Милано - 11

• 47 515
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте, включвам се и аз с един насочващ въпрос. Тепърва ще изчета по-детайлно цялата подробна информация, която наистина е много ценна!
Лятото имам рожден ден и сме взели билети за 4 пълни дни в района (летим от и до Бергамо). Иска ни се да пообиколим, като засега ми се въртят кято основни точки Бергамо, Милано, Комо, Лугано, Беладжо. Но нищо не е окончателно - не познавам Ломбардия и тепърва ще чета Blush
Та исках да попитам като отправна точка къде според вас си струва да е вечерта на рождения ден (с нощувка)? Дали да е някое градче около езеро? И кое? Иска ми се да е живописно, да е по-специално/романтично... Какво ще ми препоръчате?

Прекрасно място за празнуване на Рожден Ден:) Препоръчвам около езерото Комо - много ме впечатлиха Варена и Беладжо 😍

# 226
Здравейте,
предстои ми пътуване до Милано след четири дена.
Много благодаря за споделената информация, много ми помогна в избора на забелижителности и да се ориентирам по колко време трябва да си отделя.
Останаха ми някои въпроси, но ще се поровя още малко.
И все пак:  В сайта на Дуомо https://www.duomomilano.it/it/buy-tickets/ когато избера варианта, в случая за 17 евро, трябва освен ден да избера и часови интервал. Ако избера 14:00 - 16:00 часа, това означава ли ,че до 16:00 часа трябва да съм излезнала.

# 227
  • Варна
Здравейте, ще се опитам да се мобилизирам да кача най-после разказ със снимки от пътуването ни през септември, но подборът още ми е труден, тогава успяхме да посетим Лаго Маджоре и Комо, но дотогава ще споделя линкове към няколко пътеписа, единият особено подробен и прекрасно написан, намерих го в стари теми:
http://bibs-tips.com/severna-italia-vtora-spirka-como
И тези:
https://pateshestvenik.com/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD% … %D0%BF%D0%B8/amp/
http://www.burgas1.org/e107_plugins1/content/content.php?content.368
Понеже много бързо трябваше да организираме пътуването ни, четох, снимах на екран, стана ми голяма каша в главата, но за щастие всичко си дойде на мястото в Италия, най-голямото лутане беше на гарата в Милано, но от следващия ден ни беше вече като дом. Simple Smile Безценна информация има в темите, благодаря на всички. Та пиша основно във връзка с питането за места за рождения ден: напълно единодушни сме с моите приятелки, че Варена, Беладжио и Менаджо на езерото Комо са прекрасни, много романтични, различни, такива мнения основно срещнах и в темите назад. Аз бих избрала някое от тях. Трудно ни е да ги сравняваме: Менаджо ни впечатли с крайбрежната си алея, Беладжио също е много красиво градче, но сърцата ни останаха във Варена(тя е и фаворит на доста мои приятели също)!  Може би и защото там завърши пътуването ни из Комо и се прибрахме с най-късния възможен влак от там до Милано, насладихме се на залеза, спокойствието и красотата на града след като тълпите туристи се оттеглиха... Беше просто приказно, не очаквах, че през септември въздухът ще ухае на билки и цвятя, буквално на чай ухаеше! Приятно припомняне беше на място, че между тях се движат и фериботи, чието разписание още повече ни удължи възможностите за разходка между тях. Ние бяхме с разписание в ръка за откритите корабчета и търсейки спирката за отплаване, се оказа, че билетът важи и за фериботите, използвахме тях между тези 3 града.
Като цяло четох повече, за да направя плана за дните ни, а относно билетите за транспорта разчитах, че сме с момиче, което говори италиански и на гишетата информация. В Бергамо супер лесно намерихме гишето за Информация, точно до изход/вход, веднага вдясно открихме и автобусите за Милано. Но в Централна гара обикаляхме 1 час да търсим по стрелките тоалетна, когато я намерихме, се оказа, че нямаме монети от 1 евро, автоматът не приема други,  на съседните магазини  имаше табели, че не развалят пари на монети по 1 евро, добре че не беше много спешно посещението. Simple Smile Гише Информация така и не открихме, там искахме да ги поразпитаме за билетите за транспорта, разкрийте моля тази мистерия къде се намира, пак следвахме стрелки и нищо. Simple Smile Накрая попитахме едни карабинери, които ни препратиха към офиса на TrenItalia(дано не ме лъже паметта), там обяснихме на един господин на гишето срещу входа, който даваше билети с номер за ред на касите, дойде нашия ред и попаднахме на много мило момиче, което обаче не беше компетентно относно транспорта до езерата и ни препрати към най-дясното гише(което не е към системата с номера, а си чакаш на опашка), където вече ни обясниха за видовете карти, билети, посъветваха ни, реално и от същото гише си купувахме билети за влаковете за езерата, понеже "Аз пътувам навсякъде в Ломбардия" не ни устройваше за нашия план, Лаго Маджоре не влизаше. Много мили бяха жените, обясниха ни и за автоматите, как да купуваме билети от тях, чак се справихме, но всичко на италиански се случваше, аз опитах веднъж на английски, не случих на служител. Simple Smile Много ми хареса, че билетите за влаковете не са за конкретен влак и час, т.е. купувахме предварително и в движение виждахме за кой ще успеем, даже така и хванахме непланирано, един час по-рано влака за Комо, тръгваше след 5 минути, но успяхме, валидирахме на машините пред пероните. Купихме си билети така и отиване-връщане Милано-Варена. Реално на гарата във Варена след 18-19 часа нямаше работеща каса и доста туристи оставаха в шок, че нямат билети, оказа се, че продаваха във влака, но информация за това нямаше и имаше доста притеснени хора, които питаха сервитьора в ресторанта за повече информация, беше си суматоха. Аз бях прочела за това в темите и щастливо си държах билетите в ръка. Simple Smile
Малко снимки споделям за ориентир.
Беладжио:

Менаджо:

Варена, в преден пост бях качила и други снимки от там:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1135525.msg39370685#msg39370685

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 11:00 от Priqtelka

# 228
Езерото Комо се намира на около 50 километра северно от Милано. До езерото можете да стигнете както от Бергамо, така и от Милано с влак. Един от най-удобните варианти за обиколка на езерото е чрез специалните билети на Trenord, които включват пътуване с влак до Варена и обратно и хоп он/хоп оф пътувания с корабче от Варена до Беладжио, Менаджио и останалите градчета в маршрута на корабчето. Такива билети можете да си вземете от Централна гара в Милано на гише номер 14 на цена 25 €.

В единият от линковете прочетох това и сека конкретно да питам, ако имам от този 3 дневен билет Аз пътувам из Ломбардия, пак ли плащаме допълнително?

# 229
  • Milano
Това, което сте прочели се отнася за специални промоционални пакети на Тренорд до езерата през лятото.
Наричат се discovery train и в момента има такива до ски пистите.

Вашите са други билети, не ви включват корабчета.

# 230
Добър ден!
Моля за малко помощ!
Не мога да разбера, каква е цената на билета от Бергамо до Милано Лампуняно с автобус Z301, тябва да се изтегли ПДФ-файла.
Предваритено благодаря!
https://www.nordesttrasporti.it/titoli-di-viaggio-e-tariffe/

# 231
  • Milano
Виждам го като тарифа I - 6,30 евро.

# 232
  • Пловдив
Здравейте ,от Милано как се стига до Лаго Маджоре ?Далече ли е много?През март има ли корабчета до Изола Белла и каква е цената ?

# 233
  • sf
От Централна гара до Катедралата много ли е разстоянието за пеша? Не мога да преценя на картата.

# 234
45мин. Вървяхме през есента, беше много приятно, но аз обичам много да пешеходствам 😊

От Централна гара до Катедралата много ли е разстоянието за пеша? Не мога да преценя на картата.

# 235
  • София
Момичета, здравейте, попрочетох доста неща из темите, много полезна информация сте събрали, кояте ще ми е от помощ.
 Имам въпрос: в последния момент си закупихме билети до Милано за другата седмица, интересува ме евтин хотел до гарата, от който сте доволни, да ни е близо метрото и да ме ориентирате спирката на бусовете за Серавале дали е в близост до гарата, че нещо не се ориентирам много с тази карта...Благодаря ви

# 236
  • In transit
Здравейте ,от Милано как се стига до Лаго Маджоре ?Далече ли е много?През март има ли корабчета до Изола Белла и каква е цената ?
С влак от Милано чентрале до Стреза. Оттам с корабче за 5 мин се стига до изола Белла. Цената беше 2-5 евро по спомен.
https://www.navigazionelaghi.it/doc/pdf/orari/Maggiore/Aro_Can_inv19_20.pdf Това е зимното разписание, което е в сила до април месец. Има някакви корабчета до изола Белла.

# 237
  • Варна
Автобусите за Серравалле имат спирка на пиаца Дука д’Аоста, точно срещу входа на Чентрале. Има знак на Zanni и график за часовете на всички шатъли. Хотели около гарата мога да препоръчам Глам, чисто новият IQ, двата са на метри от въпросната пиаца, но са 4 звездни. Били сме и в Атлантик, също е 4 звезди, но по-поносими цени от другите.

# 238
  • sf
45мин. Вървяхме през есента, беше много приятно, но аз обичам много да пешеходствам 😊

Екстра. Само да е хубаво времето, ще джиткаме пеша.

# 239
  • Milano
Здравейте,
предстои ми пътуване до Милано след четири дена.
Много благодаря за споделената информация, много ми помогна в избора на забелижителности и да се ориентирам по колко време трябва да си отделя.
Останаха ми някои въпроси, но ще се поровя още малко.
И все пак:  В сайта на Дуомо https://www.duomomilano.it/it/buy-tickets/ когато избера варианта, в случая за 17 евро, трябва освен ден да избера и часови интервал. Ако избера 14:00 - 16:00 часа, това означава ли ,че до 16:00 часа трябва да съм излезнала.

Не. Това е интервал за влизане. Няма ограничения за престоя вътре.

Интересно, че има корабчета до Изола Белла и днес примерно, а на сайта на Боромеевите острови пише, че отварят на 20 март.
Аз не съм била и незнам къде може да се отиде, ако са затворени?

Общи условия

Активация на акаунт