Имам нужда от помощ с болен роднина

• 17 966
  • 580
  •   1
Отговори
# 270
  • Сф
Наистина ли тегли 10 000 за да запишеш Маркетинг в НБУ??
П.п. Човека- лош, хубав е ваш роднина, защо очакваш някой друг или държавата да се грижи за него безплатно? Трябвало е икономика да запишеш.

# 271
Подканата държавата да поеме вуйчо й, многократно спомената, не ми хареса. Държавата не е някакво имагинерно понятие, държавата това сме ние.

# 272
Наистина ли тегли 10 000 за да запишеш Маркетинг в НБУ??
П.п. Човека- лош, хубав е ваш роднина, защо очакваш някой друг или държавата да се грижи за него безплатно? Трябвало е икономика да запишеш.

Това си е моя работа какво съм теглила,нали аз ще си го плащам.Но не съм длъжна да гледам алкохолик и да му плащам разноските.С майка ми имахме други планове,тя щеше да ми помогне с кредита.За 3 месеца се разболя и почина... Sad Тя толкова много ме обичаше ако е знаела какво ще стане повярвайте ми отдавна щеше да реши проблема и нямаше сега аз да се мъча с това...

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 13:15 от Lia Dimitrova 639704

# 273
  • Варна
Авторке, първо успокой се малко. Оставяш впечатление на изключително истерична жена, а тук в темата искаш съвети. Съвети предполага дискусия и трезво мислене, не повтаряне до откат "не съм длъжна да се грижа за 200 кила лентяй" и редене на удивителни знаци. Да, не си длъжна и вероятно си афектирана, но какъвто и да е афект не държи дни наред. Момичетата ти дават полезни съвети, а ако са изказали лично мнение, което не ти харесва, тяхно право е. Вземи това, което ще ти е от полза и не се джафкай с останалите, защото така отблъскваш и хората, които биха могли да са ти полезни.

Второ, пише се ВСЕ, а не СЕ. В два поста го виждам вече, много боде очите.

В отговор на преден пост, не се знае дали наистина е било воля на майка й да го вземе и да го гледа. Вероятно бабата е натиснала за това, все пак й е син. Сега обаче бабет вижда какво е да гледаш този човек на 100%, сигурно много от нещата преди ги е правила дъщеря й, така че бие отбой. И на авторката й се стоварват бая дини под мишница. Лошо, но не непременно безизходно.

А какво учи си е нейна работа и избор. Тя ще си плаща кредитите.

# 274
Подканата държавата да поеме вуйчо й, многократно спомената, не ми хареса. Държавата не е някакво имагинерно понятие, държавата това сме ние.

Ами бездомните алкохолици без трудов стаж обикновено дотам стигат и опират до държавата, ако някой съзнателно не реши да си посвети живота и здравето на тях.

# 275
Точно това е функцията на социалната държава да се грижи за най-безпомощните и нуждаещите се. Да създаде условия за едно достойно съществуване на членовете си.

Честно учудвам се на някой коментари. Значи, ако имам роднина, който се е постарал да ми вгорчава живота на мен и на близките ми, пройдоха и пияница и който в един момент клекне болен в ръцете ми, аз да съм длъжна да го гледам и да му сменям наакания памперс? Ами точно никога! На всекиму според заслугите.

# 276
Лиа, нали задейства нещата, говорила си с доктори, подаваш документи, получи ценни съвети, има ли още някакъв смисъл от темата?
Това какво учиш, пък къде, пък колко си грамотна, къде пътуваш, за какво са ти кредитите няма нищо общо с темата и не си длъжна да отговаряш на такива въпроси и да се обясняваш.
100 пъти се пита как така учела в НБУ и това какво общо има? Ако учеше в друг университет ситуацията с вуйчото щеше да е различна ли?
Момичето вече е решило какво ще прави, добро, лошо, никой тук няма да я накара да гледа този човек, няма и причина да го прави.

# 277
То, хубаво, да се настани в хоспис, но не се ли чака много?
А и не във всеки приемат лежащо болно. Сещам се за един в Дряново.
Така че, хубаво че си се задействала вече.

# 278
Скрит текст:
Какво и е на тона? А всъщност какво очаквате от момичето. Искате да видите многострадална Геновева, която е жертвала своя живот и своята младост с единствената цел да е в услуга на болния си вуйчо. Досущ като в Дикенсов роман ....... Е, няма такъв филм. Живеем в 21 век и момичето не е длъжно да гледа 200 килограмов, пропаднал, алкохолик, проиграл апартамента си и натресъл се на майка и и баба и да го гледат. Аз да го питам него, когато пропи и пропиля имуществото си не мислеше ли за бъдещето? Явно не, нали има кой да го дундурка.

А кой как изживява скръбта си и колко фотоси пуска във фейса не е работа на аудиторията да коментира. Нито сте в дома и, нито я познавате лично, за да съдите как се е снимала.

Lia Dimitrova
лекарката какви съвети ти даде? Какъв е реда да се "освободиш" от длъжността на болногледачка?

