз не ми е познат...не съм пробвала.

# 289
Ако някой е давал матрак за поправка в София, моля да ми препоръчате фирма.
Изпуснаха му шевовете по единия ръб. На 3 г. е, гаранцията е 5, обаче първите 2 г. не е ползван и се оказа изтекла.

# 290
Здравейте отново и от мен! Ние сменихме матраците на децата /14 и 19 г./ с тези                    https://sleepy.bg/product/matrak-comfort-line.         Бях чела, че за тинейджъри се препоръчват по - твърди, за да поддържат гръбнака изправен. Да, но тези матраци наистина са твърди и децата не са доволни. Спах и аз две нощи, за да пробвам. Ами не са ок! Сега се чудя дали да не сложим по един топ - матрак отгоре. Препоръчайте ми, моля ви Simple Smile

# 291
Това за твърдото вече не важи и го отричат. На практика малко са меките матраци..и то относително меки.
Твърдо за бебе. Твърдо за юноша. Твърдо за стари с болки. Бла бла. А меко кога??? 😄
Твърдо да си вземат дебелите и едри хора 😆

Не мога да препоръчам топ, но в момента в кауфланд има на Тед намален...на 50%..може да ги прослушаш...

# 292
Това за твърдото вече не важи и го отричат.

+1
Коментирала съм темата с уважаван в областта си ортопед.

# 293
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте отново и от мен! Ние сменихме матраците на децата /14 и 19 г./ с тези                    https://sleepy.bg/product/matrak-comfort-line.         Бях чела, че за тинейджъри се препоръчват по - твърди, за да поддържат гръбнака изправен. Да, но тези матраци наистина са твърди и децата не са доволни. Спах и аз две нощи, за да пробвам. Ами не са ок! Сега се чудя дали да не сложим по един топ - матрак отгоре. Препоръчайте ми, моля ви Simple Smile

Ако все още сте в 30-дневния тест период може да ги замените.

# 294
Аз мисля че сред съвременните матраци няма такива които да стават на лодка..както мрежите металните от едно време, ако ги помните-при тях има наистина изкривяване на тялото.
Но сегашните - те все твърдаци. И да искаш не можеш да се изкривиш. Освен ако си 200 и нагоре кг...

# 295
И аз спя на меко и ми е много гот. Отдавна обаче не се обаждам, защото всички налитат на твърдо.

# 296
Относно Каспия Полифлекс - обещах отзиви. Хубав матрак, не съжалявам за покупката, но ми идва твърд,  моите кг не са много. На ММ му е екстра, много е доволен, но той е 120 кг. Та на въпроса: също обмислям топ, но не знам какъв - мек или среден, марка, материал?  Меморито не е опция. Временно реших за себе си въпроса с две олекотени завивки, но това е само, докато си избера топ матрак. Simple Smile

# 297
  • оттам, откъдето започва България
Наистина ли ти е твърд?
Колко време спиш на него?

# 298
Наистина ли ти е твърд?
Колко време спиш на него?
1 седмица

# 299
Аз искам да е като батут Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ей тъй като се хвърля

...да не си почупя ребрата...я нежно да отскоча... 😃