Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

• 50 235
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
Kacha, къде си на сцинтиграфия? Според моите лекари няма реактив и ме уредиха направо с пет скенер.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2019, 21:32 от Sheli17

# 406
Kacha, къде си на сцинтиграфия? Според моите лекари няма реактив и ме уредиха направи с пет скенер.
В онкото в Бургас. И тук нямаше реактив по едно време. На 15- ти август си записах час за утре. Тези дни една позната е искала да се запише, но са и казали , че няма скорошни свободни дати. За реактив нищо не са казали.

# 407
  • София
Хора, много съм доволна и не мога да не споделя с вас.
След страхотното моренце се замислих "защо пък все с цял бански да ходя... и да крия това прекрасно тяло" 😂
Поразрових се в нета и намерих една пловдивска фирма, която предлага и бикини модели за жени с мастектомия. Свързах се с тях и ей ме на след сезона-  уредена (пък и на половин цена) 😄. С нетърпение чакам следващото лято...

Искам да кажа на момичетата, които в момента са на терапия (и на тези, които доскоро са били), че преди 19 години и аз по това време бях и  не съм и подозирала, че ще имам такива вълнения.
Хайде, след двайсетина години и вие ще споделите 😘
Животът е прекрасен! (няма да се уморя да го повтарям).

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 23:56 от AnyHr

# 408
Хора, много съм доволна и не мога да не споделя с вас.
След страхотното моренце се замислих "защо пък все с цял бански да ходя... и да крия това прекрасно тяло" 😂
Поразрових се в нета и намерих една пловдивска фирма, която предлага и бикини модели за жени с мастектомия. Свързах се с тях и ей ме на след сезона уредена (пък и на половин цена) 😄. С нетърпение чакам следващия...

Искам да кажа на момичетата, които в момента са на терапия (и на тези, които доскоро са били), че преди 19 години не съм и подозирала, че ще имам такива вълнения.
Хайде, след двайсетина години и вие ще споделите 😘
Животът е прекрасен! (няма да се уморя да го повтарям).

Честито! С радост да си ползваш красивата придобивка. А защо трябва да се ходи с цял бански при мастектомия? Извинете за може би тъпия въпрос.
Аз пък най-безцеремонно се пуснах това лято с бански от две части, не е зле, почти не се забелязва двойната ми коремна операция, която мислих, че настървено ще крия.

# 409
  • София
Такива предлагат предимно... (от Амоена пазарувах)
И струвааат... Целият ми бански струваше невероятните 180 лв преди десетина години. Но в интерес на истината не е мръднал за това време.

# 410
Аз, след като си купих два цели бански, щото си нямах, си взех и един от две части, ама с харбала на горната и с място за подплънки, от Алиекспреса.
Скрит текст:
С/у цена от около 16лв. Сега, гледам е почти 20, но явно съм случила промоция, някаква.Тоя търговец го препоръчвам много горещо( имам вече няколко поръчки от него- качеството е  много добро, доставката- безплатна и идват бързо и с номер за проследяване). Ако някой се интересува- ето линк:https://www.aliexpress.com/item/32828496234.html?spm=a2g0s.90423 … .0.274233eddJHuYd
Към него си взех и подплънки за бански, ето такива:
Скрит текст:
https://www.aliexpress.com/item/32812245107.html?spm=a2g0s.90423 … .0.274233eddJHuYd- това отпред е силиконово и се лепи и не мърда- проверено лично

# 411
  • София
16 лв?! Направооо ме разби с тази цена... пък аз се радвам, че съм на далавера за 75 😂😂😂
Що ли не попитах първо? 😂😂😂
Какво е харбала?

Много ценна информация. Благодаря!
Все още съм малко предубедена към пазаруването по интернет... друго си е "око да види, ръка да пипне"...

# 412
Харбала= волан, такова накъдренко парче плат, дето скрива белега и липсата на части  Laughing
Аз, пък хич не съм предубедена и яко поръчвам он лайн. Специално тоя търговец и на мен ми го препоръчаха, та първо пуснах тоя евтиния бански, после си поръчах още 2 по-скъпи.....да се разбира над 20, но под 30лв  Mr. Green. И трите са чудни и като материя и като изработка. И идват за около две седмици.

# 413
  • София /Абсурдистан
На Ани и на Люба честито! Аз ходя с цял бански, че уж крия колограми. Как ще се отслабва, не знам.

