Имам нужда от помощ с болен роднина

• 17 991
  • 580
  •   1
Отговори
# 300
Ама той нали е неподвижен, той ако няма нужда от личен асистент, наистина не знам кой би имал.

Неподвижен е да,какво да кажа нямаме държава.Казаха ми,че в Германия не е така. Ако не искаш да чакаш за дом отиваш в болница и от там има пътека по която те настаняват в дом.

# 301
Е, тя авторката и да излезе на квартира бабата как ще се оправя? Нали пак не нея ще звъни и ще я вика, да я зареже да се оправя сама с вуйчото ли?
Жената е възрастна, във всеки един момент може да не е в състояние вече да го обслужва...Ужасна ситуация.

# 302
Ама тя как изобщо е в състояние да го обслужва, аз недоумявам наистина.
Някои не са имали лежащо болен вкъщи явно. И на една трета на теглото е ужасяващо трудно.

# 303
Някои не са имали лежащо болен вкъщи явно. И на една трета на теглото е ужасяващо трудно.

И аз не мога да си обясня как 91 годишна жена обслужва 200 кг мъж......нямам идея

# 304
  • София
Скрит текст:

Той телк си има.Няма как да отида на квартира това е безумно!Да си продам апартамента и да го настаня в частен дом най-добре.Той не е мислил на времето,нека го отнеса аз.Няма как да стане.В този живот никой не ти е длъжен.
Добре, разбрахме, стига си врещяла като латерна.
Никой не ти е длъжен и да ти завещае имот, нали.

Горката ти баба!  Cry

И аз за нея си мислех.

Този е разказал играта и на майка си, и на сестра си. Дано поне момичето не позволи да съсипе и нея.

# 305

И аз не мога да си обясня как 91 годишна жена обслужва 200 кг мъж......нямам идея

Обслужва го какво да прави жената Sad .Да ви кажа положението е трагично.Една приятелка ми каза,че единственото хубаво било,че заради вуйчо ние с баба не можем да изпаднем в депресия и да скърбим по майка ми.Не ме разбирайте погрешно,аз как си преживявам болката вечер само аз си знам.Но някак си този проблем ни е  взел акъла и не мислим за нищо друго.

# 306
Авторке, ти добре си питала. Входира ли молби, имаш ли документи.
Пиши до всички телевизии, медии, ФБ,  все някой ще откликне.
И за мен е отвратителна ситуация.
Този пройдоха е затлъстял от мързел. Не зная за неврозата, и доколко е адекватен, но направо ми настръхна косата.
Бабката сигурно и с подлогата ходи.

# 307
Само като идея - разреви се пред някоя телевизия. Май има ситуации, в които само това помага. Но бъди готова и да те упрекват в безчовечност и какво ли още не. Особено с тона, който държиш.

П. П. Превариха ме. 😏

# 308
Ама той нали е неподвижен, той ако няма нужда от личен асистент, наистина не знам кой би имал.
Ами например хора с реални физ. или психически увреждания. Не човек, пропил апартамента си, позволявал си да удря майка си, позволявал си да тормози сестра си след като останала вдовица с 5 годишно дете, и която въпреки това е проявила състрадателност и го приела в дома си. Той пък решил, че само ще лежи и ще му принасят в леглото, надебелял неимоверно, и сега очаква престарялата му майка и племенницата да му бършат г..а.
И не, момичето няма ангажимент към него. Нелепи са съветите да продава жилището, то е единственото, останало от майка й. Пък и кой ще го купи, като на огледа ще лъсне вмирисаното туловище!? Може би мутри на половин цена? Много съжалителни тук 2-3 дами, защото не им е до главата. Чак и в чужбина я пратиха да работи, за да издържа този. Колко години ще е нужно да е там - 20? Защото този едва ли има 55-60 г. И какво ще стане с баба й, тя като отиде в чужбина? Как изобщо издържа тази женица и колко още ще издържи? Ще я намерят умряла някой ден, ако момичето замине.
Ама на чужд гръб... знаете какво.

# 309
Само като идея - разреви се пред някоя телевизия. Май има ситуации, в които само това помага. Но бъди готова и да те упрекват в безчовечност и какво ли още не. Особено с тона, който държиш.

П. П. Превариха ме. 😏

Това е добра идея.Благодаря ви.

# 310

П. П. Превариха ме. 😏
Ние тук ще дадем инструкции за медийно поведение. Blush
Не - млада съм, имам право, имам апартамент, не съм длъжна, а "не мога да издържам повече, в безизходица сме с баба". И - като монахинята от Монца, атрактивно момиче си, а  там трявба - хлъц хлъц.

# 311
Той е с Реално увреждане, колкото и да не ни се иска. Затова Алкохолизмът се води заболяване.

# 312
Разбирам, че заради бабата се търси решение с настаняване някъде, но все пак да попитам.

Ако се обади в Полицията с желание човека без процент собственост или друг вид договор и основание да е там да напусне домът ѝ какво ще ѝ кажат.

# 313
За съжаление нищо. Полицията се занимава с престъпления и противообществени прояви, превенция и опазване на реда.

# 314
Разбирам, че заради бабата се търси решение с настаняване някъде, но все пак да попитам.

Ако се обади в Полицията с желание човека без процент собственост или друг вид договор и основание да е там да напусне домът ѝ какво ще ѝ кажат.
В полицията търсят престъпление.
Най- много да я препратят. Към кого ли не.
Но ако тя го изхвърли, вижте какво пише в Наказателния кодекс , Раздел ЗЛЕПОСТАВЯНЕ

Скрит текст:
Раздел III
Злепоставяне
 Чл. 136.  (1) Който наруши правила, установени за охрана на безопасността на труда, и с това изложи на опасност живота или здравето на трудещите се, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с обществено порицание.
 (2) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Когато с деяние по предходната алинея по непредпазливост се изложи на опасност животът или здравето на трудещите се, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация.
 Злепоставянето през призмата на съдебната практика (21 анотации)
Чл. 137. Който изложи лице, лишено от възможността да се самозапазва поради малолетство, престарялост, болест или изобщо поради своята безпомощност, по такъв начин, че животът му може да бъде в опасност, и като съзнава това, не му се притече на помощ, се наказва с лишаване от свобода до три години.
 Чл. 138. Който съзнателно не окаже помощ на лице, за което е длъжен да се грижи и което се намира в опасност за живота си и няма възможност да се самозапази поради малолетство, престарялост, болест или изобщо поради своята безпомощност, в случаите, когато е могъл да окаже помощ, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.
 Чл. 139. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.) Който при непосредствена опасност за живота на другиго не се притече на помощ, която е могъл да му даде без опасност за себе си или за другиго, се наказва с пробация до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.

Скрит текст:
Чл. 140. Водач на превозно средство, който след превозна злополука, в която има участие, не окаже необходимата помощ на пострадалото лице, която е могъл да му даде без опасност за себе си или за другиго, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.
 Чл. 141.  (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.) Лице, което упражнява медицинско занятие, ако след като бъде поканено, не се притече на помощ на болен или на родилка без уважителна причина, се наказва с пробация или с глоба от сто до триста лева.
 (2) Ако на виновния е било известно, че болният или родилката са в опасно положение, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.) Който, като е длъжен да окаже помощ на болен, не му окаже такава помощ без уважителни причини, се наказва с пробация до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.

Общи условия

Активация на акаунт