Вчера лекарката ми каза,че ще потърси връзки в старческите домове...Днес отивам в социалните да подам документите,действам по най-бързият начин.Говорих и с адвокат,той ми даде надеждата,че ще го приемат се някъде.Каза ми,че ако остана сама с него и го настаня в лудницата и не го взема повече,няма да ми го върнат,защото апартамента е на мое и вуйчо няма нищо.С две думи той ще стане бездомник,това,че е болен не значи,че някой ще ме задължи да го гледам.Дано държавата си свърши работата и го вземат  в дом,ще направя каквото мога. Simple Smile
[/quote]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вместо да отговаряш на безсмислени постове, като търсиш себеутвърждаване , отговори ми сега, защото на преден пост не ми отговори: Този вуйчак комуникативен ли е ? ТЕЛК-ът за какво му е ? Защо се е залежал, от болест ли ? За лудницата има начин, но трябва да е опасен за себе си и за околните, ако е по процедурата по Закона за здравето. И е за известно време. Моля те, отговаряй на това, което ще ти е полезно , иначе се губи смисълът.
Щом бабата няма запазено право на ползване, можеш да продадеш апартамента на когото си искаш, или замяна с друг, като новите собственици / разбирай - батки и всякакви там, ще се погрижат вуйчото да бъде отстранен и настанен/ . Брутален вариант, но го имаш, а ти отиваш с бабата на ново място. Или  изоставяш и бабата, твой избор. Не му ставай попечител!
Имай предвид, че щом вуйчо ти няма деца, след смъртта на бабата , му ставаш наследниик. Виж дали няма пасиви, да не се сдобиеш с някой дълг.
Този човек говори ли, адекватен ли е ?
Въпрос на морал вече и ангажимент.
Вариантът , който ти предложиха, да отидеш ри приятеля си, също не е лош.

# 279
  • София
Казвам, че вуйчото може въобще да не е толкова проблемен. Девойчето малко лети по-високо отколкото трябва.
А този полет е спонсориран от приятеля. Иначе е много силна собственичката на апартамент, бедна студентка, която  иска да работи.

Аз не мога да разбера какъв ви проблемът с тези прословути екскурзии.Като толкова ви се пътува,пътувайте!Какво ви спира, не знам?Да аз съм млада
Може да се грижат за болната си майка и затова да не им се пътува.

# 280
Изобщо не мога да ѝ вляза в положението на авторката.
Дори я смятам за отблъскваща.
А отблъскващите и неприятни хора много по-трудно намират помощ, когато имат нужда от нея.

# 281

Може да се грижат за болната си майка и затова да не им се пътува.
Aде стига подигравки на чужд гръб. Много хора не са гледали болен на изживяване, това не е като по филмите да слагаш мокра кърпа на челото на някой и той да се събуди след два дена и да стане здрав и прав.
Ако няма поне няколко човека да се редуват, реалността за години наред си е просто мъчение за гледащите, независимо какви са отношенията с болния. Всякакви начини за самосъхраняване трябва да се ползват, иначе стигаме до приказката "болен ли си лежал или си болен  гледал?

Иначе тонът й е истеричен, няма спор. Ако историята е истинска, съчувствам й - починала майка, пройдоха обесен на врата от кой знае колко години и престаряла баба, която всеки ден може да умре, особено със син като този. Психиатрия отвсякъде.

# 282
И нищо лошо да не си видял от роднина не си длъжен да обгрижваш болен, няма морал неморал, само човек, който го е правил може да си представи какво е, а такъв никога не би обвинил друг, че не желае да го прави.

Отказ от наследство да направят задължително при смъртта на вуйчото, авторката или бабата.

# 283
  • София
А вие от къде пък веднага заключавате кой кого е гледал, без да знаете нищо за живота на човек?! Мислите, че само на кифлите им се случват такива неща ли, а другите гледат по филмите? Ще ви разочаровам, но има хора, които не могат с такава коравосърдечност да заплюят човек, който се е държал така. И то не пиене, много по- сериозни и деструктивни неща. Така че по- полека със "само който не е... Само той може да говори така".

На авторката, колкото и да не й харесва, бабата е най- голямата "жертва" в ситуацията.

Синергон, какви години, майка й, лека й пръст, е починала за 3 месеца... 3 месеца можеш и денонощно да се грижиш, ако знаеш, че този човек си заминава.
Но ето нещо полезно, макар и не по темата, авторката да си следи яйчниците, както и кожата за кофти бенки. Има наследствен критерий, а разсейките от двата уморяват човек точно за няколко месеца.

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 15:07 от The Catcher in the Rye

# 284
Колко нападки срещу едно дете, току-що загубило майка си...
Лиа, не знам какво да те посъветвам. В трудна ситуация си. Няма спор.
И те приветствам за желанието да учиш, па макар и с кредит.
За негативните коментари по повод НБУ няма да дам знак. Дори не си предтставях, че някой може и това да критикува и обижда?!

Мило дете (колкото моята дъщеря си, Господ да Ви пази), дано скоро се разрешат проблемите ти. Рано се сблъскваш с лошото в живота... А той принципно е и цветен и щастлив.
Кураж! Не се предавай и не се обиждай от критиките тук.
Ти си знаеш най-добре какво ти е... Кое колко ти струва.
Дето се вика, дори скъбта си не можеш да изживееш...
Дано приятелят ти е свестен и ти дава сили и подкрепа.
Един ден........................ Един ден ще просветне. Защото не може да е само тъмно.
Само вярвай и се съхранявай. На прага на живота си. Чакат те още много преживелици. Дано са положителни!
Успех! Прегръщам те Heart

Апел за такива постове от цялата тема, това беше най милото и полезно мнение! Лиа, действай изпрати го някъде, в дом да се грижат за него и ти самата да не правиш грехове. Не оставяй баба си, тя е също толкова изстрадала, съжалявам за майчицата ти и ти пожелавам много късмет.
П.с. Някой писа по горе: Има ли 200 кг. алкохолик- има да лично аз имам в обкръжението си 160 кг. такъв...Така, че и на чужд гръб и 100 тояги са малко...мнозина сте доказателството!

Общи условия

Активация на акаунт