Имам нужда от помощ с болен роднина

• 17 949
  • 580
  •   1
Отговори
# 180
Е, реално не е ли съвсем нормален изказ: "наследих от майка си апартамента и кредита". Дългове също се наследяват, не само апартаменти.

# 181
  • София
Не е, тя се разфуча с думите "искам го вън от домЪТ ми'. Как да го махна от моя дом.

# 182
Виж, имам доста опит с пълни паразити, които са кръвни роднини. Никой не си избира семейството. Хора, които изнудват, тормозят, фалшифицират, лъжат. Които са търпяни, защото "какво ще кажат хората", не можеш да се оплачеш (вижте си реакциите), не можеш физически да го отстраниш (вижте си реакциите пак). И сред бабите и дядовците ми е имало такива, оставили последствия, които виждам в семейството си и сега. Идва такъв кръвен роднина, стисва за гърлото, насилва да се сервира, са се настани в дома, да се дадат пари / документи /вещи, да се припише имот/нива / жилище / кола, а ти правиш, каквото каже кръвния роднина, защото "какво ще кажат хората". Аз съм се зъбила на такива като дете и ме караха да си трая, защото 1) роднина 2) какво ще кажат хората. После траещият си въздиша, реве, брои си стотинките, оплаква се, че нищо добро не е видял.
Еми да ти кажа, пука им на хората, че паразитът Х, изпил кръвта на майка си, на сестра си и на племенницата си. Отстрани толкова лесно се съди и морализаторства. Изборът е само един - или паразитът се храни от теб и близките ти, или отхвърляш паразита и съхраняваш себе си и семейството си.  За мен въпросният вуйчо трябва да се махне. Където си ще. Където е планирал да бъде, когато е продавал и пропивал.

# 183
  • Пловдив
Ех, пак се намери тема, в която някои потребителки да се изтъкнат колко са работни, какви невероятни кариери и спестявания са имали на 20 години...

# 184
  • София
Ами, може и да са имали. Това е по- похвално изтъкване от 15 пъти пвотореното "имам 10 бона студентски заем" (за НБУ ли, къде?) И кой пуска такива неграмотни хора да учат висше, че и заеми им предоставят?

sinergon, още в началото на темата казах какво мисля за практическата част на нещата. За паразитите не бива да се грижиш, но самият изказ и настройка на авторката са ми много анти. Това коментираме сега Simple Smile

Нали си има приятел. Да не би да го гласи да живеят заедно и да се опитва да премахне роднините от картинката?

# 185
Ех, пак се намери тема, в която някои потребителки да се изтъкнат колко са работни, какви невероятни кариери и спестявания са имали на 20 години...

Колкото всички останали съм работна, кариера нямам. И да на 23/5 не се възприемах за дете, че да се сравнявам с децата на потребителите, а очаквах неприятности в бъдеще и спестявах.

Какъв е проблема с моя пост точно!

# 186
  • Пловдив
Странно ми е такова подскачане просто: "аз, аз, аз!". Някак не се връзва с успешността, която би трябвало да се демонстрира.

# 187
  • София
Нв мисля, че се изтъква колко е успешна, а просто е действала като възрастен и е предвиждала кофти обстоятелства, които СЕ случват в живота.

# 188

Козирогче, не съм съгласна. 

От майка си имам в наследство колекция картини. До ден днешен не ми минава през ума да кажа моите картини, това са картините от/на мама. 

# 189
Обаче,  момичето най- добре да посети семейният адвокат , да няма  изненада. Simple Smile
Толкова безскрупулно звучи, та се чудя защо е чакала 2 месеца и какво и защо пита форума.Какво я спира да действа?
Е, как какво? Бодрум.

# 190
Обаче,  момичето най- добре да посети семейният адвокат , да няма  изненада. Simple Smile
Толкова безскрупулно звучи, та се чудя защо е чакала 2 месеца и какво и защо пита форума.Какво я спира да действа?
Е, как какво? Бодрум.

Знаете ли защо чаках 2 месеца?Защото баба не искаше да го даваме.Преди една седмица той падна от леглото в 3 и 30 през нощта,събуди блока от викове.Викнахме линейка и пожарната,за да го вдигнат!Тогава тя ме дръпна на страни и ми каза,че не може повече да се грижи за него да търся дом!Продължавайте да обвинявате сирака с болен вуйчо,нали не ви е на главата...

# 191
Виж, имам доста опит с пълни паразити, които са кръвни роднини. Никой не си избира семейството. Хора, които изнудват, тормозят, фалшифицират, лъжат. Които са търпяни, защото "какво ще кажат хората", не можеш да се оплачеш (вижте си реакциите), не можеш физически да го отстраниш (вижте си реакциите пак). И сред бабите и дядовците ми е имало такива, оставили последствия, които виждам в семейството си и сега. Идва такъв кръвен роднина, стисва за гърлото, насилва да се сервира, са се настани в дома, да се дадат пари / документи /вещи, да се припише имот/нива / жилище / кола, а ти правиш, каквото каже кръвния роднина, защото "какво ще кажат хората". Аз съм се зъбила на такива като дете и ме караха да си трая, защото 1) роднина 2) какво ще кажат хората. После траещият си въздиша, реве, брои си стотинките, оплаква се, че нищо добро не е видял.
Еми да ти кажа, пука им на хората, че паразитът Х, изпил кръвта на майка си, на сестра си и на племенницата си. Отстрани толкова лесно се съди и морализаторства. Изборът е само един - или паразитът се храни от теб и близките ти, или отхвърляш паразита и съхраняваш себе си и семейството си.  За мен въпросният вуйчо трябва да се махне. Където си ще. Където е планирал да бъде, когато е продавал и пропивал.

Благодаря за адекватният коментар!Ще се опитаме да го настаним в дом,ако не стане по един или друг начин ще го махнем!

# 192
"Ще го махнеш" викаш. Браво, все едно става дума за стария ти диван.

# 193
Приключвам с темата ,благодаря за съветите.В петък документите ще са готови ще отида до социалните да ги подам.Ще ходя по мъките ще направя всичко възможно да го вземат някъде.Ако не станат нещата и се случи най-лошото ще го махна от апартамента и ще избягам в чужбина.Се се надявам до там да не се стигне и социалните да поемат отговорността!Аз не съм длъжна да се грижа за егоист.Който ме обвинява и се прави на моралист нека го приеме в дома си и се грижи той!

# 194
  • Варна
Ти и да избягаш, апартамента и баба ти нали тук остават. Ще поставиш нея на топа на устата, а каза, че ще се грижиш за нея поне. Бягството не е решение. Пък и нали заеми, следване, това онова. В чужбина да не мислиш, че те чакат с килима да пристигнеш?

Поела си вярната посока, документи, институции. Стисни зъби и действай натам.

Общи условия

Активация на акаунт