# 414
Днес минах сцинтиграфията. Направо беше ужасно. Викнаха ме в 7,30 , а ми сложиха реактива в 11,45. После още два часа чакане, 20 минути процедурата, чакане на резултат и благополучно напуснах онкото към 15,00ч. Поне резултата е добър, де. Преди време споменах тук за болките си в ребрата и това много ме притесняваше. Излезнало е някакво бледо оцветяване на сцинтито, но докторката е категорична, че не става въпрос за мети, а е нещо свързано със самата операция. Вероятно са закачили нерв и е станало някакво възпаление.Другия вариант е да е от лъчето. Оказва се , че доста са ме поизпекли и то вътрешно.Това ми го каза и кардиоложката при която бях преди месец , че нали заради Херцептина ми искат на всеки 3 месеца ехокардиография.

# 415
Лейди и аз имам за криене..... И белези от операции имам бол, ама установих, че повече ме дразни да ми мокри на корема, целият бански.....
 kacha, браво за хубавите новини от сцинтиграфията. Обаче, покрай споделеното от теб,  ми изникна въпроса- как се разбира дали и колко са те препекли  newsm78?!? Мен от няколко дни ме боли вляво от врата, нещо.....ама си е баш като прищипнат нерв. И, нали всичко на лъчето приписвам......реших  итая заслуга да му зачета Mr. Green

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 19:44 от Анонимен

# 416
Мацки, как се прави сцинтиграфия? Като тумография?

Аз казвах ли ви, че от операцията насам ме боли ставата на челюстта от ляво? И прогресира. Като ям. Все по-зле става и направо ми засяга тъпанчето, добре, че не дълготрайно. Казах мин.седмица като бях на вливка (Херцептин) и ми дадоха да пия 5 дена ибупрофен и ако не ми минело тогава ще ме пращат на челюстен ортопед. Ми не ми мина, а и аз си знаех, че няма да мине, ама пих, та се трових и с това, че малко отрова ми беше до сега. Боли та умирам!
Жегите свършиха и аз почти не усещам топли вълни. Общо взето нормално се чувствам. Либидото ми е занижено, но то се занижи отдавна, а от тогава не още повече занижено от хормоното. Дано така си остане.

Мисля я Ал. Все се надявам да пише с по-добри новини. Даже сестра ми като ми каза, че е гледала трансплантация на бял дроб и пак за нея се сетих.
Някой има ли идея колко са напреднали в трансплантирането на бял дроб и защо не се прилага при онкоболни? Аз мисля, че би трябвало. Както с гърдите. Явно не са напреднали, а и донорството е проблемно.

Иначе аз май леко - полеко излизам от темата рак и влизам в нормалността. Кривата ми цица се е имплантирала където не трябва и това мисля е окончателно и няма да се оправи без операция, но аз свикнах с тази мисъл. Сега ще видя само колко по-скоро биха ми я поправили, за да си знам до кога ще нося диня под мишница🤣🤣🤣 Иначе други проблеми нямам. Болките затихнаха почти съвсем, а това което имам е даже трудно да се нарекат точно болки, кожата се поразтегли и гърдите не са вече толкова "пластмасови", а взеха да придобиват по-естествено излъчване. Ако не беше кривата щях да съм точно като от мечтите ми😊 Взех да тръпна за контролния преглед, че е след месец. Дано нямам ракови останки.
Нещо ми зацапа (интимно) установих току - що. Това май не е ок. Оле сигурно трябва да ми вдигнат дозата на хормоното? То и яйчниците ги усещам от време на време все едно ще ми идва.

# 417
Момичета, има ли някой с алергия към оксиплатина и как се справяте?
Преди 3 години майка изкара 12 месеца без проблеми, а сега при рецидива, още на 2 вливка направи алергичен шок. Пет дни преди вливка, пие антиалергични, но въпреки това реагира всеки път. А има още много вливки до януари....

# 418
Момичета, има ли някой с алергия към оксиплатина и как се справяте?
Преди 3 години майка изкара 12 месеца без проблеми, а сега при рецидива, още на 2 вливка направи алергичен шок. Пет дни преди вливка, пие антиалергични, но въпреки това реагира всеки път. А има още много вливки до януари....

Алергичен шок не съм правила, но единия път ми сложиха кортикостероид, понеже се оплаках от разни неща и тази вливка понесох най-леко. Не обсъждат ли някакво по-сериозно противоалергично?

# 419
  • София /Абсурдистан
Мога да дам схемата за противоалергична подготовка преди вливка за алергични хора, даде ми я алерголожката за моите алергии. Прави се и преди операция също, за да се понесе безпроблемно упойката. Съдържа и таблетки Ериус, и инжекции Дексаметазон. Обаче ми е в къщи, а аз ще се прибера в събота. Не помня точните дозировки, трябва да погледна. Ако някой иска, ще я напиша.
Аз съм по- добре, антибиотика си върши работа.Но мястото е горещо, зачервено и боли. Поносимо е, но има болка. Идния понеделник ще вървя да ме гледат хирурзите.

Общи условия

Активация на акаунт