Милано - 11

• 47 563
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Mikkey, благодаря ❗
Евентуално спестявам малко време така .

Сега остава и другия аутлет Serravalle  да се уточни и спокойно мога да тръгвам в четвъртък 😎

Колкото и странно да ви прозвучи - инициатор за пазаруването  🛍 е съпругът ми 😄

Иначе аз си представям пътуването като разходки , хапване на местни вкусотии , поляти с подходящо питие ...

Нооо този път май ще трябва да се съобразя с по - натоварена програма

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 15:29 от Radani

# 346
Здравни карти ли си вадите или застраховки? Каква е разликата?

# 347
  • Варна
Навсякъде пътуваме със застраховка. Не знам каква е разликата с карта.

# 348
  • София
Разликата е че със здравна карта ако се наложи да я ползваш трябва да търсиш държавна болница, а със застраховка като се свржеш с представителя предварително ще те насочат къде да отидеш най близко до теб.
Дано не се налага, но и ние винаги си правим застраховка, въпреки че имаме и валидни европейски здравни карти.

# 349
Къде си правите застраховки?

# 350
В Уника ние, там имаме познати

# 351
  • In transit
И двете. Картите се издават от здравната каса или в банка ДСК става също и важат 1 година. Отделно си правим и застраховка.

# 352
Навсякъде където правят застраховки  и в някои банки.Ние сме ползвали услугите на Алианс банк-за 2ма възрастни +мисля,около 9 лв общо излиза,но да не ви подведа ,питайте все пак.

# 353
Здравейте, моля за малко помощ:) Харесах си квартира в квартал Cinisello Balsamo. Малко е отдалечен от центъра, а още повече от Fiera Milano, което ми е основна дестинация за няколко дни, но предвид цената ме устройва идеално. Може ли мнение за квартала? Най-вече безопасен ли е?

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 10:42 от BettyBoop

# 354
Moovit работи ли добре в Милано?
Мапсът ме дразни с това, че винаги набутва в Метрото, а аз предпочитам, дори и с цената на 15 минути повече, да се движа с наземен транспорт.
Иначе rometorio винаги предлага повече варианти, но искам алтернатива.

# 355
Ще пътуваме от Бергамо до Милано с влак,в Милано на коя спирка се слиза за да е близо до катедралата?

# 356
  • In transit
Ще пътуваме от Бергамо до Милано с влак,в Милано на коя спирка се слиза за да е близо до катедралата?
На последната, централна гара. До Дуомото има метро, иначе пеша са около 2-3 км. Аз съм ги вървяла.

# 357
Ако се избере пешеходен маршрут от гарата до Дуомо - подходящ ли е за разходка ?

# 358
  • Варна
Перфектно работи Moovit в Милано. Засичала съм, докато чакаме, информацията от таблата на спирките и тази от приложението, съвпадаше до минута и се актуализираше с тях, от вечерта виждах, че имам трамвай в 6.37 примерно. До минутата пристигаше, виждах всички спирки по минути, безкрайно доволна съм. За Метро така и не го използвахме, но ни даваше опции и с него. Използвахме го и да ни навигира до спирката пеша.

# 359
  • In transit
Ако се избере пешеходен маршрут от гарата до Дуомо - подходящ ли е за разходка ?
Ако е хубаво времето, да.
https://www.google.com/maps/dir/45.483931,9.2024446/45.4652613,9 … 7345,14.35z/data=!4m2!4m1!3e2

Общи условия

Активация на акаунт