С какво ви дразнят свекървите? – 113

• 31 147
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Мъж ми си се чува с майка си колкото пъти и когато иска. Даже и не знам кога и как.
Ей затова не вдяваш какъв е проблема. Ако всяка вечер, по време на 2-3-те часа, които прекарвате будни като семейство на ден той си говори по половин час с майка си набързо ще схванеш.

# 646
  • Бургас
Мъж ми си се чува с майка си колкото пъти и когато иска. Даже и не знам кога и как.
Ей затова не вдяваш какъв е проблема. Ако всяка вечер, по време на 2-3-те часа, които прекарвате будни като семейство на ден той си говори по половин час с майка си набързо ще схванеш.
E, той си се чува с нея всеки ден и говорят колкото искат. Не съм му сложила таймер на телефона. Ако иска ще говори 5 мин, ако реши ще говори 30.
И като казвам, че не знам кога и как се чуват - не следя мъжа си кога говори с майка си, защото не смятам, че е нормално да му държа сметка за това. Нито ми дразни ушото, нито окото.

# 647
  • Пловдив
E, той си се чува с нея всеки ден и говорят колкото искат. Не съм му сложила таймер на телефона. Ако иска ще говори 5 мин, ако ще говори 30.
Ударението е, че ти не разбираш кога го прави, не го прави в семейното ви време.

# 648
  • Бургас
Не, не е. Ударението е там, че аз не държа сметка на мъжа си кога говори с майка си, защото никога не съм виждала проблем в това. Никога не ми е правило отрицателно впечатление.
Той не може да води дълги разговори на работното си място, нито докато шофира, логично ги води от дома ни. И това, че е решил да чуе майка си и да и разкаже как са внуците и и да я пита добре ли е не ми пречи.
Водя същите разговори с майка си. Ако някой рекне да ми сложи таймер или да ми спретне фиаско, рискува да ми даде и обяснение кой му дава правото да го прави. Отговора се подразбира.

# 649
  • Пловдив
Абсолютно не ти вярвам да го прави всяка вечер по активно време и да е по половин час и да си треш.

Моят мъж също се чува редовно с родителите си, 95% от случаите аз даже не разбирам, не го прави пред мен. Понякога разбирам, но много рядко за да ме дразни. Но ако е всеки ден в 8 часа, когато очаквам аз и децата да разговаряме с него, никак няма да ми е приятно.

# 650
Да не дава Господ да ми се пада снаха като Анонимната!
Майка на две момчета съм , единия вече голям.
Да скача че се чували,  че звъняла на приятел,  чак пък и за развод се говори,  заради тази случка...Confused
Анонимна,  на мен пък твоето поведение ми се вижда ненормално. Незнам имаш ли деца, но ако нямаш, някой ден ще разбереш какво е, да го отгледаш от парче месо и да го направиш човек.
Пък ще дойде някаква, да казва и дава тон,  кой колко пъти ще се чува с другия и кой на кого звънял. Това е проблем между тях двамата,  как и колко ще комуникират също,още повече, че ти не си притеснявана.
Моята свекърва звъни всеки ден, когато пътуваме, майка ми също. Ми говоря по минута с тях, колкото да им кажа, че сме добре и толкоз! Голяма работа, големи нерви!

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 18:57 от miglenasky

# 651
  • Бургас
Абсолютно не ти вярвам да го прави всяка вечер по активно време и да е по половин час и да си треш.
Освен запис да му направя Simple Smile Не ми пречи. Просто е.
Освен семейно време, има и лично време. Как ще използва своето си е негова работа.
Не е казано, че всяка вечер говороят по 30 мин. Понякога са 5, друг път 10. Реално погледнато не намирам нищо дразнещо. По тъпо би било майка му да го търси, а той да не вдига или да я отсвири грозно. На какво ще учи децата ми? Как да отритват създателите си ли? Гледна точка просто.

# 652
Нейната свекърва я излага пред семейните им приятели, което пряко Я КАСАЕ.
Ти с твоите синове си поддържай връзка, никой не ти пречи. Само не ги излагай пред приятелите им. Защото никой няма да каже "брато, майка ти туй и онуй", а ще се бъзикат зад гърба му за негова сметка. Яко, а?

# 653
  • София
НЕЯ излага? Стига бе Simple Smile Simple Smile

# 654
  • София
MeMyselfI, има хора, жени в повечето случаи, които не могат да говорят само 5 минути или не чуват, когато им се намекне, че не е удобно.
А това, че са те създали, не извинява абсолютно всякакви постъпки.

# 655
да, излага я, защото приятелите се обаждат на нея

# 656
  • Бургас
MeMyselfI, има хора, жени в повечето случаи, които не могат да говорят само 5 минути или не чуват, когато им се намекне, че не е удобно.
А това, че са те създали, не извинява абсолютно всякакви постъпки.
Цуцко, не отричам, че ги има. Обаче дали ще прекрати разговора или не е решение на ММ, а не мое.
Би било изключително интересно да му спретна скандал защото аз смятам, че майка му не знае кога да спре да говори и той също не е преценил кога да затвори. На теб тази комбинация не ти ли се вижда странна.
Значи създали са ме с уста и мнение. Ако ми пречи разговора или смятам, че е време да го прекратя, то известявам за намерението си и го правя. Обаче това касае моите разговори. Не ходя да казвам на мъжа си колко и кога да говори. Нито се опитвам да му обяснявам какво следва да мисли. Той ако е имал намерения някакви съм сигурна, че е щял да ги осъществи.

# 657
Не я излага изобщо.
Можеше да и звънне и на нея , но нали на принцесата не и е приятно и звъннала жената на приятеля. Голяма работа!
Не ги разбирам тези прищевки и това е! Дай като се е оженил, да забрави цялата рода! Ако някой се меси в отношенията им, разбирам, да те касае и да вземеш мерки, но за такива дреболии...
Не харесвам такива дребни души, не харесвам хора, които нямат елементарно уважение и съобразителност до къде да простират претенциите и изискванията си.
Може да те подразни, но все пак тази жена го е създала, родила и отгледала.
Има начин да се каже, ако ти е такъв проблем, че му звъни и т.н.

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 19:00 от miglenasky

# 658
Пък у нас всеки говори с когото си иска, колкото си иска.
Аз говоря най-дълго, с една приятелка.

# 659
  • MI
Моят говори почти винаги вкъщи, на работа не може, а като шофира и да звъниш не вдига. Не ме дразни, знаех си че съм истинско съкровище. Ще му го напимня, че ден-два не съм. Grin Всъщност единственият, от който се дразня като звънне е един общ приятел, мъж, защото е супер пространствен и все има драми и иска съвети.  Има много по-зле от свекърва. Joy

Общи условия

Активация на акаунт